BELPHEGOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: BELPHEGOR

01-09-2009, 21:31

Karwia, a mnie się BGZ podoba, o!
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

01-09-2009, 22:09

Pierwsze produkcje Belphegorów mogły budzić nadzieję. Niestety AD 2009 będzie kolejny nikomu niepotrzebny album z salonowym, wymuskanym black-death.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

01-10-2009, 08:14

support music, not rumors
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

01-10-2009, 09:25

Pocieszny obrazek. Nikt chyba Belphegor nie traktuje jako poważnej kapeli, więc takie hece można im wybaczyć. Motyw z lataniem na miotłach wymiata. Sama muzyczka nawet fajna, w sam raz żeby sobie przytupnąć z rana.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Cthulhu

01-10-2009, 09:25

No, prawdziwa komedia - łosie, kiepskie aktorstwo, turbo-miotły. A wokal robi zajebiste miny :lol:
DCI Hunt

01-10-2009, 11:19

Cthulhu pisze:No, prawdziwa komedia - łosie, kiepskie aktorstwo, turbo-miotły. A wokal robi zajebiste miny :lol:
A sama muzyka jeszcze gorsza :lol:
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

01-10-2009, 12:04

Conflagrator pisze:
Cthulhu pisze:No, prawdziwa komedia - łosie, kiepskie aktorstwo, turbo-miotły. A wokal robi zajebiste miny :lol:
A sama muzyka jeszcze gorsza :lol:
ten teledysk swoją wiejską formułą przebija nawet klipy Immortal :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

01-10-2009, 12:04

Kurwa, ambiwalentne odczucia towarzyszą tej nowej wizualizacji.. Z jednej strony chłopaki się zapędzili, praktycznie co rok płyta, nawet się kurwa nie chce słuchać, Helmut chyba chce sprowadzić tą zacną kapelę na dno dupy i trzewić ducha bezpłciowości i bezpłodności wymieszanej z dobrze znanym kałem, z drugiej strony nie jest to takie złe, nie powiem, że gówno ale po takim zespole spodziewam się więcej.. Tyle, że ciężko osiągnąć tak dobry efekt jak na poprzednich płytach nagrywając schemat co rok.. I tak w dupie to mam ! Nie, żebym się oszukiwał ale nie ważne w jaki róg się helmuty zapędzą i tak nic nie zmieni popełnienia przez niech pierwszych 4 Lp's . Lucifer Incestus !!!!! :mrgreen: The goat of fukk ! With cock of fire !! :lol:
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

01-10-2009, 12:21

ale gówno
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

01-10-2009, 12:23

:lol: przejebane...teledysk teledyskiem,ale mnie przede wszystkim "zaniepokoiła" muzyka.
Jakieś kurwa Ramsztajnowe riffy,co to ma być?...mam nadzieję że nie mają zamiaru "wypływać na szersze wody"....
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

01-10-2009, 12:35

Ale jak to jest, że nagle człowiek zmienia się w psa? Zawsze musieli być kundlami skoro teraz tak pajacują.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

01-10-2009, 12:45

kurwa, jak sobie przypomne pewien wywiad z Belphegor w Morbid Noizz to az nie moge uwierzyc w to co slysze i widze dzisiaj :]
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-10-2009, 12:49

Mol pisze:kurwa, jak sobie przypomne pewien wywiad z Belphegor w Morbid Noizz to az nie moge uwierzyc w to co slysze i widze dzisiaj :]
Dokładnie. :) Szybko się pazurki stępiły.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-10-2009, 13:00

o kurwa, no po takich opiniach (tzn większości, bo opinie ludzi co usłyszeli belphegor po raz pierwszy 10 minut temu mam w dupie) aż się boję odpalać tego klipa. no i chyba nie odpalę, nie teraz :) może jak się najebię jutro to sobie włączę, żeby nie pamiętać na drugi dzień hehe
ale mimo wszystko rację ma antropofagus - choćby i zaczęli country grać nic nie zmieni faktu, że spod ich instrumentów wyszły takie zajebiste płyty jak lucifer infestus czy necrodaemon terrorsathan, którego aż sobie zaraz włączę z tego wszystkiego.
wydaje mi się, że muzyka tego zespołu podąża w stronę, w którą podąża, ponieważ helmutowi się coś ujebało że chce być gwiazdą metalu jak taki nie przymierzając dimmu borgir czy inne behemothy, tylko bardziej ekstremalną na płaszczyźnie poza- i okołomuzycznej. hmm, coś na zasadzie chcę bluźnić i siać zgorszenie, ale jednocześnie być popularny jak sto chujów :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

01-10-2009, 13:19

ten zespół zawsze był mierny, obecnie to już kompletna sraka.
Maria Konopnicka pisze:a ja sobie ich nową płytę na pewno kupię - rewelacja to pewnie nie będzie, ale spodziewam się kolejnego, solidnego materiału, który przez tydzień będzie obracał się w moim samochodowym odtwarzaczu :)
Maria Konopnicka pisze:Posłuchałem sobie wczoraj kilka kawałków Behemotha z nowej płyty i utwierdziłem się w przekonaniu, że spokojnie mogę sobie jej zakup odpuścić - sztuczna, wymuszona, marna.... Zupełnie nie rozumiem dlaczego ludzie się tym podniecają - nawet w ostatnim MH została płytą miesiąca (piszę nawet, bo przecież ich nie wydają :) .
Wczoraj wszedłem sobie na myspace, popatrzyłem na zdjęcia i powiedziałem: to taki photoshopowy zespół. Idealnie to do niech pasuje - photoshopowy zespół.
nadal twierdzisz, że nie jesteś uprzedzony do Behemoth?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Arisowicz
w mackach Zła

01-10-2009, 13:27

Hahahah, ale chujowe :D

A co do ich pozostałej twórczości bo była zawsze co najwyżej średnia muzyka.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

01-10-2009, 13:33

Scaarph chyba niestety masz rację :)
Maria Konopnicka pisze:a ja sobie ich nową płytę na pewno kupię - rewelacja to pewnie nie będzie, ale spodziewam się kolejnego, solidnego materiału, który przez tydzień będzie obracał się w moim samochodowym odtwarzaczu :)
eheheh helmuty chyba właśnie w takich 'maniax' teraz celują, kupić CD, wpierdolić do fury, polansować się tydzień na dzielni, zimny łokieć, włoski po ramiona, szatan as fukk, mina w stylu 'patrzcie cipki, jestem groźny i słucham ostrej nuty, nie pierdole się, jeńców nie biorę, hardcore JP na 100% !' No offence Maria, tak jakoś wpasowałeś się ze swoim trafnym postem :D
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

01-10-2009, 14:51

Maria Konopnicka pisze:nadal twierdzę , że Belphegora słucha mi się dużo przyjemniej niż Behemotha.
nie mam więcej pytań.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

01-10-2009, 15:23

Widocznie Maryja lubi półśrodki :lol:
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

01-10-2009, 16:06

Behemotha lubię najbardziej blackowo - deathowego czyli jakby nie patrzeć to jest kategoria Belphegora. Inna sprawa, że polska kapela potrafiła się całkiem sensownie rozwinąć czego o Austriakach nie można powiedzieć.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ