a to Porcupine Tree jakimś złym odnośnikiem jest? Album jest progresywny, ale nie w ciotowaty sposób przypominający jakieś Dream Theater.Pteroczłek pisze:Krótki, ale nawet dość treściwy wywiad z Lemayem
Nowej płyty jeszcze nie słyszałem i muszę przyznać, że trochę zaniepokoiła mnie ta wypowiedź:Czy faktycznie jest aż tak źle? ;)At the time I started to listen to more progressive bands like Opeth and Porcupine Tree, so that certainly had a major influence on my writing. I really love Steven Wilson’s music, be it his solo work, Blackfield or Porcupine Tree. I really love the atmospheric songs on Deadwing. PT’s The Incident record as a real eye opener for me when I was working on Colored Sands. I wanted to translate that style of writing into my own music.
GORGUTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Re: GORGUTS
Nie aż takim tragicznym - z tego co pamiętam "Deadwing" było ok, ale przytaczany przez Luca "The Incident" to akurat straszna padaka i chyba najgorszy PT :)
Niemniej to interesujące, że akurat te materiały Lemay wymienia jako rzeczy mające wpływn na kształt nowego materiału. Z tym większą ciekawością czekam na płytkę. A o jakość kolorowych piasków jestem spokojny od pierwszego ujawnionego numeru :)
Niemniej to interesujące, że akurat te materiały Lemay wymienia jako rzeczy mające wpływn na kształt nowego materiału. Z tym większą ciekawością czekam na płytkę. A o jakość kolorowych piasków jestem spokojny od pierwszego ujawnionego numeru :)
- Mistrz
- postuje jak opętany!
wreszcie zabrałem się za "Colored Sands". na razie wiele nie mogę powiedzieć, bo mam może 6-7 odsłuchów za sobą, ale już wiem, że ich liczba w ciągu najbliższego czasu pójdzie w grube dziesiątki. owszem, jak było wspominane na tym forum, słychać w tej muzyce DsO, ale nie tylko "Paracletusa" (np. szczególnie przywodzi go na myśl ostatni riff "Absconders") - dostrzegam tam echa "Chaining the Katechon", i to tych najlepszych, transowych fragmentów. oczywiście jest to zaleta. ogólnie mówiąc pierwszy kawałek niszczy a to wyciszenie i pierdolnięcie w 3:13 urywa łeb przy samej dupie. tak się powinno grać kurwa.
- vicek
- zahartowany metalizator
ładnie oni są zgrani na żywo o0 , btw ten czerwony gibson to 6 strunowy ? Mam słaby wzrok i nie mogę policzyć :D:D:D:D
-
co to za kolo na garach?
- Mol
- vicek
Mol pisze:Patrice Hamelin, gral w Martyr,
super grał te zwłoki
-
- w mackach Zła
To Longstreth już z nimi nie gra? Ten koles chyba w żadnym zespole nie zagrzał długo miejsca :)Mol pisze:Patrice Hamelin, gral w Martyr, a takze jezdzi w trasy z Cephalic Carnage.
- Mol
wydaje mi sie, ze gra, to pewnie tymczasowe zastepstwo, tak jak dajmy na to Talley ostatnio w Suffo :)
-
- w mackach Zła
Miejmy nadzieje, Gorguts to właściwe miejsce dla niego.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
John Longstreth nie gra już z Gorguts.
Założyciel zespołu Luc Lemay komentuje: "Chcę podzielić się z wami informacją, że od teraz za bębnami w Gorguts zasiądzie nowy muzyk. Niestety, John nie będzie już z nami grał.
Kiedy na początku zaprosiłem Johna, Colina i Kevina, by dołączyli do Gorguts, zasadą numer jeden było, że ich solowe kariery i kapele macierzyste mają pierwszeństwo.
John, będąc bardzo zajętym koncertowaniem z Origin, wielokrotnie prosił Patrice'a Hamelina o zastępstwo. Nie chciałem szukać zastępstwa dla każdego z muzyków w zespole. Gdy zaczęły się trasy, okazało się, że częściej gramy z Patrice'em, niż z Johnem. Zważywszy na to, że w tym roku ukaże się nowa płyta Origin, a John prowadzi także warsztaty perkusyjne, pogodzenie tego z planami koncertowymi Gorguts byłoby niemożliwe.
Koncertowanie i nagrywanie albumu z Johnem było świetnym doświadczeniem. Jest bardzo kreatywnym i wszechstronnym muzykiem, a także wspaniałym kompanem. Będę tęsknił za długimi rozmowami, jakie prowadziliśmy w drodze do Nowego Jorku".
A ja czekam na nowy album Origin.
Założyciel zespołu Luc Lemay komentuje: "Chcę podzielić się z wami informacją, że od teraz za bębnami w Gorguts zasiądzie nowy muzyk. Niestety, John nie będzie już z nami grał.
Kiedy na początku zaprosiłem Johna, Colina i Kevina, by dołączyli do Gorguts, zasadą numer jeden było, że ich solowe kariery i kapele macierzyste mają pierwszeństwo.
John, będąc bardzo zajętym koncertowaniem z Origin, wielokrotnie prosił Patrice'a Hamelina o zastępstwo. Nie chciałem szukać zastępstwa dla każdego z muzyków w zespole. Gdy zaczęły się trasy, okazało się, że częściej gramy z Patrice'em, niż z Johnem. Zważywszy na to, że w tym roku ukaże się nowa płyta Origin, a John prowadzi także warsztaty perkusyjne, pogodzenie tego z planami koncertowymi Gorguts byłoby niemożliwe.
Koncertowanie i nagrywanie albumu z Johnem było świetnym doświadczeniem. Jest bardzo kreatywnym i wszechstronnym muzykiem, a także wspaniałym kompanem. Będę tęsknił za długimi rozmowami, jakie prowadziliśmy w drodze do Nowego Jorku".
A ja czekam na nowy album Origin.
- manieczki
For Immediate Release Wednesday March 26th:
WAR ON MUSIC RECORDS TO RELEASE GORGUTS DEMOS ANTHOLOGY VINYL BOX SET!
War on Music Records is far beyond excited to announce the release of a massive GORGUTS Demo Anthology on Vinyl!

WAR ON MUSIC RECORDS TO RELEASE GORGUTS DEMOS ANTHOLOGY VINYL BOX SET!
War on Music Records is far beyond excited to announce the release of a massive GORGUTS Demo Anthology on Vinyl!

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- manieczki
sil wu ple
http://waronmusic.com/store/item/gorgut ... p-7-boxset" onclick="window.open(this.href);return false;
http://waronmusic.com/store/item/gorgut ... p-7-boxset" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Coming soon.... Czyli trzeba będzie obserwować temat ;)
The madness and the damage done.
- Sybir
Takie tam przedkoncertowe reminiscencje w temacie:
I jeszcze gwoli przypomnienia:
To co, piwerko za tydzień w Progresji? :DSelf pisze:Klęczałem wprawdzie w Jaromierzu juz, ale... kurwa, jak ja bym ich chciał w klubowych warunkach zobaczyć i do tego usłyszeć nówkę sztukę na żywo.
Kruca, a mogłem się założyć :/ Chyba, że to boot :)Lykantrop pisze:Mogę się założyć o białego Darktrona, że gówno na patyku zobaczycie we wrześniu, a nie nowy Gorguts.
I jeszcze gwoli przypomnienia:
;)Maleficio pisze:Autopsy to taki Real Madryt Death metalu a Gorguts to najwyżej taki PSV Eindhoven
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- megawat
- weteran forumowych bitew
Było? http://www.metalsucks.net/2010/10/19/a- ... overrated/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Sybir
Re: Odp: GORGUTS
Troll-artykuł, komentarze najlepsze ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie było. I w sumie mogło tak zostać :)megawat pisze:Było? http://www.metalsucks.net/2010/10/19/a- ... overrated/" onclick="window.open(this.href);return false;
The madness and the damage done.
- Mol
w kwietniu reedki Obscura i FWtH na winylach i Obscura dodatkowo na CD. Wyda to Century Media.