Dokładnie, gruba przesada to obecność tej płyty w tym wątkugrot pisze:Gruba przesada. Sporo chwytliwych fragmentów przy zachowaniu odpowiedniej dozy ciężaru, dobry wokal i ciekawa otoczka. Dam dwa, w porywach trzy punkty więcej.Morph pisze:KURSK cherno
Proszę jak łatwo niektórych złapać, rozwodniony doom metal o najgłupszej możliwej otoczce, ale chwyciło, do tego gościu z Sentenced i sukces murowany. Mnie nie kupili, a do tego wynudzili skrajnie. 5/10.
NIEWYPAŁY 2008
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: NIEWYPAŁY 2008
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ale to wszystko nie zmienia faktu, że płyta jest chujowata, a jakby nie miała tej całej "wątpliwie kontrowersyjnej i wcale nie śmiesznej" otoczki to by się nią nikt nie zainteresował i została by tam, gdzie jej miejsce, czyli "w zapomnienia otchłani".
Give birth to something dead
Give birth to something old
- hcpig
Przecież Ty mówisz o czymś kompletnie innym. Bawiłoby Cię nagrywanie przez polską kapelę dema o tytułach np. "1917 - Początek Nowej Ery", "Julian Marchlewski - Ostatni Płomień Zgasł" itp. bredni, tak mało zabawnych jak Bartoszewski ze swoim "odznaczeniem" imienia Stressemana? Faszystowskie piardy Honor zbierają zjebki, a komunistyczne gówno już nie? Przecież to żenada, nawet jeżeli "dla żartu" i ujma dla tych, dzięki którym możemy tu i teraz klepać sobie to i owo na keyboardzie...Adrian696 pisze: bzdura - rozumiem, że nigdy nie wsiadziesz w niemiecki samochód, aaa no wogole nie wsiadziesz w samochód bo ropa jest rosyjska.... historia historią a życie życiem...
Yare Yare Daze
- grot
Nie pamiętam dokładnie, ale czy ty Jester nie miałes kiedyś jakiegoś komucha przypadkiem na avatarze?
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Adrian696
- zahartowany metalizator
a Ty znów wypowiadasz sie mimo iż nie znasz - tym razem tekstów KURSK - gdzie tam masz pochwalę KOMUNIZMU?????? skoro porównujesz do Honor??? jakoś nie słyszałem Twojego oburzenia o tekstach Hail Of Bullets a tematyka identyczna...jester pisze: Faszystowskie piardy Honor zbierają zjebki, a komunistyczne gówno już nie?
mylisz teksty stricte historyczne z tekstami gloryfikującymi zbrodnie w historii...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- hcpig
Żeby sobie paru wbiło do głowy, jak wyglądał gnój. Walor edukacyjny.
Yare Yare Daze
- hcpig
Mówimy cały czas o widocznej otoczce. Czy Ty znasz te teksty? Czy bawiliby Cię polscy muzycy zgrywający hitlerowców? Tam masz Finów udających Sowietów. Jest gdzieś granica, jak kogoś to bawi to ok.Adrian696 pisze:gdzie tam masz pochwalę KOMUNIZMU??????
Przecież mówiłem, że tematyka HoB jest chujowa mimo, że płyta bardzo dobra. Ale to jednak co innego.Adrian696 pisze:jakoś nie słyszałem Twojego oburzenia o tekstach Hail Of Bullets a tematyka identyczna...
Odróżniam. Dlatego napisałem "prawie" jak Honor. Tyle, że to wykracza jednak poza pomysł np. rekonstrukcji bitwy i zahacza o "niebywale wysublimowane żarty" z kwestii drażliwych więc grzecznie podziękuję.Adrian696 pisze:mylisz teksty stricte historyczne z tekstami gloryfikującymi zbrodnie w historii...

"Zajebiste"
Yare Yare Daze
- Adrian696
jester pisze: Czy bawiliby Cię polscy muzycy zgrywający hitlerowców? Tam masz Finów udających Sowietów. Jest gdzieś granica, jak kogoś to bawi to ok.
a w którym utworze zgrywaja Sowietów... konkretny przykład... bo każdy ich tekst zasadniczo jest o sowieckiej klęsce...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- hcpig
- Adrian696
popatrz na to:jester pisze:Nie znam tekstów. Patrz na "superkontrowersyjne" foto.

oni nadal żyja....
- grot
Gdyby pójść dalej takim tropem to na tej podstawie można by oskarżyć Vader czy Motorhead, bo noszą niemieckie krzyże żelazne i lubią ich mundury.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- hcpig
Świetna, blackmetalowa teatralność vs "kątrowersyjna polityczna prowokacja"? Adrian! R. U. PEWEX? Nie kłóćmy się zresztą o pietruszkę. Dla dla mnie faszystowskie/komunistyczne "żarty" kończą się na "Allo Allo". To tyle. Mógłby dla porządku jakiś moderator przekleić to do topicu o Kypck.
Yare Yare Daze
- Adrian696
no widzisz, a ja uważam, że to ten sam poziom kiczu...jester pisze:Świetna, blackmetalowa teatralność vs "kontrowersyjna polityczna prowokacja"?
- Morph
- Kontakt:
Tak nienawidzisz a cyrylicą piszeszjester pisze:Świetna, blackmetalowa teatralność vs "kątrowersyjna polityczna prowokacja"? Adrian! R. U. PEWEX? Nie kłóćmy się zresztą o pietruszkę. Dla dla mnie faszystowskie/komunistyczne "żarty" kończą się na "Allo Allo". To tyle. Mógłby dla porządku jakiś moderator przekleić to do topicu o Kypck.
- hcpig
Dobrze Adrian, obydwa mogą być tak odebrane. Kiczowato. Ale w momencie kiedy to zahacza o politykę, symbole itp. dla mnie robi się to trochę niesmaczne. Nieważne zresztą.
Cyrylica jest ROSYJSKA, nie BOLSZEWICKA;)Morph pisze:Tak nienawidzisz a cyrylicą piszesz
Yare Yare Daze
-
Heretyk
Dla mnie niewypały to Keep Of Kalessin i Dismember. W tym pierwszym przypadku za wiele sobie nie obiecywałem, ale aż takie gówna też się nie spodziewałem
natomiast Szwedzi dużo poniżej możliwości.
Więcej sobie jakoś nie potrafię przypomnieć w tej chwili
Więcej sobie jakoś nie potrafię przypomnieć w tej chwili
- Morph
- Kontakt:
O właśnie, KoK, z tym że tutaj się wiele nie spodziewałem. Dismember zły nie jest, ale został ZMIAŻDŻONY przez "młodych gniewnych".
- Adrian696
pudłojester pisze: Cyrylica jest ROSYJSKA, nie BOLSZEWICKA;)
- Adrian696
i chyba to "młode gniewne" towarzystwo jest najwiekszym plusem ostatnich miesiecy - bo dawno nie bylo aż tylu miłych niespodzianek, co świetnie rokuje na przyszłość...Morph pisze: Dismember zły nie jest, ale został ZMIAŻDŻONY przez "młodych gniewnych".
-
Heretyk
Aha, Grave jeszcze... tzn. to nie jest niewypał, nawet dobra płyta, ale mimo wszystko trochę mnie zawiodła.