Destroyers

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

Re: Destroyers

01-10-2020, 19:45

Pacjent pisze:
01-10-2020, 19:13
Bardzo dobra płyta. Wreszcie konkretnie wyprodukowana. Teksty oczywiście momentami groteskowo-żenujące, ale dzięki nim jest niepowtarzalny klimat starych czasów. Będzie co śpiewać przy goleniu lub koszeniu trawnika. PS. Młodzież tego nie kupi.

Młodzież ma Truchło Strzygi (świetne zresztą) a moja metal generation ma Destroyers.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

02-10-2020, 09:18

Stary Metal pisze:
01-10-2020, 18:26

Ale ja nie jestem obiektywny, bo jest to zbyt ważny dla mnie zespół, abym mógł silić się na luksus obiektywizmu.

Bardzo dobry ciąg dalszy bardzo dobrego zespołu z czasów mojej młodości.
Tyle w temacie. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

03-10-2020, 00:12

pełna zgoda
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-10-2020, 16:45

PENIS METAL
r o b e r t
weteran forumowych bitew

08-10-2020, 17:16

dzięki na piątkowy wieczór przy alko i pik piko jak znalazł
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-10-2020, 20:00

Przesłuchałem, wziąłem sobie poprawkę na ten zespół o której wcześniej zapomniałem i nie jest to takie złe. Niech się dziadki dobrze bawią.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

08-10-2020, 20:38

Block69 pisze:
08-10-2020, 20:00
Przesłuchałem, wziąłem sobie poprawkę na ten zespół o której wcześniej zapomniałem i nie jest to takie złe. Niech się dziadki dobrze bawią.
No dzięki !

Obrazek

Yeaah!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

09-10-2020, 00:00

Pamiętam ten zespół z festiwalu Drrrrrama w Pruszczu Gdańskim, gdzie publiczność próbowała go przegonić ze sceny grając m.in. na trąbce, a wokalista odwdzięczył się na koniec splunięciem. ;) Ze zdziwieniem dowiaduję się teraz, że to podobno kapela-legenda... No cóż, odpaliłem bandcampa i stwierdzam, że to rzeczywiście Nocny Kochanek, tylko że nie dla studentów, ale dla oldboyów. ;)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-10-2020, 04:24

"Popatrzcie na nas, jesteśmy starzy, piękni i bogaci. Popatrzcie na nas, to dobrze.Dobrze, żeśmy młodo nie umarli...." tak więc niech nam oldboyom Destroyers gra.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-10-2020, 13:41

Hipsterzy recenzują nowy album Destroyers.

Ode mnie powiem tak - nie przepadam za tą kapelą, ani z przeszłości, ani z teraźniejszości, ale czepianie się wulgarnych tekstów i stwierdzanie, że metal grany przez bytomiaków nie ma wartości edukacyjnej (sic!), to nie przymierzając gadki obruszonego dziewczęcia z oazy, która usłyszała w piosence słowo "szatan", albo "seks".

Koleżka po prawej stronie występuje w koszulce Hell's Coronation, czyli musi lubić ten zespół, a jednocześnie gorszy się - wspólnie z chłopakiem po prawej - odwołaniami do seksu, orgii i lubieżności w tekstach Destroyers. Zobaczmy więc, czy liryki kapeli z koszulki mają jakąś wartość edukacyjną. :)

Snake entwines the legs
Crushing the bones
Not saving venom
He profanes holy heads

Invisible dragon wings
Elevated my ego
Masochistic hell of enlightenment
Makes me true immortal

Wniosek wyciągnijcie sobie sami.
Awatar użytkownika
Ascetic

22-10-2020, 13:47

moonfire pisze:
22-10-2020, 13:41

Hipsterzy recenzują nowy album Destroyers.

Ode mnie powiem tak - nie przepadam za tą kapelą, ani z przeszłości, ani z teraźniejszości, ale czepianie się wulgarnych tekstów i stwierdzanie, że metal grany przez bytomiaków nie ma wartości edukacyjnej (sic!), to nie przymierzając gadki obruszonego dziewczęcia z oazy, która usłyszała w piosence słowo "szatan", albo "seks".

Koleżka po prawej stronie występuje w koszulce Hell's Coronation, czyli musi lubić ten zespół, a jednocześnie gorszy się - wspólnie z chłopakiem po prawej - odwołaniami do seksu, orgii i lubieżności w tekstach Destroyers. Zobaczmy więc, czy liryki kapeli z koszulki mają jakąś wartość edukacyjną. :)

Snake entwines the legs
Crushing the bones
Not saving venom
He profanes holy heads

Invisible dragon wings
Elevated my ego
Masochistic hell of enlightenment
Makes me true immortal

Wniosek wyciągnijcie sobie sami.
poważna sprawa. nie powiem.
zainteresiony absurdem, z nadmiaru czasu do przejebania, sobie obejrzę ;-)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-10-2020, 13:56

Polecam serdecznie!

Ciekawe, co koleżkowie sądzą o tekstach Cannibal Corpse czy Autopsy. :)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

22-10-2020, 15:12

no jak ktoś nie czuje lekkiej żeny gdy stare ramole hej ho wracamy po 30 latach śpiewają o ruchaniu i melanżach to sorry
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

22-10-2020, 15:26

W dodatku śpiewane jakimś pijackim falsetem - co chyba 'z dystansem do siebie' ma być - jak jakiś Nocny Onanista, czy jak tam te śmieszki się nazywają. Bardzo kurwa głębokie pokłady żenady to odkrywa.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-10-2020, 19:46

A nie żenują Was pięćdziesięcioparolatkowie śpiewający o jedzeniu gówna, ruchaniu trupów i Szatanie gwałcącym zakonnice? Cannibal Corpse, Autopsy czy Nunslaughter to w końcu kapele nietykalne.

Rozumiem, że Destroyers nie było 30 lat na scenie i że pan ładny po takiej przerwie znów śpiewa o orgiach seksualnych, co powoduje poczucie zażenowania. Mnie te teksty również żenują, nie mniej, nie więcej niż "budzenie się w wielkich jajach" czy "Bóg to mój wróg" Kostrzewskiego lub "woman, be my slave" Manowar. Ale taka konwencja i nie rozumiem obrażania się na teksty pana ładnego przy jednoczesnej akceptacji dla całej serii makabresek, horrorów, seksów czy szatanów u innych metalowych kapel. Prędzej zrozumiałbym odrzucenie całej konwencji.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

22-10-2020, 20:22

Piękna sprawa. Gruby Loszek w koszulce Hell's Coronation burzy się u boku Kręciwąsa o lubieżne teksty Destroyers. Zaraz tym ostatnim machnę przelew za dostarczenie dobrej rozrywki w ostatnich dniach.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

22-10-2020, 20:24

moonfire pisze:
A nie żenują Was pięćdziesięcioparolatkowie śpiewający o jedzeniu gówna, ruchaniu trupów i Szatanie gwałcącym zakonnice? Cannibal Corpse, Autopsy czy Nunslaughter to w końcu kapele nietykalne.

Rozumiem, że Destroyers nie było 30 lat na scenie i że pan ładny po takiej przerwie znów śpiewa o orgiach seksualnych, co powoduje poczucie zażenowania. Mnie te teksty również żenują, nie mniej, nie więcej niż "budzenie się w wielkich jajach" czy "Bóg to mój wróg" Kostrzewskiego lub "woman, be my slave" Manowar. Ale taka konwencja i nie rozumiem obrażania się na teksty pana ładnego przy jednoczesnej akceptacji dla całej serii makabresek, horrorów, seksów czy szatanów u innych metalowych kapel. Prędzej zrozumiałbym odrzucenie całej konwencji.
nikt się nie obraża.
jeśli ktoś lubi wciągać pierdy czy polskie kabarety.. jednych to cieszy innych zadziwia. a porównania ..lepiej to zostawmy:)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

22-10-2020, 20:34

Mnie tam na tej płycie nic nie żenuje, bawi za to sporo. Tak samo jak 30 lat temu. 'Recenzje' sobie odpuszam bo kolesie, dla mnie, jacyś mało strawni są.
aniola
weteran forumowych bitew

22-10-2020, 20:41

Analiza płyty która mi nie wchodzi,śmieszy żenuje bawi mnie tak samo jak recenzja "co za gówno nagrali".Po chuj czas tracisz ?
Pacjent

22-10-2020, 20:58

moonfire pisze:

+100%. Ja ten zespół przyjmuję jako całokształt pewnej formy, którą trzeba traktować z przymrużeniem oka, dzięki czemu otrzymujemy ciekawą podróż w przeszłość. Podobnie mam z wielkim MASTER'S HAMMER, który przenosi mnie do czasów Czechosłowacji z całym bagażem dziwnych klimatów w stylu Rumburaka.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ