BORIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: BORIS
probowalem tego sluchac, panowie i...nie no, ja wysiadam :)) przy 3 kawalku bodajze odpadlem. no przeciez to jest jak soundtrack do jakiegos anime o zakochanych pokemonach :))))
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
no sprawdze, bo wlasnie przez te kolaboracje z sunn spodziewalem sie jakis ciezkich mrokow, a tutaj... nie no, watpie zebym mogl to zalapac (new album znaczy sie). powiedzmy, ze zbyt ekstremalne (nie chce byc niemily :)))
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Yep, coś w tym stylu. Oni idą równolegle różnymi ścieżkami, wydają po kilka rożnych płyt rocznie, kombinują, żonglują stylami...Na HEAVY ROCKS masz stonerowe łupanie, na FLOOD masz post-rockowe przestrzenie, na ABSOLUTEGO masz czysty drone w stylu wczesnego Earth, etc.Riven pisze:okej. bo to kojarzy mi sie z:
rozumiem, ze ta plyta to taki trolling po prostu? :)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Riven
- Kontakt:
ja mam umysl otwarty niczym calodobowy, ale to juz za wiele.
jak to slysze to mam przed oczami wszystkie negatywne, moze i nieuzasadnione stereotypy dotyczace zoltkow ;)
cukier, lukier, kropelka potu na czole i rozdziawione geby. mogloby to leciec w czolowce do czarodziejki z ksiezyca :))))
Wodz > sprawdze na pewno, bo tu przezylem maly szok, a przeciez nie watpie w to co piszesz ;)
jak to slysze to mam przed oczami wszystkie negatywne, moze i nieuzasadnione stereotypy dotyczace zoltkow ;)
cukier, lukier, kropelka potu na czole i rozdziawione geby. mogloby to leciec w czolowce do czarodziejki z ksiezyca :))))
Wodz > sprawdze na pewno, bo tu przezylem maly szok, a przeciez nie watpie w to co piszesz ;)
- megawat
- weteran forumowych bitew
Jak dla mnie też to trochę przegięte. Ja wiem, że Boris to są muzyczne kameleony i bardzo doceniam to, że tak sprawnie poruszają się w różnych stylistykach, ale trochę nie tego spodziewałem się po kapeli, która nagrała dajmy na to taki "Pink" albo kolaborowała z Sunn O))). Na etapie połowy płyty nie wytrzymałem, później jeszcze spróbuję wrócić. Traktuję ten "New Album" jako puszczenie oka do odbiorcy i zabawę z konwencją. No i szczerze wątpię, żeby masowo zaczęła ich słuchać japońska małodzioż.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No i to jest kapitalny numer !Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:http://pitchfork.com/forkcast/15600-riot-sugar/
Pierwszy z Ciężarów!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Bardzo dobre toto, ale nie brałem pod uwagę możliwości, że będzie inaczej :)Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:http://pitchfork.com/forkcast/15600-riot-sugar/
Pierwszy z Ciężarów!
Fajnie, że pokombinowali z brzmieniem. Wygląda na to, że będzie przejrzyściej, dzięki czemu wyeksponowane zostaną ciekawe rzeczy dziejące się na drugim planie. Nie mogę się doczekać!
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Zacząłem się w tym całym bajzlu gubić. Dziś przyszedł New Album na CD (dotychczas słuchałem ripa z vinyla, niska jakość). Okazuje się, że cholerny CD ma poprzestawiane kawałki, a na domiar złego te kawałki są w jeszcze innych wersjach ;) Kładę, na vinyla limitowanego do 700 sztuk już się nie rzucam.
Tymczasem w dobrej jakośći (FLAC + słuchawki) to wszystko brzmi po prostu pięknie. Płynne, przestrzenne brzmienie. Rewelacja.
Tymczasem w dobrej jakośći (FLAC + słuchawki) to wszystko brzmi po prostu pięknie. Płynne, przestrzenne brzmienie. Rewelacja.
I dream of colour music,
- Block69
- zahartowany metalizator
Kilka dni temu też to odkryłem i już nie moge sie doczekać by posłuchać wersji z CD. Niby to samo a pewnie będzie inaczej. Ciekawe która wersja będzie lepsza :)Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Zacząłem się w tym całym bajzlu gubić. Dziś przyszedł New Album na CD (dotychczas słuchałem ripa z vinyla, niska jakość). Okazuje się, że cholerny CD ma poprzestawiane kawałki, a na domiar złego te kawałki są w jeszcze innych wersjach ;)
PENIS METAL