Nawet niezłą płytę nagrało to całe Weapon, ale do poziomu Diocletian to im jeszcze spoooooro brakuje (no i oczywiście jest to zupełnie inna stylistyka).Skaut pisze:no ale jak na każdym kroku? Gdzie? Poważnie tak myślę, sięgnij po prostu po nowe WEAPON i zobaczysz, że mam rację;)Scaarph pisze:a ten jak mi szpile wsadza na każdym kroku, chyba coś nie tak powiedziałem i się mściSkaut pisze: Wspaniała płyta! Taki DIOCLETIAN to może im co najwyżej budy czyścić
WEAPON - Drakonian Paradigm
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: WEAPON - Drakonian Paradigm
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Re:
Skaut pisze:Przy dwójce jedynka praktycznie się nie liczy. "From the Devils Tomb" ma coś w sobie ascetycznego i wyczuwam tutaj tego nieokiełznanego, natchnionego ducha, który występował na "Seven Chalices". Jestem tą płytą wręcz zachwycony. Jaki to ma flow, jakie brudne, garażowe i klarowne zarazem brzmienie. Mój warmetalowy materiał numer jeden. Wspaniała płyta! Taki DIOCLETIAN to może im co najwyżej budy czyścićNif pisze:jedyna dobra, dwójka jeszcze lepsza.
Wszystko fajnie ale to Weapon ma jedną sporą wadę, łatwo wpada w ucho i łatwo wypada, za łatwo ... Taki metalowy tutorial dla początkujących

Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- ultravox
No i muszę niestety odszczekać własne słowa... Znakomity jest ten nowy Weapon, jestem pod ogromnym wrażeniem tej płyty.ultravox pisze:Nawet niezłą płytę nagrało to całe Weapon, ale do poziomu Diocletian to im jeszcze spoooooro brakuje (no i oczywiście jest to zupełnie inna stylistyka).
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zgadzam. Się. Znakomity.ultravox pisze:No i muszę niestety odszczekać własne słowa... Znakomity jest ten nowy Weapon, jestem pod ogromnym wrażeniem tej płyty.ultravox pisze:Nawet niezłą płytę nagrało to całe Weapon, ale do poziomu Diocletian to im jeszcze spoooooro brakuje (no i oczywiście jest to zupełnie inna stylistyka).
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- koreaniec
- w mackach Zła
Przegryzło się u mnie wreszcie "From the Devil's Tomb". Weapon gra bardzo specyficznie, tak jakby definiowali metal, uczyli sie go od podstaw na potrzeby własnej muzyki. Riffy, praca perkusji są nieco mechaniczne, może nawet lekko kwadratowe, ale właśnie w tym cały "urok". Nikt nie gra tak jak oni. Wbrew pozorom - szczególnie na poziomie "mentalnym", ale pomimo wszelkich różnic, również na poziomie muzycznym najbliżej Weapon do Ofermod, którzy też tworzą swoją muzyką oddzielną kategorię metalu. Od zawsze lubię zespoły idące swoją ścieżką.
Nawet tak bardzo nie wkurwia mnie fakt, że wokal jest Ciapakiem, czy chuj wie czym, chociaż przyznaję, że w innej konfiguracji percepcja zespołu zyskałaby.
Nawet tak bardzo nie wkurwia mnie fakt, że wokal jest Ciapakiem, czy chuj wie czym, chociaż przyznaję, że w innej konfiguracji percepcja zespołu zyskałaby.

Lefthandpathyoga
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: Re:
Trzeba się zgodzić, że to wada, natomiast to, że 2jka jest lepsza od 1 to bzdura.Nif pisze:Skaut pisze:Przy dwójce jedynka praktycznie się nie liczy. "From the Devils Tomb" ma coś w sobie ascetycznego i wyczuwam tutaj tego nieokiełznanego, natchnionego ducha, który występował na "Seven Chalices". Jestem tą płytą wręcz zachwycony. Jaki to ma flow, jakie brudne, garażowe i klarowne zarazem brzmienie. Mój warmetalowy materiał numer jeden. Wspaniała płyta! Taki DIOCLETIAN to może im co najwyżej budy czyścićNif pisze:jedyna dobra, dwójka jeszcze lepsza.
Wszystko fajnie ale to Weapon ma jedną sporą wadę, łatwo wpada w ucho i łatwo wypada, za łatwo ... Taki metalowy tutorial dla początkujących
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Od kilku dni męczę ten nowy Weapon i jestem bardzo ukontentowany. Może dlatego, że kojarzy mi się z Merciless z czasów "Unbound", a ta płytka to jedna z tych pozycji, którą w latach 90 wałkowałem setki, jak nie tysiące razy.
Chwytliwość czy fakt, że szybko wpada w ucho wcale nie uważam za zarzut. Bardzo dobra rzecz, zdecydowanie znajdzie miejsce w moim TOP25 poprzedniego roku. Aż sobie w brodę pluję, że ta płytka 3 miesiące czekała w kolejce. Gdybym wiedział jaka zajebistość z tego jest, to pchnąłbym bez kolejki w kierunku odtwarzacza.
Chwytliwość czy fakt, że szybko wpada w ucho wcale nie uważam za zarzut. Bardzo dobra rzecz, zdecydowanie znajdzie miejsce w moim TOP25 poprzedniego roku. Aż sobie w brodę pluję, że ta płytka 3 miesiące czekała w kolejce. Gdybym wiedział jaka zajebistość z tego jest, to pchnąłbym bez kolejki w kierunku odtwarzacza.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Castor
- weteran forumowych bitew
tak to jest, jak się kupuje po 30 płyt miesięcznie ;-)Lykantrop pisze:...Aż sobie w brodę pluję, że ta płytka 3 miesiące czekała w kolejce. Gdybym wiedział jaka zajebistość z tego jest, to pchnąłbym bez kolejki w kierunku odtwarzacza.

- FENIKS
- w mackach Zła
Dla mnie to jest kupa. W gorsze dni może bym sobie puścił ale jedynka jak i dwójka ma objawy wydalanej kupy . Człowiek jest szczęśliwy że się wypróżnia i ma problem z głowy i nic mu nie leży na jelicie.
Nie doszukujcie się zawile dobrej opinii.
- Lykantrop
Oj nie, to musiałby być bardzo słaby miesiąc, jeśli tylko 30 płyt :-)Castor pisze:tak to jest, jak się kupuje po 30 płyt miesięcznie ;-)Lykantrop pisze:...Aż sobie w brodę pluję, że ta płytka 3 miesiące czekała w kolejce. Gdybym wiedział jaka zajebistość z tego jest, to pchnąłbym bez kolejki w kierunku odtwarzacza.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- koreaniec
- w mackach Zła
głuchy albo głupiFENIKS pisze:Dla mnie to jest kupa. W gorsze dni może bym sobie puścił ale jedynka jak i dwójka ma objawy wydalanej kupy . Człowiek jest szczęśliwy że się wypróżnia i ma problem z głowy i nic mu nie leży na jelicie.
Lefthandpathyoga
- Adrian696
Dlaczego albo??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- FENIKS
- w mackach Zła
Ani to ani to. Po prostu jeden lubi rybkę inny pipkę. Rozwodzenie się nt. Tej kapeli jest zbędne bo po prostu nie powoduje wzwodu. Wiadomo są tacy co muszą się spuszczac non stop ale wolę inne rzeczy.
Choć zrobię wyjątek i dam im szansę może kiedyś jeszcze raz
Choć zrobię wyjątek i dam im szansę może kiedyś jeszcze raz
- Skaut
o to to. Zajebiście niedoceniona płyta z ubiegłego roku.koreaniec pisze:głuchy albo głupiFENIKS pisze:Dla mnie to jest kupa. W gorsze dni może bym sobie puścił ale jedynka jak i dwójka ma objawy wydalanej kupy . Człowiek jest szczęśliwy że się wypróżnia i ma problem z głowy i nic mu nie leży na jelicie.
Coś tam było! Człowiek!
- ultravox
Ja jednak mam wrażenie, że całkiem sporo osób doceniło ten album.Skaut pisze: o to to. Zajebiście niedoceniona płyta z ubiegłego roku.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Bardzo dobra płyta i bardziej mi leży niż poprzednia, w sumie żałuję że nie słyszałem jej w zeszłym roku bo trochę by namieszała w moim podsumowaniu...
- koreaniec
- w mackach Zła
Re:
Pół na pół, niektórzy jej po prostu nie dostrzegli, ale ci co ją słyszeli postawili ją wysoko w rankingu.Skaut pisze:Zajebiście niedoceniona płyta z ubiegłego roku.
http://www.theajnaoffensive.com/index.p ... &Itemid=41
http://voicesfromthedarkside.de/best_of_2010.htm
Lefthandpathyoga
- Skaut
- koreaniec
- w mackach Zła
http://www.thelefthandpath.com/lefthand ... _2010_Pt_1
hehe przy okazji tej listy Todda z thelefthandpath.com (zajebisty portal - fajny wywiad kiedys czytałem z Ofermod - ci kolesie w przeciwienstiw do Watain są chyba naprawdę wyznawcami) rozjebały mnie tagi kategorii po prawej stronie,
"euronymou's dildo" rządzi, sprawdźcie do czego w ogóle kieruje ten tag :)
hehe przy okazji tej listy Todda z thelefthandpath.com (zajebisty portal - fajny wywiad kiedys czytałem z Ofermod - ci kolesie w przeciwienstiw do Watain są chyba naprawdę wyznawcami) rozjebały mnie tagi kategorii po prawej stronie,
"euronymou's dildo" rządzi, sprawdźcie do czego w ogóle kieruje ten tag :)
Lefthandpathyoga
- Gore_Obsessed
Only SŁUCHANIE płyt is real!