KRISIUN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
A co ciekawego/godnego polecenia słyszeliście z tych okołokrisiunowych klimatów (nie licząc REBAELLIUN, OPHIOLATRY i ABHORRENCE, bo chyba tylko na tym ucho zawiesiłem)?
Tak patrzę na Metal Archives to dochodzę do wniosku, że chyba wszyscy mają w Brazylii fioła na punkcie Death Metalu - tyle grup, do tego wielu muzyków gra w kilku naraz.
Tak patrzę na Metal Archives to dochodzę do wniosku, że chyba wszyscy mają w Brazylii fioła na punkcie Death Metalu - tyle grup, do tego wielu muzyków gra w kilku naraz.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
dawno żadnego shitu okołokrisiunowego nie słuchałem, więc w tym momencie ci nie powiem, większość tych kapel ma ten sam, pokrywający się styl, czasami trudny do rozróżnienia i nie wiesz czy to jest Krisiun czy już Rebaelliun albo NephasthWysłane przez Gore_ObsessedWiem, że tam lider REBAELLIUN się na ostatniej płycie udzielał, czy to słychać?Wysłane przez esq
Horned God jeszcze do tej czołówki można dorzucić
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
-
- postuje jak opętany!
- Kingu
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
A co ciekawego/godnego polecenia słyszeliście z tych okołokrisiunowych klimatów (nie licząc REBAELLIUN, OPHIOLATRY i ABHORRENCE, bo chyba tylko na tym ucho zawiesiłem)?[/quote]
Zapomnieliście o NEPHASTH. O ile debiut "Immortal Unholy Triumph" był "krisiunowy", o tyle ostatni "Conceived by Inhuman Blood" to już dużo własnej inwencji. Bardzo szkoda, że się rozpadli, bo "Conceived..." zaliczam do najlepszych albumów z Brazylii ostatnich lat.
A co ciekawego/godnego polecenia słyszeliście z tych okołokrisiunowych klimatów (nie licząc REBAELLIUN, OPHIOLATRY i ABHORRENCE, bo chyba tylko na tym ucho zawiesiłem)?[/quote]
Zapomnieliście o NEPHASTH. O ile debiut "Immortal Unholy Triumph" był "krisiunowy", o tyle ostatni "Conceived by Inhuman Blood" to już dużo własnej inwencji. Bardzo szkoda, że się rozpadli, bo "Conceived..." zaliczam do najlepszych albumów z Brazylii ostatnich lat.
- EM
- zaczyna szaleć
[quote]
dawno żadnego shitu okołokrisiunowego nie słuchałem, więc w tym momencie ci nie powiem, większość tych kapel ma ten sam, pokrywający się styl, czasami trudny do rozróżnienia i nie wiesz czy to jest Krisiun czy już Rebaelliun albo Nephasth [/quote]
Tak i nie. N.p. struktury kawalkow Ophiolatry sa zupelnie inne niz te Krisiun lub Rebaelliun
dawno żadnego shitu okołokrisiunowego nie słuchałem, więc w tym momencie ci nie powiem, większość tych kapel ma ten sam, pokrywający się styl, czasami trudny do rozróżnienia i nie wiesz czy to jest Krisiun czy już Rebaelliun albo Nephasth [/quote]
Tak i nie. N.p. struktury kawalkow Ophiolatry sa zupelnie inne niz te Krisiun lub Rebaelliun
-
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
Zapomnieliście o NEPHASTH. O ile debiut Immortal Unholy Triumph był "krisiunowy", o tyle ostatni "Conceived by Inhuman Blood" to już dużo własnej inwencji. Bardzo szkoda że się rozpadli, bo "Conceived..." zaliczam do najlepszych albumów z Brazylii ostatnich lat. [/quote]
no wspomniałem o Nephasth, tak jak piszesz: debiut znośny, ale Conceived.. to już bardzo słuszna łupanka
Zapomnieliście o NEPHASTH. O ile debiut Immortal Unholy Triumph był "krisiunowy", o tyle ostatni "Conceived by Inhuman Blood" to już dużo własnej inwencji. Bardzo szkoda że się rozpadli, bo "Conceived..." zaliczam do najlepszych albumów z Brazylii ostatnich lat. [/quote]
no wspomniałem o Nephasth, tak jak piszesz: debiut znośny, ale Conceived.. to już bardzo słuszna łupanka
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
- Gore_Obsessed
Dla mnie to od zawsze ich najczęściej słuchana płyta. Robiłem sobie nawet kilkunastodniowe maratony i zapominałem o wszystkim. W ogóle to chyba najlepszy moment tego "brazylijskiego" Death Metalu w powstaniu którego mieli chyba największą zasługę. Nawet dojrzalsza i pozornie ciekawsza, teoretycznie lepiej skomponowana "Conquerors..." nie wytrzymuje u mnie konkurencji, choć gdybym miał się bawić w ocenianie, różnica wynosiłaby ułamek punktu.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- zaczyna szaleć
-
- postuje jak opętany!
Mnie najbardziej rozwalają: "Bloodcraft" (tu właśnie jest skondensowana hiciastość) i "House of God" (świetne riffy), ale rzeczywiście - całość jest bardzo równa i nie ma żadnych wpadek. Poza tym udało im się połączyć maszynową precyzję i siłę z feelingiem, którego moim zdaniem barkuje na wielu nowych produkcjach deathmetalowych.
-
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- lucass
- weteran forumowych bitew
Dla mnie dwa najwieksze kozaki to Conquerors... i Angeless.... Nie wymieniam Assassination bo poprostu nie slyszalem calego albumu.
Na tym samym poziomie stawiam Rebaelliun, którym jaralem sie bardzo swego czasu i którego zajebiscie szkoda. Nephast tez dawal rade ale po jakims czasie mi sie znudzil.
Na tym samym poziomie stawiam Rebaelliun, którym jaralem sie bardzo swego czasu i którego zajebiscie szkoda. Nephast tez dawal rade ale po jakims czasie mi sie znudzil.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Gore_Obsessed