DEIVOS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEIVOS "Gospel Of Maggots" by Unique Leader Records
zabawne, w Immolation słyszy autoplagiaty, a w Triptykon nie LOL!
- mad
- weteran forumowych bitew
Re: DEIVOS
TRIPTYKON to inna sprawa. Po rozpadzie CF żal było tę muzykę pogrzebać, ucieszyłem się więc, że pod innym szyldem będzie jakaś kontynuacja. Tak, nie ma tu prawie żadnego rozwoju w stosunku do "Monotheist" (no, jeden jest, już o tym pisałem), ale po prostu cieszy mnie, że ta płyta się ukazała. Tak, to podejście emocjonalne
IMMOLATION to inna sprawa. Zespół gra regularnie, można więc było oczekiwać czegoś więcej. Niestety, prawie każdy utwór wywołuje we mnie taką samą reakcję: "Przecież to już słyszałem". Nie chodzi rzecz jasna o styl, ale wręcz o konkretne dźwięki.
IMMOLATION to inna sprawa. Zespół gra regularnie, można więc było oczekiwać czegoś więcej. Niestety, prawie każdy utwór wywołuje we mnie taką samą reakcję: "Przecież to już słyszałem". Nie chodzi rzecz jasna o styl, ale wręcz o konkretne dźwięki.
- zawlekacz
- w mackach Zła
- hcpig
W recenzjach na masterfulu dostało maksimum skali, naprawdę takie dobre, weryfikował ktoś?
Yare Yare Daze
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
-
Nie wiem czy to aż maksimum, ale to naprawdę zacne młócenie.
-
- zaczyna szaleć
Totalna masakra powstaje w czaszce po przesłuchaniu tego...
- Mental
wchodze na myspace Deivos http://www.myspace.com/deivos, a tu jakieś czanuchy rapują? co to ma być? 

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
- zaczyna szaleć
YYyyy u mnie normalnie działa
- Castor
Lubelski Deivos zameldował się 7 lutego w Hertz Studio aby zarejestrować materiał na trzecią płytę. Album będzie nosił tytuł "Demiurge of the Void" i znajdzie się na nim 8 utworów o łącznym czasie trwania przekraczającym dwa kwadranse. Jak twierdzi zespół będzie to "ponad 30 minut totalnej exterminacji". Płyta powinna okazać się we wrześniu bieżącego roku nakładem Unique Leader.
www.myspace.com/deivos
www.deivos.metal.pl

- Morph
- Kontakt:
Kto to wyda jak Empire już nie ma?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Castor
Morph ale Ty leniwy jesteś, nawet do końca nie chciało Ci się doczytać :PMorph pisze:Kto to wyda jak Empire już nie ma?
Castor pisze:Unique Leader.

- Morph
- Kontakt:
A, sorry, z Unilever mi się pomyliło.
- Castor
A tak w ogóle to skąd u Ciebie zainteresowanie tym zespołem? Przecież kiedyś uważałeś że Deivos to rzadka kupa.

- Morph
- Kontakt:
No chyba żartujesz, przecież to aktualnie zdecydowanie najlepszy polski zespół DM!
- Castor
Trudno się z tym nie zgodzić, bo przecież Yattering zawiesił działalność, Vader gra teraz jakieś gówno, Anima już od kilku lat nic nie wydała i nie wiadomo czy jeszcze coś wydadzą. Nadzieją jest jeszcze Stillborn i Azarath, który mam nadzieje podniesie się po nie najlepszej ostatniej płycie.
...ale ja i tak wyczuwam sarkazm w Twoich postach.
...ale ja i tak wyczuwam sarkazm w Twoich postach.

- Morph
- Kontakt:
Sherlock, kurwa, Holmes :lol:Castor pisze: ...ale ja i tak wyczuwam sarkazm w Twoich postach.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Jeśli o Deivos chodzi to jest zespół, który śmiało może reprezentować Polskę w lidze mistrzów.
- Glene
Przeciez ostatnia plyta Azarath była bardzo dobra, roznila sie co prawda od poprzednich wydawnict bylo tam wicej roznego rodzaju dodatkow, lecz to wychodzilo tylko plycie na plus.Castor pisze:Azarath, który mam nadzieje podniesie się po nie najlepszej ostatniej płycie.
- Castor
Miała mocne momenty i tu się zgodzę, ale miała też mielizny w postaci np. "Summoning", tak że w porównaniu do poprzednich jest dość przeciętna. No i to fatalne, bez pierdyknięcia, brzmienie. Ciężko mi się przekonać do tej płyty.Glene pisze:Przeciez ostatnia plyta Azarath była bardzo dobra, roznila sie co prawda od poprzednich wydawnict bylo tam wicej roznego rodzaju dodatkow, lecz to wychodzilo tylko plycie na plus.Castor pisze:Azarath, który mam nadzieje podniesie się po nie najlepszej ostatniej płycie.