VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

Re: Vader

08-01-2009, 14:24

Pierdolicie niektórzy jak stare baby, niech zarabia jak najwięcej, a takie życie na walizkach to ciężki kawałek chleba ;)
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

08-01-2009, 14:30

ultravox pisze: Fajna fucha, pod warunkiem że lubi się życie "w trasie" i muzykę tych zespołów. Ja bym się z nim nie zamienił ;)
No właśnie... ponoc życie w trasie nie jest tak różowe jak sie wydaje...

A w temacie. Pewnie tak jest, ze decyzja o odejściu z Vader była podyktowana chęcią grania w Dimmu. Pewnie granie w dimmu nie koliduje tak bardzo z Hunterem, więc i tam sie załapał... tyle, ze zestawiając to np. z Vesanią to bida jest no... po prostu szkoda mi, ze tak dobry muzyk gra w takim "przeciętnym" acz popularnym zespole jak Hunter... tylko tyle
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

08-01-2009, 14:34

ultravox pisze:
Gothmog pisze: No to tym bardziej nie rozumiem zamiany Vadera na Huntera... to chyba zaden argument w tym przypadku, bo z Vader miał szansę na sporo większą kaskę, jako, ze jest to zespół koncertujący "gdzies więcej" niż tylko w naszym kraju... nie sądzisz?
Tego nie wiemy. Załóżmy, że Vader jako zespół zarabia więcej - wcale nie musi to oznaczać, że każdy z członków zespołu zarabia nie wiadomo jaką kasę. Poza tym pracę zmienia się nie tylko ze względów finansowych :wink: No i pamietajmy, że jednak o Dimmu tu chodziło przede wszystkim. Taka posada ładnie wygląda w CV :wink: Nie ma się co dziwić.

Fajna fucha, pod warunkiem że lubi się życie "w trasie" i muzykę tych zespołów. Ja bym się z nim nie zamienił ;)
W Vaderze to zarabia tylko Peter - jak myslisz, czemu wszyscy odeszli praktycznie w jednym momencie?
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Buła
postuje jak opętany!

08-01-2009, 14:46

Major pisze:Pierdolicie niektórzy jak stare baby, niech zarabia jak najwięcej, a takie życie na walizkach to ciężki kawałek chleba ;)

zagrał byś w Hunter ?
nawet jak byś miał zarabiac kupe kasy?
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-01-2009, 14:49

Deathless King pisze: W Vaderze to zarabia tylko Peter - jak myslisz, czemu wszyscy odeszli praktycznie w jednym momencie?
Być może, ja w to nie wnikam. Pytanie raczej dlaczego tak długo z nim grali, skoro to taki "straszny wyzyskiwacz" i czemu jest tylu chętnych na ich miejsce? Nie chce tutaj nikogo bronić ani oceniać, zostawmy sprawy "biznesowe" muzykom, nie ma sensu zajmować się plotkami na temat relacji w zespole Vader.
DCI Hunt

08-01-2009, 14:54

Deathless King pisze: W Vaderze to zarabia tylko Peter
W gruncie rzeczy jest głównym kompozytorem i to on ciągnie ten wózek już tyle lat...
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

08-01-2009, 14:59

On i Kmiołek :D Po prostu rozne ciekawe informacje docieraly nt. ich ostatniej trasy po Stanach, ale to juz zostawmy. Po prostu rozsmieszylo mnie stwierdzenie, ze w Vader to wieksza kasa i wogole niz w Dimmu...
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-01-2009, 15:03

Peter zarabia mniej niz Kmiolek na Vaderze... pamietam, ze kiedys bylo nawet info, ze Vader jest zarejestrowany na Kmiolka...
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

08-01-2009, 15:12

Buła pisze:
Major pisze:Pierdolicie niektórzy jak stare baby, niech zarabia jak najwięcej, a takie życie na walizkach to ciężki kawałek chleba ;)

zagrał byś w Hunter ?
nawet jak byś miał zarabiac kupe kasy?
Nie. Ale ja nie mam ambicji bycia zawodowym muzykiem :wink:
Z drugiej strony rozumiem każdego, kto wybiera taką drogę. To dużo cięższa praca niż siedzenie 8-9 godzin dziennie w biurze.
DCI Hunt

08-01-2009, 15:14

Deathless King pisze:On i Kmiołek :D Po prostu rozne ciekawe informacje docieraly nt. ich ostatniej trasy po Stanach, ale to juz zostawmy.
Nie wnikam, nie znam ich osobiście i niewiele mnie obchodzi kto ile zarabia, ale zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest lekka praca. Poza tym pomimo wszystko życzę temu zespołowi jak najlepiej (tylko występy na brudstokach mogliby sobie darować).
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-01-2009, 15:14

Deathless King pisze: Po prostu rozsmieszylo mnie stwierdzenie, ze w Vader to wieksza kasa i wogole niz w Dimmu...
A kto tak twierdził, bo chyba to przegapiłem?
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

08-01-2009, 15:19

Eee wlasnie zauwazylem ze sam cos poplatalem :D :D :D

Ja takze zycze Vaderowi jak najlepiej, bo jakby nie patrzec to nalezy im sie szacunek, i to duzy. A ich sprawy finansowe to ich sprawy.

I tez uwazam ze "(tylko występy na brudstokach mogliby sobie darować)." :D:D
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

08-01-2009, 15:26

Dla podziemia death/black występ na brudstocku to obciach i hipokryzja, a dla zespołu pokroju Vader to element marketingu. Prosta różnica i tyle.
Ostatnio zmieniony 08-01-2009, 16:01 przez Brązowy Jenkin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

08-01-2009, 15:49

4m pisze:Darek Brzozowski, znany w kręgach szeroko pojętego metalu i rocka jako DARAY!!! Pałker Dimmu Borgir, Vesania oraz Black River.
Vadera juz nie wymienili w side projectach? :lol: Wydawalo mi sie, ze dla sluchaczy Hunter nie jest to zbyt ekstremalny zespol, ale moze chodzi o ten cover Slayer...
Block69 pisze:Byś sie zdziwił jak HUNTER dobrze zarabia.
a jakies 3-4 lata temu widzialem wokaliste Hunter w jakims talk show muzycznym jak mowil, ze czasem nawet na struny nie wystarcza mu kasy. widac coraz wiecej metali wsrod 12 latkow :P
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

08-01-2009, 15:58

Warcrimer pisze:(tylko występy na brudstokach mogliby sobie darować).
Oj juz nie gadaj, przeciez w tym roku macie zagrac na festiwalu reggae w Ostrodzie. :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-01-2009, 16:18

Riven pisze: a jakies 3-4 lata temu widzialem wokaliste Hunter w jakims talk show muzycznym jak mowil, ze czasem nawet na struny nie wystarcza mu kasy. widac coraz wiecej metali wsrod 12 latkow :P
No co za pierdolenie, że nie ma kasy na najlepsze Ernie Balle które kosztują 25zł.
Teraz Mystic sie nimi opiekuje to może Wardzała czasem sypnie na nowe struny i tanie piwo z Biedronki.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

08-01-2009, 20:02

Block69 pisze: Teraz Mystic sie nimi opiekuje to może Wardzała czasem sypnie na nowe struny i tanie piwo z Biedronki.
Liczba reklam firm związanych ze sprzętem muzycznym na stronie Hunter pozwala przypuszczać, że akurat o struny itp. nie muszą się martwić.
Darek wszedł do ligi zawodowców, gdzie gra Hellhammer czy Derek Roddy, czyli nie tylko metal.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-01-2009, 20:23

Hellhammer udzielal sie kiedykolwiek w gownie pokroju Hunter? No bo jesli nie, to jednak nie ta liga...

Zreszta I TAK to nie ta liga :D
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-01-2009, 21:26

Niech se gra kaj chce co nie zmienia faktu, że HUJTER to sraka hipopotama.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-01-2009, 21:35

smiesznie bedzie jak na koncercie dostanie kurwicy gdy uswiadomi sobie jaka muzyke gra i zacznie napierdalac blasty do jakiejs smetnej balladki dla wasatych nastolatek

taki napierdalator w takim pitupitu...
ODPOWIEDZ