SECRETS OF THE MOON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- grot
- weteran forumowych bitew
Re: SECRETS OF THE MOON
Tak. Ale potem to podobieństwo się gubi.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Melepeta
- w mackach Zła
-
- postuje jak opętany!
Umiejętnie budowana dramaturgia, sporo smaczków wśród pozornej ascezy, zajebiste brzmienie, swietna perka...czyli bardzo fajna nowa płyta, słucham raz za razem i nie mam dosc.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ta nijakość i nuda jest tylko pozorna. Jak pisałem w playliście konstrukcja albumu jest zupełnie inna od Antithesis. Brak tutaj tego "energetycznego" klimatu i chwytliwych riffów. Więcej tutaj spokoju, transu dlatego ciężko z początku się przez "Privilegivm" przegryźć. No i bas jest świetnie wyeksponowany. Piękną płytę SOTM nagrał, wymaga tylko większej ilości przesłuchań.Pelson pisze:Czuć gdzieś tutaj potencjał z poprzednich płyt, czuć chęć do eksplorowania przestrzeni nie badanych poprzednio, czuć też niestety nijakość i nudę. Cała płyta przelewa się, ciągnie i trudno z tego morza nijakości wyłapać jakiś przykuwający uwagę fragment. O ile poprzednia płyta zobiła mi spore kuku, tak ta spłynęła po głośnikach w ocean zapomnienia.
Coś tam było! Człowiek!
- COFFIN
Mam pytanie: wydanie 'Antithesis' w digi wygląda w miarę ok? Czy już lepiej skołować jc z Ajny?
'Come the Blessed Madness'
- Morph
- Kontakt:
Wygląda ZA-JE-BIŚ-CIE, tylko za chuj nie mogę znaleźć.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- COFFIN
Jest w Agonii. Niedługo będę brał nowy, więc dwa digi mogą być. No chyba, że Ajna wyda też nowy w jc, wtedy moga być dwa pudełka.
'Come the Blessed Madness'
- TORTURER
- w mackach Zła
Zajebisty ten nowy album! Poprzednia,Antithesis,była tez bardzo ok,tylko bardziej mozolna,wręcz syzyfowa,duszna i przez to troche nudniejsza.Nowa jest rowniez ascetyczna,ale jednoczesnie bardziej natchniona,szczegolnie druga połowa albumu.Świetny zespół!
Death Dwells in Love
- Skaut
za masterfulem:

Niezłe tempo, może się zreflektowali, że ostatni kawałek im nie wyszedł na PrivilegivmNowym gitarzystą Secrets Of The Moon został oficjalnie Ar, który do tej pory wspierał ich na żywo i zagrał z nimi już prawie 60 koncertów. Zespół pracuje już nad nowym długograjem, którego nagrania planują na lato.

Coś tam było! Człowiek!
- Realista
Oby tylko nie wyszedł z tego album powtórka z Privilegivm... póki co trzymają dobry poziom, nawet bardzo dobry!
- Melepeta
- w mackach Zła
Od premiery ostatniego krążka tych gagatków minęło kilka miesięcy. Mimo iż płyta posiada swój potencjał to czegoś mi tu brakuje. Pomijam kwestię brzmienia, które w ogóle mało mi "robi". Jak ktoś już wspomniał, niebawem powinniśmy usłyszeć ich nowy "materiał", rad bym był gdyby czas oczekiwania w tym przypadku skrócony był do minimum.
Six o clock.
- Morph
- Kontakt:
Attention, lovers of vinyl! September 3 will see three releases by SECRETS OF THE MOON pressed on black gold.
1. "Them Bones / This Inner Soil" gatefold vinyl single
This 7" single contains two previously unreleased songs: the Alice In Chains cover version "Them Bones," recorded during the "Privilegivm" sessions, and the original track "This Inner Soil" from the "Antithesis" sessions. This single is released in a noble, elaborate gatefold cover and is limited to 500 copies.
2. "Antithesis" gatefold 2LP
SECRETS OF THE MOON's third studio album "Antithesis" (2006) will be available on vinyl for the first time. This album will be released as a double LP in gatefold format and will contain the previously unreleased bonus track "Father." Limited to 500 copies!
3. "The Ambience Of A Dead Star" 12" mini album
Another first-time release on vinyl will be the mini album "The Ambience Of A Dead Star," thus far only available as bonus CD to the deluxe edition of "Carved In Stigmata Wounds" (2004). The artwork is designed specifically for this re-release on vinyl to visually highlight the stand-alone character of the mini album. Limited to 500 copies!
1. "Them Bones / This Inner Soil" gatefold vinyl single
This 7" single contains two previously unreleased songs: the Alice In Chains cover version "Them Bones," recorded during the "Privilegivm" sessions, and the original track "This Inner Soil" from the "Antithesis" sessions. This single is released in a noble, elaborate gatefold cover and is limited to 500 copies.
2. "Antithesis" gatefold 2LP
SECRETS OF THE MOON's third studio album "Antithesis" (2006) will be available on vinyl for the first time. This album will be released as a double LP in gatefold format and will contain the previously unreleased bonus track "Father." Limited to 500 copies!
3. "The Ambience Of A Dead Star" 12" mini album
Another first-time release on vinyl will be the mini album "The Ambience Of A Dead Star," thus far only available as bonus CD to the deluxe edition of "Carved In Stigmata Wounds" (2004). The artwork is designed specifically for this re-release on vinyl to visually highlight the stand-alone character of the mini album. Limited to 500 copies!
Give birth to something dead
- TORTURER
- w mackach Zła
-
- rasowy masterfulowicz
A mi się mocno przewartościowała ostatnia płyta. Psioczyłem, narzekałem, a teraz pora uderzyć się w pierś.
Jak ostatnio zapuściłem ostatni materiał to zaskoczyło mnie, jak wiele do zaoferowania ma ta muzyka. Ciągle świeże pomysły, sporo ciekawych riffów i specyficzny klimat.
Z przeciętnej płyty Privilegivm awansowało do klasy co najmniej dobrej.
Jak ostatnio zapuściłem ostatni materiał to zaskoczyło mnie, jak wiele do zaoferowania ma ta muzyka. Ciągle świeże pomysły, sporo ciekawych riffów i specyficzny klimat.
Z przeciętnej płyty Privilegivm awansowało do klasy co najmniej dobrej.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
znowu wyciekła traklista?to skandal
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:

SEVEN BELLS, the new SECRETS OF THE MOON album will be out on march 16th, 2012!
-
jedna z nielicznych metalowych plyt na która naprawde czekam w tym roku,mam nadzieje,ze sie nie zawiode.
fajna okladka.
fajna okladka.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
no, z taką okładką to mają dystrybucję w malignant voices jak w banku:)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
niezła ... choć skojarzenie z "Age of Nero" mam od razu :)