MEKONG DELTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MEKONG DELTA
mi tam pasuje, jak na nich jest dobrze ;)
poprzedniej nie słyszałem (a nawet ostatnich dwóch z tego co widze na MA), jakoś mi uciekła natomiast w porównaniu z Lurking Fear jest wręcz zajebista ;)
poprzedniej nie słyszałem (a nawet ostatnich dwóch z tego co widze na MA), jakoś mi uciekła natomiast w porównaniu z Lurking Fear jest wręcz zajebista ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Mekong Delta
Serio? Stare kawałki, nagrane na nowo tu wrzucili?moonfire pisze: Nowa to już przebrzmiała moda na nagrywanie starych kawałków jeszcze raz, więc nie wiem, czy w ogóle jest sens słuchać.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Będę się z tą płytą jeszcze mierzył, ale na osiem kawałków dać trzy instrumentale, które są kiepskie i schematyczne, to słaba sytuacja.
- moonfire
Odświeżam temat, bo w kwietniu nowa płyta, a poniżej nowy kawałek. Mnie się podoba, chociaż rozumiem tych, którzy będą kręcić nosem, że za miękkie i progresywne.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V3JrTEXG-xo[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V3JrTEXG-xo[/youtube]
- Antton213
- w mackach Zła

Ponad 55minut muzyki, w tym cztery utwory instrumentalne.
Oby nie było takich ciosów w serce, jak na poprzedniej, w utworze The Sliver in Gods Eye, pierwsze 2minuty.. Później następuje szybka reanimacja, ale uraz pozostaje.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Świetna wiadomość! Kawałek bardzo ok, jestem spokojny o całość.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- moonfire
Też jestem spokojny, tym bardziej, że jakiś czas temu dotarło do mnie, że Wanderer... oraz In a Mirror... to jednak bardzo dobre albumy. Podoba mi się również wokalista.
Paradoksalnie ten rok może być bardzo dobry dla muzyki, mimo że gospodarczo będzie katastrofa.
Paradoksalnie ten rok może być bardzo dobry dla muzyki, mimo że gospodarczo będzie katastrofa.
- Antton213
- w mackach Zła
Wydanie płyty zostało ponownie przesunięte.. Nowy termin 8.05.2020
-
- weteran forumowych bitew
Ten koncert dodany na dvd do "Lurking Fear" to warty i zdatny do obejrzenia, czy patrząc na datę nagrania raczej jakość vhs?
- Antton213
- w mackach Zła
^ Jakość vhs. Na youtube jest wrzutka, warto się zaznajomić przed zakupem.
-
No, faktycznie. Przy okazji, trochę zagadka dlaczego akurat na wysokości "Lurking Fear" pojawiło się oficjalnie to nagranie.
- Antton213
- w mackach Zła
Leo Szpigiel miał wtedy niepowtarzalną okazję zaistnieć na dłużej na scenie. Głos ma do teraz dobry, widziałem dwa sety lajtowego muzycznie Non Iron, jechał po całości, nie szczędził strun. Coś poszło nie tak, może to było jego maksimum.. Sama płyta została bardzo dobrze przyjęta.
-
Ja się tylko zastanawiałem nad dołączeniem do płyty ze Szpiglem, koncertu "z epoki" Douga Lee. Taki ruch bardziej pasowałby mi do re-edycji jakiejś płyty z jego udziałem. No ale, to nie ja te płyty wydaję ;-)
- Antton213
- w mackach Zła
Może żeby zdetronizować "króla" ;) poprzez wydanie kiepskiej jakości koncertu z poprzednikiem. Koncert "klecony na kolanie".. dziwne to bardzo. Z drugiej strony, limitowane "grube" digipaki z bonusową zawartością, potrafią zachęcić do zakupu.
Edit: Doug Lee właśnie wypuścił pełniaka z Siren!! Wygląda, że nie znaleźli wydawcy.. Released April20, 2020 - 15 new songs, album download also includes the PDF of the full, CD booklet.
Edit: Doug Lee właśnie wypuścił pełniaka z Siren!! Wygląda, że nie znaleźli wydawcy.. Released April20, 2020 - 15 new songs, album download also includes the PDF of the full, CD booklet.
-
Dla mnie to trochę sytuacja jak z koszulką Death, która kiedyś mi gdzieś mignęła - wzór z "Human", a logo z okresu albumów 1-3 ;-)
SIren nie znam oprócz nazwy. Mekong Delty i tego, co z nią jakoś powiązane, tak zbytnio nie śledzę.
SIren nie znam oprócz nazwy. Mekong Delty i tego, co z nią jakoś powiązane, tak zbytnio nie śledzę.
- Antton213
- w mackach Zła
Wspominkowo odpaliłem 'lurking fear' płyta ma niezły cug, jedynie 'ratters' z deczka wybija z rytmu, na szczęście refren załatwia sprawę muzycznie, z nawiązką. Szkoda, że leo przegrał artystyczne życie. Z drugiej strony to samo można napisać o Dougu Lee. Z takimi wokalami, po 20 lat w niebycie?! Przy okazji odsłuchu 'kaleidoscope' zauważyłem że płyta zaczyna wchodzić na orbitę przy 'heartbeat'. Powinni wydać kolejną, na trzech cd. Każda z innym wokalistą. Jako bonus płyta z Sabiną Classen