ESOTERIC
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: ESOTERIC
nie. wystaw na allegro, jak cena odpowiednio skoczy to się zastanowię ;)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
na razie selekcjonuje płyty do odstrzału - jak 100 wyselekcjonuję, to wkleję pełną listę, a później dopiro na alldrogo ;)
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
A ja mam jeszcze na oryginale ich taśmę demo `Esoteric Emotions-The Death Of Ignorance`.Uwielbiam ich wszystkie nagrania tylko ta ostatnia płyta mi średnio podchodzi.Godne są jeszcze polecenia z tych znanych to Dusk, Morgion (z `Solinari`), Evoken, Burning Witch, Thorr`s Hammer, Disembowelment, Winter, Necro Schizma, Worship, Stabat Mater, Fleshpress, Corrupted, Senthil, Nivathe, Unburied, Woods Of Belial, Unholy ( z `From The Shadows`), Skepticism, Dolorian, Thergothon, Night Must Fall, Tyranny, Wormphlegm czy wczesny My Dying Bride ( zwłaszcza z demówki i z `Turn Loose The Swans`).
Destroy your life for Noisecore!
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Nie ma nudniejszego zajęcia od wystawiania płyt na Allegro. :)twoja_stara_trotzky pisze:na razie selekcjonuje płyty do odstrzału - jak 100 wyselekcjonuję, to wkleję pełną listę, a później dopiro na alldrogo ;)
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Zajebiście!Esoteric zapowiada nowy album `Paragon Of Dissonance`,jak zwykle na podwójnym dysku!
Destroy your life for Noisecore!
- Gore_Obsessed
Napisał ten co wklepuje swoją kolekcję do internetowego serwisu. :)Maleficio pisze:Nie ma nudniejszego zajęcia od wystawiania płyt na Allegro. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
:) podobno w połowie listopada, już się ślinię.Blackwinged pisze:Zajebiście!Esoteric zapowiada nowy album `Paragon Of Dissonance`,jak zwykle na podwójnym dysku!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- YNKE
- w mackach Zła
Jest tracklista:
CD 1:
1. Abandonment
2. Loss of Will
3. Cipher
4. Non Being
CD 2:
1. Aberration
2. Disconsolate
3. Torrent of Ills
CD 1:
1. Abandonment
2. Loss of Will
3. Cipher
4. Non Being
CD 2:
1. Aberration
2. Disconsolate
3. Torrent of Ills
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- ultravox
Chyba najsłabsza okładka jak do tej pory. Ciekawe czy płyta będzie powrotem do formy...
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
To oni stracili kiedyś formę???
- ultravox
Jak dla mnie tak. Ostatnia płyta mocno mnie rozczarowała.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
A mnie mocno zachwyciła. Podeszli do tematu trochę z innej strony i zaraz rozczarowanie. Swietna plyta.
- ultravox
No dla mnie rozczarowanie, nic nie poradzę na to, że mi się nie spodobała. Jak ktoś lubi takie bardziej melodyjne granie, to spoko, ja nie lubię.
-
ostatnie Esoteric zbytnio bilo po uszach wyrazistoscia, ja np. nie lubie takich oczywistych i lapidarnych rozwiazan bez grama siary i surowizny
- night_goat
- zaczyna szaleć
Przecież dwie ostatnie (mimo tego, że są naprawdę na poziomie) nie umywają się do początków, różnica jak między Reign in Blood, a World Painted Blood. ;)Wasyl pisze:To oni stracili kiedyś formę???
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
- YNKE
- w mackach Zła
Dla mnie dwie ostatnie to właśnie najlepsze materiały jakie kiedykolwiek nagrali, widać że chłopaki nie osiadają na laurach i szukają nowych środków wyrazu.
- night_goat
- zaczyna szaleć
Ale jakie nowe środki wyrazu? Wykorzystują starą formułę, pozbawioną wszystkich eksperymentów, wzbogacili ją za to o sporą dozę melodyjności. W zasadzie obydwa albumy są przewidywalne, nic nowego na nich nie pokazali i obawiam się, po cichu, że Paragon of Dissonance może być kontynuacją tej ścieżki.
Dla porównania, jak włącze sobię The Pernicious Enigma to dalej mi robi kuku i zaskakuje ;)
Dla porównania, jak włącze sobię The Pernicious Enigma to dalej mi robi kuku i zaskakuje ;)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
- YNKE
- w mackach Zła
O to mniej więcej mi chodziło. Mi ta melodyjność nie przeszkadza, zresztą jak się dobrze wsłuchać to na Pernicious Enigma też można znaleźć melodie. Bardziej chore i skorodowane, ale są. :)night_goat pisze: wzbogacili ją za to o sporą dozę melodyjności
- night_goat
- zaczyna szaleć
Ależ oczywiście, z tym, że mi chodzi o to, iż melodyjności na ostatnich jest za dużo, a na The Pernicious Enigma są one raczej odpowiednie i w odpowiedniej ilości ;)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn