MELECHESH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Melechesh
ale bzdura, od Emissaries to ona jest akurat znacznie lepsza.
- ryszard
- postuje jak opętany!
prawda.twoja_stara_trotzky pisze:ale bzdura, od Emissaries to ona jest akurat znacznie lepsza.
generalnie to tak jak napisałem - dla mnie, obok Sphynx, najlepszy album Melechesh.
i polecam załatwić sobie oryginał, aby w pełni docenić klasę brzmienia - stopy chodzą niczym w "Now, Diabolical" Satyricon.
That's what she said !
- Skaut
Kurwa, ten album jest melodyjny, ale w tak niepretensjonalny i nietrendziarski sposób, że można słuchać tego krążka kilka razy z rzędu bez cienia znużenia. Z perkusją, tak jak ryszard pisze, też jest coś na rzeczy - niesamowicie "czysta", selektywna, pięknie podbita. Mam wrażenie, że "The Epigenesis" to mocno niedoceniony krążek. Pewnie dlatego, że nie grają religijnego black metalu. Jak tak się zastanowię jakiego albumu z 2010 roku słuchałem najczęściej, to "The Epigenesis" spokojnie znalazłby się w pierwszej trójce. Świetna płyta.ryszard pisze:prawda.twoja_stara_trotzky pisze:ale bzdura, od Emissaries to ona jest akurat znacznie lepsza.
generalnie to tak jak napisałem - dla mnie, obok Sphynx, najlepszy album Melechesh.
i polecam załatwić sobie oryginał, aby w pełni docenić klasę brzmienia - stopy chodzą niczym w "Now, Diabolical" Satyricon.
Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
- maciek z klanu
izraelowi podziekuje
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- boroowa
- weteran forumowych bitew
za Melechesh? dziekuj, dziękuj :)maciek z klanu pisze:izraelowi podziekuje
nie inaczejSkaut pisze:Kurwa, ten album jest melodyjny, ale w tak niepretensjonalny i nietrendziarski sposób, że można słuchać tego krążka kilka razy z rzędu bez cienia znużenia. Z perkusją, tak jak ryszard pisze, też jest coś na rzeczy - niesamowicie "czysta", selektywna, pięknie podbita. Mam wrażenie, że "The Epigenesis" to mocno niedoceniony krążek.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Melechesh jak dla mnie zaczyna sie dopiero od "Sphynx", wcześniejsze rzeczy jakoś mnie nie ruszają. Ostatnia jest znakomita, wciąga bez reszty, naprawdę solidny album.hcpig pisze:Ja tam najbardziej lubię debiut.
- Glene
Ja lubi bardzo szytkie albumy z naciskie na Djinn i Emissaries. Ostatniej jeszcze nie slyszalem, ale musze sie w koncu zebrac.
- ryszard
- postuje jak opętany!
Nowy klip. Bardzo zgrabny - naprawdę mi się podoba.
A co do nowej płyty, to wciąż ścisła czołówka poprzedniego roku - zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, czy czasami nie jest to najlepszy album Melechesh.
That's what she said !
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Klip 3D.
A sama ekipa wycina bardzo fajny black/thrash w stylu DESTROYER 666. Będzie się trzeba zainteresować. Szkoda tylko, że płyty takie drogie.
A sama ekipa wycina bardzo fajny black/thrash w stylu DESTROYER 666. Będzie się trzeba zainteresować. Szkoda tylko, że płyty takie drogie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ryszard
- postuje jak opętany!
No właśnie nie jestem pewien czy cały jest w 3D - jest sporo momentów, gdzie ewidentnie widać, iż jest 3D, ale też zdarzają się odcinki gdzie leci normalnie.Gore_Obsessed pisze:Klip 3D.
Z tym porównaniem to bym się nie zapędzał - Destroyer 666 chyba dopiero na ostatniej płycie zaczął grać nieco bardziej...melodyjnie, stąd możliwe skojarzenia. Jakby jednak nie patrzeć, Melechesh grają w ten sposób już dobry kawał czasu. A jeśli chodzi o cenę płyt to w przypadku ich 4 ostatnich albumów warto poświęcić te kilkadziesiąt złotych.A sama ekipa wycina bardzo fajny black/thrash w stylu DESTROYER 666. Będzie się trzeba zainteresować. Szkoda tylko, że płyty takie drogie.
That's what she said !
- TORTURER
- w mackach Zła
Re:
Podpisuje sie obiema rekami, zajebisty album!Skaut pisze:Kurwa, ten album jest melodyjny, ale w tak niepretensjonalny i nietrendziarski sposób, że można słuchać tego krążka kilka razy z rzędu bez cienia znużenia. Z perkusją, tak jak ryszard pisze, też jest coś na rzeczy - niesamowicie "czysta", selektywna, pięknie podbita. Mam wrażenie, że "The Epigenesis" to mocno niedoceniony krążek. Pewnie dlatego, że nie grają religijnego black metalu. Jak tak się zastanowię jakiego albumu z 2010 roku słuchałem najczęściej, to "The Epigenesis" spokojnie znalazłby się w pierwszej trójce. Świetna płyta.
Death Dwells in Love
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: MELECHESH
Skaut świetnie opisał ten krążek. Od siebie dodam tylko, że jest to bardzo wielowymiarowy krążek, trzeba się w niego dobrze wgryźć (sam go męczę raptem od tygodnia i ciągle mnie zaskakuje). Całość jest świetnie przemyślana i wyważona, wszystko tutaj pasuję, nic nie jest dodawane na siłę w celu osiągnięcia jakiegoś taniego efekciarstwa. Te smaczki aranżacyjne, produkcja, ogólny klimat, no miodzio. :)Skaut pisze:Kurwa, ten album jest melodyjny, ale w tak niepretensjonalny i nietrendziarski sposób, że można słuchać tego krążka kilka razy z rzędu bez cienia znużenia. Z perkusją, tak jak ryszard pisze, też jest coś na rzeczy - niesamowicie "czysta", selektywna, pięknie podbita. Mam wrażenie, że "The Epigenesis" to mocno niedoceniony krążek. Pewnie dlatego, że nie grają religijnego black metalu. Jak tak się zastanowię jakiego albumu z 2010 roku słuchałem najczęściej, to "The Epigenesis" spokojnie znalazłby się w pierwszej trójce. Świetna płyta.
The madness and the damage done.
- Xapapote
Ciekawy bend. Nie znałem wcześniej.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Glene
Bardzo ciekawy, lec wszystko od poczatku. Jesli lubisz Absu to na pewno polubisz Melechesh.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ja znam tylko od "Sphynx" i wszystkie są warte obadania, każda następna lepsza od poprzedniej.
-
- świeżak
Jedna z moich ulubionych grup. Świetnie mieszają orientalne elementy z metalem.
Ostatnio Ashmedi wgrał na facebooka fotkę jak sobie w kuchni kawałek kciuka obciął. Dla gitarzysty to pewnie tragedia :&
Ostatnio Ashmedi wgrał na facebooka fotkę jak sobie w kuchni kawałek kciuka obciął. Dla gitarzysty to pewnie tragedia :&
pf
- Lykantrop
A Ty pewnie nie okazałeś mu współczucia, tylko kliknąłeś "lubię to"?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Zależy w której ręce ten kciuk został obcięty ;) A są i tacy, co bez całych palców grać potrafią i to całkiem nieźle.Katharsis pisze:Jedna z moich ulubionych grup. Świetnie mieszają orientalne elementy z metalem.
A ile lat miał na tej fotce? To na pewno był kciuk?Katharsis pisze: Ostatnio Ashmedi wgrał na facebooka fotkę jak sobie w kuchni kawałek kciuka obciął.