ARCKANUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

Re: ARCKANUM "ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" (2009)

02-10-2009, 13:27

No coś na zasadzie: ładny digi z grubą oprawą postaw na półce, a CD osobno do slima i do szafki z CD-R. Dno jak chuj. Niestety coraz więcej takiego gówna wychodzi, a to jest najlepsze:
Morph pisze:Bierzesz miękką kopertę, dokładasz do obok i nie ma problemu. Szukasz minusów na siłę.
Ty jesteś pierdolnięty czy tylko udajesz ?? :lol: Ale w sumie nie dziwne, Morph jest jednym z tych co żeby zrobić zdjęcie płycie musi ją koniecznie położyć stroną zapisu na dywanie co jest kurwa totalnym debilizmem, ale przecież nie ma problemu, szukamy minusów na siłę. Pewnie jeszcze później sprawdzasz czy nie ma rysek pod naturalnym światłem słonecznym ? :lol: Aha i co to znaczy ''dokładasz do obok''? Chodzi ci o dno ?
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

02-10-2009, 16:49

Anthropophagus pisze: Ty jesteś pierdolnięty czy tylko udajesz ?? :lol: Ale w sumie nie dziwne, Morph jest jednym z tych co żeby zrobić zdjęcie płycie musi ją koniecznie położyć stroną zapisu na dywanie co jest kurwa totalnym debilizmem, ale przecież nie ma problemu, szukamy minusów na siłę. Pewnie jeszcze później sprawdzasz czy nie ma rysek pod naturalnym światłem słonecznym ? :lol: Aha i co to znaczy ''dokładasz do obok''? Chodzi ci o dno ?
Idź wpierdalać sojowe schabowe, nie zwykłem rozmawiać z ludźmi z obiektywnie stwierdzonym zidioceniem :lol:.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

02-10-2009, 17:03

Heh. Alfo-Omego nie ma czegoś takiego jak ''sojowe-schabowe'', albo sojowe, albo schabowe, obiektywnie trzeba przyznać, że jesteś idiotą :lol: Swoją drogą argumentów muzyczno-techniczno-pudełkowych ci brak więc wjeżdżasz chujem bez gumy do mojego garnka co z tematem ma nie wiele wspólnego, kolejny + na korzyść twojego zidiocenia :lol: Mimo wszystko przełam się jednak panie elito i uchyl choć rąbek tajemnicy dlaczego tak elitarnie niszczysz płyty na dywanie a później coś pierdolisz o poszanowaniu dla plastiku, nie daj się prosić :lol:
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

02-10-2009, 17:09

Obrazek
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła

02-10-2009, 17:12

Hehe świetnie podsumowałeś swoje wypociny, samokrytyka w cenie :lol:
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

09-03-2010, 17:43

fajna ta płyta, teraz dopiero znalazłem chwilę, aby jej posłuchać i chyba będę jej dość często w najbliższym czasie słuchać.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

09-03-2010, 17:49

twoja_stara_trotzky pisze:fajna ta płyta, teraz dopiero znalazłem chwilę, aby jej posłuchać i chyba będę jej dość często w najbliższym czasie słuchać.
widze masz troche zaległości :wink:
a myślałem, że tylko mi umyka "masa" nieprzesłuchanych krążków 8)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Bloodcult

09-03-2010, 18:42

"ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" lepsza od "Antikosmos", ale to tej drugiej słuchałem częściej.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
DCI Hunt

09-03-2010, 19:41

Bloodcult pisze:"ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" lepsza od "Antikosmos", ale to tej drugiej słuchałem częściej.
Bo 'Antikosmos' jest bardziej sucha, trudniejsza w odbiorze. 'ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ' jest bardziej melodyjny i transowy. Oczywiśćie jak najbardziej podtrzymuję swoja opinię o ostatniej płycie - bardzo dobry album.

Słuchał ktoś ostatniej EPki z coverem Pentagram? Ciekawe jak wyszło.
Aegir
postuje jak opętany!

03-04-2010, 15:40

Bardzo dobry album, podobnie jak jego poprzednik. Tutaj, mimo, że jednym z motywów przewodnich w warstwie lirycznej jest lód i zniszczenie, nie czuje się jednak za bardzo chłodnej atmosfery. Brzmienie nowego Arckanum jest raczej ciepłe, miłe, a prawdopodobieństwo zamrożenia słuchacza jest już większe w przypadku obcowania z "Antikosmos".
DCI Hunt

14-04-2010, 13:11

Conflagrator pisze: Słuchał ktoś ostatniej EPki z coverem Pentagram? Ciekawe jak wyszło.
Bardzo fajnie wyszło! :)

Cover Pentagram z czystymi wokalami naprawę udany. Nowy kawałek też bardzo fajny, choć rożni się od ostatniej płyty i momentami zalatuje mi nawet pewnym szwedzkim kultem, w którym Shamaatae kiedyś przez chwilę bębnił ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

09-09-2010, 14:04

po świetnych "Antikosmos" (12" + 7") , 'ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" 12" i "Þyrmir" 7" apetyt mocno mi się zaostrzył:

Obrazek
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
DCI Hunt

09-09-2010, 15:18

boroowa pisze:po świetnych "Antikosmos" (12" + 7") , 'ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" 12" i "Þyrmir" 7" apetyt mocno mi się zaostrzył
TAK! Szczególnie ten ostatni tytuł narobił niezłego smaka. Momentami przypomina mi to Grotesque i pierwszy materiał At The Gates. Generalnie nowsze Arckanum (od 'Boka Vm Kaos') >>> starsze Arckanum.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-09-2010, 15:37

Conflagrator pisze:
Conflagrator pisze: Słuchał ktoś ostatniej EPki z coverem Pentagram? Ciekawe jak wyszło.
Bardzo fajnie wyszło! :)

Cover Pentagram z czystymi wokalami naprawę udany. Nowy kawałek też bardzo fajny, choć rożni się od ostatniej płyty i momentami zalatuje mi nawet pewnym szwedzkim kultem, w którym Shamaatae kiedyś przez chwilę bębnił ;)
dobrez, ze jednak ktos przesłuchał, bo byś odpowiedzi nie dostał :wink:
ja jestem na bakier z Epkami, ale postaram sie szybko nadrobic, skoro zachwalasz...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

09-09-2010, 15:38

Conflagrator pisze:
boroowa pisze:po świetnych "Antikosmos" (12" + 7") , 'ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" 12" i "Þyrmir" 7" apetyt mocno mi się zaostrzył
TAK! Szczególnie ten ostatni tytuł narobił niezłego smaka. Momentami przypomina mi to Grotesque i pierwszy materiał At The Gates. Generalnie nowsze Arckanum (od 'Boka Vm Kaos') >>> starsze Arckanum.
Pierwszy długograj obrzydził mi ten zespół na tyle, że sobie odpuściłem dalsze poznawanie... aż do "'ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" po którym musiałem się cofnąć właśnie aż do 'Boka...'. nie wiem, to chyba dzięki thrashowej motoryce późniejsza twórczość jest o wiele ciekawsza
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-09-2010, 15:40

a może zwyczajnie wyszedł z lasu ?? ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

09-09-2010, 15:52

zawsze lepiej wyjść z lasu i być "untrue" niż wciąż machać kilofem w kopalni i cieszyć się estymą forumowej elity BM :D
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-09-2010, 16:29

no obczailem - nawet trzykrotnie - te epke z 2009 roku - bardzo dobre - jesli pójdą w strone ich kawałka jaki tam zamieścili, moga pourywać głowy
Awatar użytkownika
COFFIN

15-10-2010, 17:11

Na MS nowy kawałek....Zapowiada się bardzo dobrze ;) W Agonii można sobie walnąć preorder :)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

15-10-2010, 17:29

COFFIN pisze:Na MS nowy kawałek....Zapowiada się bardzo dobrze ;) W Agonii można sobie walnąć preorder :)
Zaiste nowy album robi bardzo dobrze, bardzo dobrze.
Hello darkness, my old friend
ODPOWIEDZ