TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: TEITANBLOOD
Katharsis to jedyne co dobrego ukazało się spod tej wytwóni.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie potrzebuję pytań, wiadomo doktorze, że chodzi Ci o DSO, które może i warstę liryczną ma ciekawą, aczkolwiek muzycznie bliżej im to jazzu niż black metalu.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
So_It_Is_Done pisze:Nie potrzebuję pytań, wiadomo doktorze, że chodzi Ci o DSO, które może i warstę liryczną ma ciekawą, aczkolwiek muzycznie bliżej im to jazzu niż black metalu.

- hcpig
Ale dajecie się nabrać i podpuszczać, przecież on nie pisze tego wszystkiego na poważnie, gość (jakiś dowcipniś) zrobił sobie konto fikcyjne w takim samym sensie jak Długopisyyyyy czy Boją_Się_Nawet_Jego_Koni i gra wam na nosie jak chce.
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
albo jak jester
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Tak i może jeszcze powiesz, że każdy facet podświadomie ma ochotę wydymać swoją matkę, tyle że jedynym ograniczeniem jest jego własny stary, który by mu wpierdolił. Schowaj w kapcie swoje mądrości trutniu.
- twoja_stara_trotzky
Ja tylko nieśmiało przypomnę, że psychoanaliza powstała, gdyż biedny stary Freud dokonał projekcji własnego kompleksu wujka Fryderyka na ogół swoich pacjentów, aby później (wielokrotnie) mu zaprzeczyćDrone pisze:Z punktu widzenia psychoanalizy, pacjent dokonał projekcji własnych treści psychicznych na terapeutę, by za chwilę żywiołowo im zaprzeczyć. Wniosek: konflikt wewnętrzny na osi super-ego - idSo_It_Is_Done pisze:Tak i może jeszcze powiesz, że każdy facet podświadomie ma ochotę wydymać swoją matkę, tyle że jedynym ograniczeniem jest jego własny stary, który by mu wpierdolił. Schowaj w kapcie swoje mądrości trutniu.

- twoja_stara_trotzky
no robi się z nich takie metalowe World Serpent Distribution.
- Husar
- weteran forumowych bitew
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Długopis dostał bana, to ktoś musi zapewnic lokalny folklor 

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Eminencjo Kardynale, macie słuszność. Prozelita wracam pogrążony w modlitwie.Drone pisze:Dzisiaj jest cudowny dzień - doznałem objawienia... "Seven Chalices" to geniusz... A zwątpiłem przez moment i uznałem, że jest zaledwie znakomita... Lecz dziś w jasnym świetle poranka unaocznił czy może raczej unausznił mi się w muzyce TEITANBLOOD otwór, ledwie widoczna dziura na tle czarnej, dobrze znanej ściany dźwięku. Błądząc po omacku przez plątaninę riffów dotarłem doń i poczyniłem odważny krok naprzód, by znaleźć się nagle po drugiej, nieznanej dotąd stronie black metalu!
Wypatrujcie znaków!
A zupełnie poważnie, to wziąwszy w nawias mocno, choć tradycyjnie egzaltowany ton kolegi, to Drone ma w sumie rację, tzn. mam podobne odczucia. Z początku uznałem Seven Chalices za rewelacyjną płytę, później mi się za bardzo osłuchała. Kilka dni temu powróciłem i jestem, no cóż - niech będzie, że krok dalej. To jest rzeczywiście nowa jakość. To jest coś więcej niż tylko noszenie starego wina w nowych bukłakach. Tutaj trzeba wyjść daleko poza schematyczne i upraszczające myślenie "Blasphemy/Beherit i ich klony". Kto nie wierzy niech posłucha sobie ostatnich (skądinąd dobrych/bardzo dobrych) płyt Proclamation lub Diocletian, później niech włączy Teitanblood, wnioski powinny nasunąć się same. To jest inna liga.
- twoja_stara_trotzky
TAK, tylko nie będę szafować słowami typy geniusz.
- hcpig
Też mi awansował ten TEITANBLOOD przez ostatnie kilka miechów, prawdą jest że masa retro death/blacku brzmi przy tym po prostu śmiesznie. Próbowałem też swoją drogą te wcześniejsze materiały ale to niestety kilka poziomów w dół w stosunku do SC.
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Tegoroczna płyta metalowa która robi mi najlepiej. Piknie łączą dwie zupełnie odmienne wizje blacku.
- twoja_stara_trotzky
ale to przecież jest album DEATH METALOWY 

-
- zaczyna szaleć
No może... I tak płyta jest zajebista.
Tak btw, jeżeli porównać NED do III rzeszy to DsO jest jak goebbels a Teitanblood można porównać do himmlera
Tak btw, jeżeli porównać NED do III rzeszy to DsO jest jak goebbels a Teitanblood można porównać do himmlera
-
- rasowy masterfulowicz
^^ 
Ale oczywiście Drone ma rację, tu nawet intra są kurewsko groźne

-
- zaczyna szaleć
Skoro Drone może walić głębokie porównania to ja też chcestreetcleaner pisze:^^

- Scaarph
- zahartowany metalizator
jesteś pewien, że nie chciałeś użyć słowa złowieszcze?streetcleaner pisze:tu nawet intra są kurewsko groźne

- longinus696
- zahartowany metalizator
Nie. One są groźne w tym sensie, że jak trzymasz np. korkociąg w dłoni i poleci intro, to możesz sobie oko wydłubać.Scaarph pisze:jesteś pewien, że nie chciałeś użyć słowa złowieszcze?streetcleaner pisze:tu nawet intra są kurewsko groźne
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;