Mi z kolei średnio podchodzi okres po "Transylvanian Hunger", a przed "The Cult is Alive".
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: DARKTHRONE
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Ty to najwyraźniej jesteś mentalnie jak te dziady co pierdolą że rock umarł razem z Bonhamem (albo coś w ten deseń). Najwyższy Czas! zrobić sobie krzywdę.hcpig pisze: ↑09-01-2021, 23:05Nazwy, przecież jest napisane.
Tak i napisz że Cię w ogóle marka Darkthrone w ogole obchodzi... dla wielu ta nazwa zdefiniowała gust muzyczny więc trudno patrzeć na mentalną ruinę jaką te duet odpierdala od 2006 roku... oprócz chwalebnych wyjątków typu 'Splitkein Fever' czy 'Burial Bliss', przypominających czasy świetności.Triceratops pisze: ↑09-01-2021, 20:21Profanacji nazwy wlasnego zespolu, ktory zalozyli zeby grac muzyke, ktora im sie zywnie podoba......no ale jester juz jest po trzydziestce i cagle mnie zaskakuje przedziwnymi meandrami myslowymi
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Z takim argumentem można wyjechać zawsze np. wobec fanów 'Ho Drakon Ho Megas' , co to nie podoba im się szit w stylu 'Vovin'.
Darkthrone kiedy grał black metal, był jedyny w swoim rodzaju, prostego bm jest niby dużo ale te wibracje, ta żółć były jedyne i niepodrabialne.
Kiedy przerzucili się na to niby retro niby cośtam spadli to trzeciej ligi - i nie chodzi tu zmianę formy, Jakby zachowali stary vibe i ubrali go w psychobilly albo hc-punka ani słowa bym nie pisnął.
W kategorii patrzącego wstecz black/thrash/retro/cośtam której grają są pośmiewiskiem w porównaniu np. do Nifelheim, Gehennah, Desaster czy Aura Noir. Mogliby co najwyżej wydać z split z Hangover tyle że Hangover grał dla jaj.
Nie pomoga też Fenriz jarający się Crystal Viper i plujący na perły w rodzaju 'Ravishing Grimness' czy 'Plaguewielder' - chociaż to w sumie dużo mówi o obecnym 'guście' listonosza i gdzie obecny upadek ma swoją genezę.
Użytkownik boroowa kiedyś napisał, że nu-Darkthrone to Big Cyc black metalu - teraz mi się to przypomniało i nie sposób się nie zgodzić.
Najgorszy jest ten szantaż - jak ktoś się nie pałuje nad tymi wypocinami to na pewno nie rozumie czym jest korzenny metal i w ogóle i przecież jak można nie paść na kolana jak mignęły 2 kulawe riffy pod HH/CF i pan wokalista stęknął 'UGH!'.
Darkthrone kiedy grał black metal, był jedyny w swoim rodzaju, prostego bm jest niby dużo ale te wibracje, ta żółć były jedyne i niepodrabialne.
Kiedy przerzucili się na to niby retro niby cośtam spadli to trzeciej ligi - i nie chodzi tu zmianę formy, Jakby zachowali stary vibe i ubrali go w psychobilly albo hc-punka ani słowa bym nie pisnął.
W kategorii patrzącego wstecz black/thrash/retro/cośtam której grają są pośmiewiskiem w porównaniu np. do Nifelheim, Gehennah, Desaster czy Aura Noir. Mogliby co najwyżej wydać z split z Hangover tyle że Hangover grał dla jaj.
Nie pomoga też Fenriz jarający się Crystal Viper i plujący na perły w rodzaju 'Ravishing Grimness' czy 'Plaguewielder' - chociaż to w sumie dużo mówi o obecnym 'guście' listonosza i gdzie obecny upadek ma swoją genezę.
Użytkownik boroowa kiedyś napisał, że nu-Darkthrone to Big Cyc black metalu - teraz mi się to przypomniało i nie sposób się nie zgodzić.
Najgorszy jest ten szantaż - jak ktoś się nie pałuje nad tymi wypocinami to na pewno nie rozumie czym jest korzenny metal i w ogóle i przecież jak można nie paść na kolana jak mignęły 2 kulawe riffy pod HH/CF i pan wokalista stęknął 'UGH!'.
Ostatnio zmieniony 10-01-2021, 18:54 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No i co w zwiazku z tym? Maja grac w kolko to samo, bo ty sie zatrzymales w rozwoju?
woodpecker from space
- hcpig
Od SJ do SW nie nagrali ani jednej wtórnej lub zbytnio zliżonej do innej płyty - więc totalne pudło, zresztą tam nie było słowa o wtórny tylko o przeskoku w niszę, w której sobie nie radzą w porównaniu do flagowych bandów.Triceratops pisze: ↑10-01-2021, 18:51No i co w zwiazku z tym? Maja grac w kolko to samo, bo ty sie zatrzymales w rozwoju?
O, pamiętam że jeszcze przy SW czy HT recenzenci płakali że DT gra 'to samo' - tacy to byli znawcy - musiał im Fenriz zapiać jak wykastrowany kogut żeby poczuli różnicę.
Yare Yare Daze
- Bloodcult
Boroowa powiedział również że Dødheimsgard to trzecioligowy zespół popularny tylko dlatego że na debiucie grał Fenriz, więc nie wiem czy to powinien być autorytet

- nagrobek
hcpig - powiem to najdelikatniej jak umiem. okrutnie męczysz bułę, człowieku.
- SODOMOUSE
ze wszystkich projektów, w których maczał paluchy Fenriz, najbardziej pasuje mi Neptune Towers xD
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Bloodcult
- hcpig
A to mi jakoś umknęło... ale był czas kiedy wszystko czego dotknął Fenriz okazywało się zajebiste więc można wybaczyć niektórym, że jeszcze nie wyrośli z przyzwyczajeń i nie zauważyli że listonusz już... nie dostarcza.
Nie potępiam tego

Ostatnio zmieniony 10-01-2021, 19:32 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
Ja tam licze na to że nagrają stricte blekowy album, bo co jak co, ale to właśnie takie albumy wychodziły im najbardziej udane.
- TheDude
Big Cyc black metalu brzmi intrygująco. Jestem ciekaw którą kapele można by nazwać GG Allinem black metalu 

- ozob
Trzecioligowy to nie, ale drugoligowy jak najbardziej.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Bloodcult
Urgehal albo Shining

- hcpig
Pierwszo, btw nie da się lepiej grać black metalu niż na KtK, można równie dobrze.
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ciekawe ktora kapela to Blink182 black metalu, a ktora Offspring
woodpecker from space
- ozob
Da się.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Skaut
- ozob
Większość ludzi, dla których blekowa twórczość Darkthrone jest ważna ma taką nadzieję. Ja też chciałbym się zaskoczyć i usłyszeć coś choćby na miarę "Plaguewielder". Ale jaka jest teraz na to szansa? Przeca to są dwa spasione koty, które udają, że jeszcze coś potrafią nagrać.
- maciek z klanu
Gdyby Arctic thunder trochę przyspieszyć i dodać blasty to spokojnie byłby w pełni Black metalowy album.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo