WEAPON - Drakonian Paradigm

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Re: WEAPON - Drakonian Paradigm

16-11-2010, 10:09

Skaut pisze:
Scaarph pisze:
Skaut pisze: Wspaniała płyta! Taki DIOCLETIAN to może im co najwyżej budy czyścić :)
a ten jak mi szpile wsadza na każdym kroku, chyba coś nie tak powiedziałem i się mści :(
no ale jak na każdym kroku? Gdzie? Poważnie tak myślę, sięgnij po prostu po nowe WEAPON i zobaczysz, że mam rację;)
Nawet niezłą płytę nagrało to całe Weapon, ale do poziomu Diocletian to im jeszcze spoooooro brakuje (no i oczywiście jest to zupełnie inna stylistyka).
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

Re:

16-11-2010, 10:41

Skaut pisze:
Nif pisze:jedyna dobra, dwójka jeszcze lepsza.
Przy dwójce jedynka praktycznie się nie liczy. "From the Devils Tomb" ma coś w sobie ascetycznego i wyczuwam tutaj tego nieokiełznanego, natchnionego ducha, który występował na "Seven Chalices". Jestem tą płytą wręcz zachwycony. Jaki to ma flow, jakie brudne, garażowe i klarowne zarazem brzmienie. Mój warmetalowy materiał numer jeden. Wspaniała płyta! Taki DIOCLETIAN to może im co najwyżej budy czyścić :)

Wszystko fajnie ale to Weapon ma jedną sporą wadę, łatwo wpada w ucho i łatwo wypada, za łatwo ... Taki metalowy tutorial dla początkujących ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-12-2010, 10:34

ultravox pisze:Nawet niezłą płytę nagrało to całe Weapon, ale do poziomu Diocletian to im jeszcze spoooooro brakuje (no i oczywiście jest to zupełnie inna stylistyka).
No i muszę niestety odszczekać własne słowa... Znakomity jest ten nowy Weapon, jestem pod ogromnym wrażeniem tej płyty.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-12-2010, 10:57

ultravox pisze:
ultravox pisze:Nawet niezłą płytę nagrało to całe Weapon, ale do poziomu Diocletian to im jeszcze spoooooro brakuje (no i oczywiście jest to zupełnie inna stylistyka).
No i muszę niestety odszczekać własne słowa... Znakomity jest ten nowy Weapon, jestem pod ogromnym wrażeniem tej płyty.
Zgadzam. Się. Znakomity.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

07-01-2011, 12:54

Przegryzło się u mnie wreszcie "From the Devil's Tomb". Weapon gra bardzo specyficznie, tak jakby definiowali metal, uczyli sie go od podstaw na potrzeby własnej muzyki. Riffy, praca perkusji są nieco mechaniczne, może nawet lekko kwadratowe, ale właśnie w tym cały "urok". Nikt nie gra tak jak oni. Wbrew pozorom - szczególnie na poziomie "mentalnym", ale pomimo wszelkich różnic, również na poziomie muzycznym najbliżej Weapon do Ofermod, którzy też tworzą swoją muzyką oddzielną kategorię metalu. Od zawsze lubię zespoły idące swoją ścieżką.

Nawet tak bardzo nie wkurwia mnie fakt, że wokal jest Ciapakiem, czy chuj wie czym, chociaż przyznaję, że w innej konfiguracji percepcja zespołu zyskałaby. ;)
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: Re:

07-01-2011, 14:21

Nif pisze:
Skaut pisze:
Nif pisze:jedyna dobra, dwójka jeszcze lepsza.
Przy dwójce jedynka praktycznie się nie liczy. "From the Devils Tomb" ma coś w sobie ascetycznego i wyczuwam tutaj tego nieokiełznanego, natchnionego ducha, który występował na "Seven Chalices". Jestem tą płytą wręcz zachwycony. Jaki to ma flow, jakie brudne, garażowe i klarowne zarazem brzmienie. Mój warmetalowy materiał numer jeden. Wspaniała płyta! Taki DIOCLETIAN to może im co najwyżej budy czyścić :)

Wszystko fajnie ale to Weapon ma jedną sporą wadę, łatwo wpada w ucho i łatwo wypada, za łatwo ... Taki metalowy tutorial dla początkujących ;)
Trzeba się zgodzić, że to wada, natomiast to, że 2jka jest lepsza od 1 to bzdura.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

19-02-2011, 08:58

Od kilku dni męczę ten nowy Weapon i jestem bardzo ukontentowany. Może dlatego, że kojarzy mi się z Merciless z czasów "Unbound", a ta płytka to jedna z tych pozycji, którą w latach 90 wałkowałem setki, jak nie tysiące razy.
Chwytliwość czy fakt, że szybko wpada w ucho wcale nie uważam za zarzut. Bardzo dobra rzecz, zdecydowanie znajdzie miejsce w moim TOP25 poprzedniego roku. Aż sobie w brodę pluję, że ta płytka 3 miesiące czekała w kolejce. Gdybym wiedział jaka zajebistość z tego jest, to pchnąłbym bez kolejki w kierunku odtwarzacza.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

19-02-2011, 10:06

Lykantrop pisze:...Aż sobie w brodę pluję, że ta płytka 3 miesiące czekała w kolejce. Gdybym wiedział jaka zajebistość z tego jest, to pchnąłbym bez kolejki w kierunku odtwarzacza.
tak to jest, jak się kupuje po 30 płyt miesięcznie ;-)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

19-02-2011, 11:15

Dla mnie to jest kupa. W gorsze dni może bym sobie puścił ale jedynka jak i dwójka ma objawy wydalanej kupy . Człowiek jest szczęśliwy że się wypróżnia i ma problem z głowy i nic mu nie leży na jelicie.
Nie doszukujcie się zawile dobrej opinii.
Awatar użytkownika
Lykantrop

19-02-2011, 11:33

Castor pisze:
Lykantrop pisze:...Aż sobie w brodę pluję, że ta płytka 3 miesiące czekała w kolejce. Gdybym wiedział jaka zajebistość z tego jest, to pchnąłbym bez kolejki w kierunku odtwarzacza.
tak to jest, jak się kupuje po 30 płyt miesięcznie ;-)
Oj nie, to musiałby być bardzo słaby miesiąc, jeśli tylko 30 płyt :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

19-02-2011, 12:53

FENIKS pisze:Dla mnie to jest kupa. W gorsze dni może bym sobie puścił ale jedynka jak i dwójka ma objawy wydalanej kupy . Człowiek jest szczęśliwy że się wypróżnia i ma problem z głowy i nic mu nie leży na jelicie.
głuchy albo głupi
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

19-02-2011, 12:58

Dlaczego albo??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

20-02-2011, 00:04

Ani to ani to. Po prostu jeden lubi rybkę inny pipkę. Rozwodzenie się nt. Tej kapeli jest zbędne bo po prostu nie powoduje wzwodu. Wiadomo są tacy co muszą się spuszczac non stop ale wolę inne rzeczy.
Choć zrobię wyjątek i dam im szansę może kiedyś jeszcze raz
Awatar użytkownika
Skaut

22-02-2011, 00:51

koreaniec pisze:
FENIKS pisze:Dla mnie to jest kupa. W gorsze dni może bym sobie puścił ale jedynka jak i dwójka ma objawy wydalanej kupy . Człowiek jest szczęśliwy że się wypróżnia i ma problem z głowy i nic mu nie leży na jelicie.
głuchy albo głupi
o to to. Zajebiście niedoceniona płyta z ubiegłego roku.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

22-02-2011, 08:25

Skaut pisze: o to to. Zajebiście niedoceniona płyta z ubiegłego roku.
Ja jednak mam wrażenie, że całkiem sporo osób doceniło ten album.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

22-02-2011, 10:32

Bardzo dobra płyta i bardziej mi leży niż poprzednia, w sumie żałuję że nie słyszałem jej w zeszłym roku bo trochę by namieszała w moim podsumowaniu...
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

Re:

22-02-2011, 15:12

Skaut pisze:Zajebiście niedoceniona płyta z ubiegłego roku.
Pół na pół, niektórzy jej po prostu nie dostrzegli, ale ci co ją słyszeli postawili ją wysoko w rankingu.

http://www.theajnaoffensive.com/index.p ... &Itemid=41

http://voicesfromthedarkside.de/best_of_2010.htm
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Skaut

22-02-2011, 15:18

ultravox pisze:
Skaut pisze: o to to. Zajebiście niedoceniona płyta z ubiegłego roku.
Ja jednak mam wrażenie, że całkiem sporo osób doceniło ten album.
Ihasan ociąga się z podliczaniem głosów, więc pewnie się nie dowiemy ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

22-02-2011, 15:29

http://www.thelefthandpath.com/lefthand ... _2010_Pt_1

hehe przy okazji tej listy Todda z thelefthandpath.com (zajebisty portal - fajny wywiad kiedys czytałem z Ofermod - ci kolesie w przeciwienstiw do Watain są chyba naprawdę wyznawcami) rozjebały mnie tagi kategorii po prawej stronie,
"euronymou's dildo" rządzi, sprawdźcie do czego w ogóle kieruje ten tag :)
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

11-08-2011, 11:26

Only SŁUCHANIE płyt is real!
ODPOWIEDZ