LUX OCCULTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LUX OCCULTA
światowy poziom, jestem zszokowany ,że takie rzeczy się u nas nagrywa.nareszcie dogoniliśmy resztę świata.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- weteran forumowych bitew
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Fajna płyta. Po prostu. Jak ktoś się nastawiał na nie wiadomo co, to teraz marudzi i szydzi. A to po prostu muzyczka, której przyjemnie się słucha i nie dostrzegam tu jakiegoś silenia się na artyzm i Wielka Sztukę. Mi to wystarcza.
-
"Serca tu mają tylko dzwony" chwyta od pierwszego podejścia. Zapętlił mi się ten wałek :) Te łemkowskie sample doskonałe, przypomina mi się, jak zwiedzając Beskid Niski trafiłem do cerkwi, w której przewodniczka wspominając stare czasy przechodziła na ten język.
I chuj z tym, że ten klawisz pod koniec brzmi prawie jak XIII Stoleti :D
I chuj z tym, że ten klawisz pod koniec brzmi prawie jak XIII Stoleti :D
Grrrówno!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Właśnie! Usiłowałem sobie przypomnieć skąd znam ten motyw.Plasfodeur pisze: ten klawisz pod koniec brzmi prawie jak XIII Stoleti :D
- Oki
płyta na tyle ciekawa i tak wyczekiwana że kupię choćby tylko o to, by posłuchać efektu w normalnych okolicznościach a nie z kompa. Pierwsze wrażenie pozytywne.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Jebać nowy Teitanblood, tron w tym roku należy do Lux Occulta.Levi pisze:http://luxocculta.bandcamp.com/
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- vicek
- zahartowany metalizator
za ładnie to wszystko brzmi
-
- [S.]
- zaczyna szaleć
ani mnie to ziębi, ani grzeje.
przesłuchałem na bandcampie i myślę, że to ciekawy materiał, ale wracał raczej nie będę.
pianie z zachwytu spowodowane pewnie efektem zaskoczenia. to trochę jak ulver mocno zapunktował wypuszczając zaślubiny nieba z piekłem i "perdition city", bo odbiorcą ich muzyki byli wtedy często metalowcy nieświadomi, że da się robić muzykę bez gitar. przypuszczam, że ludzie bardziej ogarnięci w temacie muzyki "elektronicznej" byliby bardziej wybredni.
przesłuchałem na bandcampie i myślę, że to ciekawy materiał, ale wracał raczej nie będę.
pianie z zachwytu spowodowane pewnie efektem zaskoczenia. to trochę jak ulver mocno zapunktował wypuszczając zaślubiny nieba z piekłem i "perdition city", bo odbiorcą ich muzyki byli wtedy często metalowcy nieświadomi, że da się robić muzykę bez gitar. przypuszczam, że ludzie bardziej ogarnięci w temacie muzyki "elektronicznej" byliby bardziej wybredni.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
podbijam bo na czasie
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- TheDude
Plumkanie z samplami. Bawcie się dobrze.
-
Tu nie ma piania z zachwytu jeno szydera :)[S.] pisze: pianie z zachwytu spowodowane pewnie efektem zaskoczenia. to trochę jak ulver mocno zapunktował wypuszczając zaślubiny nieba z piekłem i "perdition city", bo odbiorcą ich muzyki byli wtedy często metalowcy nieświadomi, że da się robić muzykę bez gitar. przypuszczam, że ludzie bardziej ogarnięci w temacie muzyki "elektronicznej" byliby bardziej wybredni.
Ja tymczasem słucham sobie tej płyty bez żadnych rozważań na temat jej domniemanej oryginalności bo nikt tu nowych światów nie odkrywa. Celebruje za to pewien kontekst miejsca - i to mi się BARDZO podoba. Duża w tym zasługa naprawdę dobrych tekstów Szubrychta.
Grrrówno!
-
ta płyta jest taka polska do bólu : sroga ambicja, ułańska fantazja łapie się za rękę z kiepskimi pomysłami,biedną realizacją i najzwyczajniej w świecie -brakiem talentu. mówię jak jest.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
Zgoda. Tyle, tylko, że brak talentu do robienia takiej muzyki, bo robienie metalu wychodziło im dobrze. "The Mother and the Enemy" jednak było bardzo dobrą płytą i odważną. "Kołysanki" to jednak płaskie gówno jest, choć ze dwa momenty niezłe wychwyciłem.[V] pisze:ta płyta jest taka polska do bólu : sroga ambicja, ułańska fantazja łapie się za rękę z kiepskimi pomysłami,biedną realizacją i najzwyczajniej w świecie -brakiem talentu.
all the monsters will break your heart
-
Zadziwiające, czytam te Wasze inwektywy względem "Kołysanek" i czuję się jak w podstawówce na lekcji j. polskiego przy rozwiązywaniu ćwiczenia: dopisz antonimy.
Grrrówno!
- nicram
Są rzeczy, za które się nie zabieram, bo nie umiem. Metalowcy nie powinni zabierać się za muzykę, której grać nie potrafią.
-
A co to za muzyka? :) Nie bardzo rozumiem, czego Lux Occulta grać nie potrafi, a jednak gra.nicram pisze:Są rzeczy, za które się nie zabieram, bo nie umiem. Metalowcy nie powinni zabierać się za muzykę, której grać nie potrafią.
Grrrówno!
- nicram
niemetalowy shit. Z zaznaczeniem, oczywiście że nie wszystko co nie jest związane z metalem jest złe.Plasfodeur pisze:A co to za muzyka? :)nicram pisze:Są rzeczy, za które się nie zabieram, bo nie umiem. Metalowcy nie powinni zabierać się za muzykę, której grać nie potrafią.
Na waltorni nie umiem grać dobrze, ale coś tam zagram. Pytanie czy nie byłoby to gówno? Byłoby.Plasfodeur pisze:Nie bardzo rozumiem, czego Lux Occulta grać nie potrafi, a jednak gra.