VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Re: Vader
Pierdolicie niektórzy jak stare baby, niech zarabia jak najwięcej, a takie życie na walizkach to ciężki kawałek chleba 

- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
No właśnie... ponoc życie w trasie nie jest tak różowe jak sie wydaje...ultravox pisze: Fajna fucha, pod warunkiem że lubi się życie "w trasie" i muzykę tych zespołów. Ja bym się z nim nie zamienił
A w temacie. Pewnie tak jest, ze decyzja o odejściu z Vader była podyktowana chęcią grania w Dimmu. Pewnie granie w dimmu nie koliduje tak bardzo z Hunterem, więc i tam sie załapał... tyle, ze zestawiając to np. z Vesanią to bida jest no... po prostu szkoda mi, ze tak dobry muzyk gra w takim "przeciętnym" acz popularnym zespole jak Hunter... tylko tyle
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
W Vaderze to zarabia tylko Peter - jak myslisz, czemu wszyscy odeszli praktycznie w jednym momencie?ultravox pisze:Tego nie wiemy. Załóżmy, że Vader jako zespół zarabia więcej - wcale nie musi to oznaczać, że każdy z członków zespołu zarabia nie wiadomo jaką kasę. Poza tym pracę zmienia się nie tylko ze względów finansowychGothmog pisze: No to tym bardziej nie rozumiem zamiany Vadera na Huntera... to chyba zaden argument w tym przypadku, bo z Vader miał szansę na sporo większą kaskę, jako, ze jest to zespół koncertujący "gdzies więcej" niż tylko w naszym kraju... nie sądzisz?No i pamietajmy, że jednak o Dimmu tu chodziło przede wszystkim. Taka posada ładnie wygląda w CV
Nie ma się co dziwić.
Fajna fucha, pod warunkiem że lubi się życie "w trasie" i muzykę tych zespołów. Ja bym się z nim nie zamienił
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- ultravox
- zahartowany metalizator
Być może, ja w to nie wnikam. Pytanie raczej dlaczego tak długo z nim grali, skoro to taki "straszny wyzyskiwacz" i czemu jest tylu chętnych na ich miejsce? Nie chce tutaj nikogo bronić ani oceniać, zostawmy sprawy "biznesowe" muzykom, nie ma sensu zajmować się plotkami na temat relacji w zespole Vader.Deathless King pisze: W Vaderze to zarabia tylko Peter - jak myslisz, czemu wszyscy odeszli praktycznie w jednym momencie?
- Deathless King
On i Kmiołek
Po prostu rozne ciekawe informacje docieraly nt. ich ostatniej trasy po Stanach, ale to juz zostawmy. Po prostu rozsmieszylo mnie stwierdzenie, ze w Vader to wieksza kasa i wogole niz w Dimmu...

- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Nie. Ale ja nie mam ambicji bycia zawodowym muzykiemBuła pisze:Major pisze:Pierdolicie niektórzy jak stare baby, niech zarabia jak najwięcej, a takie życie na walizkach to ciężki kawałek chleba
zagrał byś w Hunter ?
nawet jak byś miał zarabiac kupe kasy?

Z drugiej strony rozumiem każdego, kto wybiera taką drogę. To dużo cięższa praca niż siedzenie 8-9 godzin dziennie w biurze.
Nie wnikam, nie znam ich osobiście i niewiele mnie obchodzi kto ile zarabia, ale zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest lekka praca. Poza tym pomimo wszystko życzę temu zespołowi jak najlepiej (tylko występy na brudstokach mogliby sobie darować).Deathless King pisze:On i KmiołekPo prostu rozne ciekawe informacje docieraly nt. ich ostatniej trasy po Stanach, ale to juz zostawmy.
- Deathless King
Eee wlasnie zauwazylem ze sam cos poplatalem
Ja takze zycze Vaderowi jak najlepiej, bo jakby nie patrzec to nalezy im sie szacunek, i to duzy. A ich sprawy finansowe to ich sprawy.
I tez uwazam ze "(tylko występy na brudstokach mogliby sobie darować)."
:D

Ja takze zycze Vaderowi jak najlepiej, bo jakby nie patrzec to nalezy im sie szacunek, i to duzy. A ich sprawy finansowe to ich sprawy.
I tez uwazam ze "(tylko występy na brudstokach mogliby sobie darować)."

- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Dla podziemia death/black występ na brudstocku to obciach i hipokryzja, a dla zespołu pokroju Vader to element marketingu. Prosta różnica i tyle.
Ostatnio zmieniony 08-01-2009, 16:01 przez Brązowy Jenkin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Vadera juz nie wymienili w side projectach?4m pisze:Darek Brzozowski, znany w kręgach szeroko pojętego metalu i rocka jako DARAY!!! Pałker Dimmu Borgir, Vesania oraz Black River.

a jakies 3-4 lata temu widzialem wokaliste Hunter w jakims talk show muzycznym jak mowil, ze czasem nawet na struny nie wystarcza mu kasy. widac coraz wiecej metali wsrod 12 latkowBlock69 pisze:Byś sie zdziwił jak HUNTER dobrze zarabia.

this is a land of wolves now
- Block69
- zahartowany metalizator
No co za pierdolenie, że nie ma kasy na najlepsze Ernie Balle które kosztują 25zł.Riven pisze: a jakies 3-4 lata temu widzialem wokaliste Hunter w jakims talk show muzycznym jak mowil, ze czasem nawet na struny nie wystarcza mu kasy. widac coraz wiecej metali wsrod 12 latkow
Teraz Mystic sie nimi opiekuje to może Wardzała czasem sypnie na nowe struny i tanie piwo z Biedronki.
PENIS METAL
- Kingu
Liczba reklam firm związanych ze sprzętem muzycznym na stronie Hunter pozwala przypuszczać, że akurat o struny itp. nie muszą się martwić.Block69 pisze: Teraz Mystic sie nimi opiekuje to może Wardzała czasem sypnie na nowe struny i tanie piwo z Biedronki.
Darek wszedł do ligi zawodowców, gdzie gra Hellhammer czy Derek Roddy, czyli nie tylko metal.
- Riven
- Kontakt:
Hellhammer udzielal sie kiedykolwiek w gownie pokroju Hunter? No bo jesli nie, to jednak nie ta liga...
Zreszta I TAK to nie ta liga
Zreszta I TAK to nie ta liga

- Riven
- Kontakt:
smiesznie bedzie jak na koncercie dostanie kurwicy gdy uswiadomi sobie jaka muzyke gra i zacznie napierdalac blasty do jakiejs smetnej balladki dla wasatych nastolatek
taki napierdalator w takim pitupitu...
taki napierdalator w takim pitupitu...