AMORPHIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mol
- zahartowany metalizator
Re: AMORPHIS
znaczy sie co, zmusic sie i podejsc jeszcze raz do najnowszej? :)
poza tym, Tuonela to swietna rockowa plyta. praktycznie hit na hicie. kto nie nuci Summer's End chociazby ten buc ;)
poza tym, Tuonela to swietna rockowa plyta. praktycznie hit na hicie. kto nie nuci Summer's End chociazby ten buc ;)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ciekawi mnie to co piszecie, sprawdze to i wydam werdykt, oczywiscie bez zadnego pseudofilozoficznego i pseudomistycznego belkotu, sama czysta sprawiedliwosc
woodpecker from space
Zachęcony przez MorbidMarcina zakupiłem sobie wczoraj ostatnią płytę AMORPHIS - oczywiście nie odfoliowałem i nie słuchałem, ale w razie czego chętnie mogę się na jej temat wypowiedzieć :)
- longinus696
Takie tam romantyczne smęcenie pozbawione prawdziwego rockowego nerwu. Nigdy mi się za bardzo nie podobała, ale wraz z upływem czasu oceniam ją coraz gorzej.Mol pisze:Tuonela to swietna rockowa plyta. praktycznie hit na hicie. kto nie nuci Summer's End chociazby ten buc ;)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mol
- Mol
-
- weteran forumowych bitew
Wypisz wymaluj "Elegy" ;)Mol pisze:prosta i przyjemna niezobowiazujaca muzyka z fajnymi melodiami, tak to widze.
Grrrówno!
- Riven
- Kontakt:
jak sie nazywa ten pedalski zespol z laska na wokalu co kiedys gral metal i sie wszyscy nim podniecacie? tak mi sie skojarzylo i nie moge sobie przyponiec ;/
edit: a, juz wiem, the gathering
edit: a, juz wiem, the gathering
this is a land of wolves now
- Triceratops
pierwsza proba raczej fail...insulina mi skoczyla, za duzo cukru, potem zaliczylem hipoglikemie i zapadlem w spiaczke. sprobuje jeszcze raz
woodpecker from space
- Oki
Re:
nowa anathema bardzo dobra i zdecydowana zwyżka formy, nowy amorphis to najwyżej cień po zwyżceSkaut pisze:chyba z takiej prostej muzyki wolę nawet nową Anatheme.Mol pisze:prosta i przyjemna niezobowiazujaca muzyka z fajnymi melodiami, tak to widze.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ano uszło z nich powietrze smutasów i w końcu jakiś progresywny sznyt się pojawił w ich muzyce. Wilson jednak dobrze ich ukierunkował przy nagrywaniu poprzedniego albumu.Oki pisze:nowa anathema bardzo dobra i zdecydowana zwyżka formy, nowy amorphis to najwyżej cień po zwyżceSkaut pisze:chyba z takiej prostej muzyki wolę nawet nową Anatheme.Mol pisze:prosta i przyjemna niezobowiazujaca muzyka z fajnymi melodiami, tak to widze.
Coś tam było! Człowiek!
- Oki
no i przede wszystkim angole nagrali bardzo równy album - w końcu
-
- postuje jak opętany!
Czyli pewnie znowu są karmelizowane gitary zanurzone w klawiszowej czekoladzie. Dla urozmaicenia do czekolady dodali pewnie szczyptę growlującej soli oraz chili. Nudny już nieco staje się ten przepis. Ale na wszelki wypadek sprawdzę sam, może nawet się skuszę na kupno i odfoliowanie.Triceratops pisze:pierwsza proba raczej fail...insulina mi skoczyla, za duzo cukru, potem zaliczylem hipoglikemie i zapadlem w spiaczke. sprobuje jeszcze raz
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Wcale nie jest równy.Oki pisze:no i przede wszystkim angole nagrali bardzo równy album - w końcu
- Oki
to Twoje zdanie, dla mnie to ich pierwszy krążek który jestem w stanie przesłuchać od deski do deskijaszyn pisze:Wcale nie jest równy.Oki pisze:no i przede wszystkim angole nagrali bardzo równy album - w końcu
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Przecież Lightning Song i Sunlight to takie męczenie buły, że pała mięknie.
- Oki
współczuję, mi nie mięknie:)
- manieczki
zwalic ci ja?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;