PUNGENT STENCH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: PUNGENT STENCH/DISHARMONIC ORCHESTRA
W tym roku, po dłuższym rozbracie z twórczością Austriaków, bardzo często ich płyty goszczą w moim odtwarzaczu. Dziś przyszedł czas na "Ampeauty". Cóż za wspaniały i cholernie niedoceniany album! Kupiłem tę płytę jeszcze na kasecie w chwili premiery, później oczywiście CD, które zalegało w koszach z wyprzedawanymi płytami za grosze. Pierwsze wydania ich starych płyt osiągają na Allegro całkiem pokaźne sumki, a "Ampeauty", które poziomem nie odstaje nawet i milimetr nigdy nie zyskało należnej mu chwały. A przecież to album kompletny i przemyślany do perfekcji z każdej strony - od muzyki poczynając na tekstach i oprawie graficznej kończąc. Dla mnie to jedna z najbardziej wyrazistych płyt metalowych, spośród tych które ukazały się po 2000 roku.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bo to świetna płyta jest. Po jedynce i dwójce najlepsza. Niestety olana przez fanów i rynek, co było pewnie jednym z powodów rozpadu zespołu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- starszy świeżak
Pierwszy raz zobaczyłam PS na feście Thrash Camp w '88, jako młode dziewczę. Wtedy okazali się dla mnie szczytem ekstremy, szczególnie wokal. Najlepsze wg mnie albumy perwersorów to "Been Caught Buttering" oraz "Ampeauty". Lubię ich art okładki i zepsute teksty. Trzy czy cztery lata temu byłam na koncercie w Czechach, pod sceną było łącznie ze mną chyba z 10 osób - zastanawia mnie czy Pungent Stench jest kapelą nieznaną czy tak mało docenianą?
ONLY DEATH IS REAL ...
-
- weteran forumowych bitew
Been Caught Buttering to taka sama dawka zaropiałego DEATH Metalu jak chociażby Shitfun... ludzie się tego boją... po co po to sięgać jak wokół są takie fajne zespoliki jak hejt eternal...
-
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Hahaaaaaaaaahaaaaaa, ale to Ampeauty jest zajebiste!
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
- w mackach Zła
No wiadomo, w szczególności The Amp Hymn. Muzyka+tekst+teledysk=ideał :D
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Skąd pomysł, że to płyta niedoceniana i to cholernie? Opinię w prasie były bardzo dobre, ale pamiętaj że to forum nie jest dobra jednostką miernia co dobre a co złe. Istnieje świat poza masterful:-PMaria Konopnicka pisze:W tym roku, po dłuższym rozbracie z twórczością Austriaków, bardzo często ich płyty goszczą w moim odtwarzaczu. Dziś przyszedł czas na "Ampeauty". Cóż za wspaniały i cholernie niedoceniany album! Kupiłem tę płytę jeszcze na kasecie w chwili premiery, później oczywiście CD, które zalegało w koszach z wyprzedawanymi płytami za grosze. Pierwsze wydania ich starych płyt osiągają na Allegro całkiem pokaźne sumki, a "Ampeauty", które poziomem nie odstaje nawet i milimetr nigdy nie zyskało należnej mu chwały. A przecież to album kompletny i przemyślany do perfekcji z każdej strony - od muzyki poczynając na tekstach i oprawie graficznej kończąc. Dla mnie to jedna z najbardziej wyrazistych płyt metalowych, spośród tych które ukazały się po 2000 roku.
-
- twoja_stara_trotzky
Dziwne, myślałem, że ostro prałem na ten sympatyczny death'n'roll. :DMaleficio pisze:Skąd pomysł, że to płyta niedoceniana i to cholernie? Opinię w prasie były bardzo dobre, ale pamiętaj że to forum nie jest dobra jednostką miernia co dobre a co złe. Istnieje świat poza masterful:-PMaria Konopnicka pisze:W tym roku, po dłuższym rozbracie z twórczością Austriaków, bardzo często ich płyty goszczą w moim odtwarzaczu. Dziś przyszedł czas na "Ampeauty". Cóż za wspaniały i cholernie niedoceniany album! Kupiłem tę płytę jeszcze na kasecie w chwili premiery, później oczywiście CD, które zalegało w koszach z wyprzedawanymi płytami za grosze. Pierwsze wydania ich starych płyt osiągają na Allegro całkiem pokaźne sumki, a "Ampeauty", które poziomem nie odstaje nawet i milimetr nigdy nie zyskało należnej mu chwały. A przecież to album kompletny i przemyślany do perfekcji z każdej strony - od muzyki poczynając na tekstach i oprawie graficznej kończąc. Dla mnie to jedna z najbardziej wyrazistych płyt metalowych, spośród tych które ukazały się po 2000 roku.
Ale może to i lepiej, że Marian tego nie czytał, bo by teraz pisał, że młodzieżowe i płytkie to Pungent. :D
- beastov23
Pamiętam baaardzo negatywną recenzję w Bad Taste ;-). Materiał zdecydowanie lubię.
Ostatnio zmieniony 08-04-2012, 00:52 przez beastov23, łącznie zmieniany 1 raz.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
-
Są zespoły, na które prać nie trzeba;)
- twoja_stara_trotzky
dobre pranie zawsze w cenie :D
- longinus696
Taaa, też ją pamiętam. Najwyraźniej się nie wsłuchali w ten album.beastov23 pisze:Pamiętam baaardzo negatywną recenzję w Bad Taste ;-).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tymczasem Disharmonic Orchestra coś tam jeszcze dłubie:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
Re:
Zycie stracił ten co się sugerował reckami z Bad Taste. :)longinus696 pisze:Taaa, też ją pamiętam. Najwyraźniej się nie wsłuchali w ten album.beastov23 pisze:Pamiętam baaardzo negatywną recenzję w Bad Taste ;-).
- Bezdech
U mnie ostatnia najczęściej się kręci.
Ale się nie wsłuchuję.
Ale się nie wsłuchuję.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- beastov23
Re: Re:
Nikt nie mówił o sugerowaniu się. Poza tym, to całkiem sympatyczny magazyn był.Maleficio pisze:Zycie stracił ten co się sugerował reckami z Bad Taste. :)longinus696 pisze:Taaa, też ją pamiętam. Najwyraźniej się nie wsłuchali w ten album.beastov23 pisze:Pamiętam baaardzo negatywną recenzję w Bad Taste ;-).
maximum walrus yields maximum walrus
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Tyle wpisów o Pungent Stench a o Disharmonic Orchestra stosunkowo niewiele, czyżby nikt (no dobra, prawie nikt) nie próbował się przedzierać dalej przez pogmatwaną muzykę Austriaków; dalej poza debiut, oczywiście?
The madness and the damage done.
- Góral
- w mackach Zła
Debiut i dwójkę, to by mogli znowu wznowić na CD/LP.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color