OREMUS - Popioły

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Karkasonne

Re: OREMUS - Popioły

04-02-2011, 13:37

Heretyk pisze:
Adrian696 pisze:a Vesania tam po kiego chuja??
żeby młodzież gimnazjalna przyszła, wiadomo. Azarath mogą nie kojarzyć
Myślę, że obie kapele kojarzą co najmniej równo, jeśli nie Azarath bardziej.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

04-02-2011, 22:02

jakby zagrali tak jak na metalmani pare lat temu jak otwierali to by bylo spoko, bo potem to juz syf.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

05-02-2011, 10:02

Przejebanie pretensjonalne, jak i BoP na debiucie zresztą.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Skaut

05-02-2011, 12:27

Nic specjalniego, mocno inspirowane Skandynawią z lat 90tych.
Coś tam było! Człowiek!
Heretyk

05-02-2011, 12:32

Karkasonne pisze: Myślę, że obie kapele kojarzą co najmniej równo, jeśli nie Azarath bardziej.
no to zajebiście, ta sprawa nie dawała mi spokoju
Awatar użytkownika
Skaut

05-02-2011, 12:39

Heretyk pisze:
Karkasonne pisze: Myślę, że obie kapele kojarzą co najmniej równo, jeśli nie Azarath bardziej.
no to zajebiście, ta sprawa nie dawała mi spokoju
brakuje mi emot w takich momentach :LOL:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-02-2011, 12:53

Oremus... "Popioły".... wszystko ładnie... Trochę może monotonnie, ale nie jest najgorzej. Najlepiej niestety tez nie. Są ciekawe momenty dla mnie osobiście kojarzące się z Bathory. Bardzo podoba mi się utwór "Białe Oblicza". Teksty nie najgorsze, jednak psują mi mój osobisty subiektywny odbiór fragmenty w stylu "(...)Widziałem orła lecącego prze ŚRODEK nieba (...)". Nie nie skojarzyło mi się z "Widziałem orła cień" :D Tylko zastanawiałem się nad tym ŚRODKIEM nieba. Gdzież on? To pewnie równie niezlokalizowane miejsce jak punkt Graffenberga :D. Tak się czepiam, ale psują odbiór takie "kwiatki". Debiut Blaze of Perdition dużo lepszy. Chyba więcej oczekiwałem po Oremus i sie odrobinę zawiodłem. Choć w zasadzie nie ma co prównywać bo to odmienne rejony. Jest potencjał. Jest wysoki poziom... krajowy. I tyle. A jak ktoś myśli inaczej... chuj z tym ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-02-2011, 12:59

a mi sie kojarzy coraz bardziej z ostatnimi dokonaniami Marduk i Funeral Mist... ale generalnie jestem na nie po tym jak przesluchalem caly material
Awatar użytkownika
trup

09-02-2011, 13:11

Maleficio pisze:a mi sie kojarzy coraz bardziej z ostatnimi dokonaniami Marduk i Funeral Mist...
No oczywiście słychać inspirację (świadomą lub nie) Funeral Mist ale bardziej jednak Watain i Marduk.
Maleficio pisze:...ale generalnie jestem na nie po tym jak przesluchalem caly materia
Ja mimo wszystko jestem na TAK. Czy przejdą do finału, to zależy już tylko od tego co powie Agnieszka Chylińska :D
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

09-02-2011, 21:45

Nie słuchałem tego . Przeczytałem dyskusję. Ogólnie wyświechtane motywy są fajne byle to był old skull świetnie zrobiony.
Kwestia religijną trochę mnie męczy już kurwa. Jestem przeciwko każdej religii czemu nie przeciw temu. Męczy mnie ciągle to samo ale bez mocy. Kurwa to co zrobił funeral mist jest nie do powtórzenia przez nikogo.
To co zrobił deathspell omega tak samo
PRZEZ NIKOGO!
Kurwa Watain na Casus Luciferi. Nikt tego nie powtórzy bo tego się nie da. Jeśli ktoś spróbuje będzie to lipa
Męczy mnie strasznie to co się dzieje.
Nie mam nic do zespołów. Mają świetny potencjał. Kurwa polska scena jest taką mocna potencjałem tylko niestety dużo widać patrzymy się na innych wokoło.
Jeszcze na domiar złego każdy uważa to za objawienie. Najlepsze wokale najlepszy koncept itd.
Niech ktoś w końcu powie że to powielone i przez pryzmat tego nikt nie będzie szukac skojarzeń.uwielbiam prosta muze zajebiście zrobiona nawet z patentami oklepanymi jak dobra suka po dupie. ale niech to nie będzie nowa nadzieja i pseudo nie wiem czym. Do kurwy
Awatar użytkownika
trup

10-02-2011, 13:00

jakie wy bzdury wypisujecie... aż oczy szczypią...
Awatar użytkownika
maciek z klanu

10-02-2011, 15:12

trup pisze:jakie wy bzdury wypisujecie... aż oczy szczypią...
+1.

sam nie wiem czemu w Polsce tak sie opluwa BoP, przeciez BoP to jedna z lepszych kapel BM w Polsce i tutaj nawet totalny idiota wie, że to jeden z najlepiej rokujących zespolow w Polsce. Pluja ludzie czesto ze ida za trendami religijnymi itd.... a kto nie idzie?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-02-2011, 15:15

Dobry ten Oremus, a BoP mnie jakoś nie zachwyca.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-02-2011, 15:35

maciek z klanu pisze:
+1.

sam nie wiem czemu w Polsce tak sie opluwa BoP, przeciez BoP to jedna z lepszych kapel BM w Polsce i tutaj nawet totalny idiota wie, że to jeden z najlepiej rokujących zespolow w Polsce. Pluja ludzie czesto ze ida za trendami religijnymi itd.... a kto nie idzie?
-Rokujących tak, bo gołym uchem słychać ,ze mają talent. Jednak jeszcze nie nagrali dobrej płyty.
-Myślę ,ze poza tym na postrzeganie zespołu wpływają: śmieszne zdjęcia, przesadzona grafika i napinanie się w wywiadach które przekracza nawet black metalowe standardy :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

10-02-2011, 15:45

maciek z klanu pisze:
+1.

Abstrahując od tego przykładu (bo słyszałem tylko split Blaze/Pseudogod, na którym Ruscy zmietli Lublinian i jakoś nie chce mi się więcej), to taka logika, że ktoś jest dobry bo nie ma wielu lepszych (bo niby na bezrybiu i rak ryba), a trendziarstwo jest ok bo "wszyscy" są trendy jest kosmicznie z dupy Maćka z Klanu wzięta.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

10-02-2011, 15:48

Nie szoda wam czasu wogole na dyskusje o takich kapelach jak Oremus?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

10-02-2011, 15:53

Blackult pisze:
maciek z klanu pisze:
+1.

Abstrahując od tego przykładu (bo słyszałem tylko split Blaze/Pseudogod, na którym Ruscy zmietli Lublinian i jakoś nie chce mi się więcej), to taka logika, że ktoś jest dobry bo nie ma wielu lepszych (bo niby na bezrybiu i rak ryba), a trendziarstwo jest ok bo "wszyscy" są trendy jest kosmicznie z dupy Maćka z Klanu wzięta.
nie chodzilo mi dokladnie o to ze nie ma wielu lepszych, bo oboje dobrze wiemy ze w polsce wiekszosc materialow nie stalo nawet kolo BM na swiatowym poziomie. Co do samego Oremus to nie wypowiadam sie bo nie slyszale, ale BOP ? jak widze tutaj wpisy ze to "gowno" to mnie krew zalewa. Ludzie sa glusi ? samo BOP nie odstaje duzo od ostatniego KSM (material ze splitu, nie mowie o debiucie KSM, ktory kasuje 99% polskiego BM), ktorym to ludzie sie podniecaja tylko i wylacznie dlatego, ze to KSM, a nie BOP, bo poziomem nieoklamujmy sie LP BOP wiele nie odstaje od materialu KSM, ze splitu. Tyle tylko z mojej strony. JAkims wielkim fanem BOP nie jestem ale co trzeba im przyznac to to ze nagrali poprawna plyte w skali swiatowej, a bardzo dobra jak na polskie warunki.
Nif pisze: -Rokujących tak, bo gołym uchem słychać ,ze mają talent. Jednak jeszcze nie nagrali dobrej płyty.
-Myślę ,ze poza tym na postrzeganie zespołu wpływają: śmieszne zdjęcia, przesadzona grafika i napinanie się w wywiadach które przekracza nawet black metalowe standardy :)
co do pierwszego akapitu to sie nie zgodze, ale 2gi jest uzasadniony :) i wlasnie mysle ze to jest powod, dla ktorego BoP jest postrzegane i ocenianiane jak jest.
Ritual
zaczyna szaleć

10-02-2011, 16:16

Spoko, Beherit też był jebany w podziemiu a dziś jaki kult;)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

10-02-2011, 16:17

maciek z klanu pisze:samo BOP nie odstaje duzo od ostatniego KSM (material ze splitu, nie mowie o debiucie KSM, ktory kasuje 99% polskiego BM), ktorym to ludzie sie podniecaja tylko i wylacznie dlatego, ze to KSM, a nie BOP, bo poziomem nieoklamujmy sie LP BOP wiele nie odstaje od materialu KSM, ze splitu.
Sęk w tym, że odstaje i to znacznie niezależnie które materiały będziemy porównywać.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

10-02-2011, 16:18

Czy ktoś mógłby podać parę przykładów owej napiny?, mam nadzieję, że ze "sławnym" wywiadem dla metal.pl nikt nie wyskoczy.
Kwestia zachowywania się na scenie jak Furia też mnie zaciekawiła, tym bardziej, że oba zespoły widziałem kilka razy na żywo. Zauważyłem, że od pewnego czasu nastała jakaś moda jebania po BoP. Czego by nie nagrali, nie powiedzieli, nie zrobili to i tak zawsze jest zgnojone i określane: trendem, wsią, gównem itd.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
ODPOWIEDZ