DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
wolf

05-10-2007, 12:20

[quote][i]Wysłane przez Death_breath[/i]
A co sądzicie o tym ,że Fenriz obecnie chodzi w koszulkach takich kapel jak skitsystem czy uncurbed (http://www.darkthrone.no/media/images/dt1.jpg) ci ostatni wydali np. płyte o tytule "peace.love.punk.life..." czy "welcome to anarcho city" a wyglądają tak: http://web.telia.com/~u22507415/pics/live/obscene01.jpg [/quote]

niech chodzi nawet w koszulce karla gota byle tylko nagrywał dobre płyty ."The Cult Is Alive" ujdzie w tłumie jednak brakuje w niej tego co zawierały płyty takie jak "Under a Funeral Moon czy "A Blaze in the Northern Sky " moim zdaniem darkthore to już przeszłość natomiast dla maniakow każda ich płyta nawet najbardziej mizerna będzie objawieniem
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

05-10-2007, 12:31

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Akurat elitarnych blackmetalowych wojów raczej nie sprowokuję. Oni stać będą na fiordzie w noc księżycową z minami marsowymi, ramionami skrzyżowanymi na piersiach i pelerynami ciemnymi jak otchłań, rozwianymi na wietrze. Kamienne oblicza, błyski nienawiści w oczach.
[/quote]

Aś się chłopie dojebał... kurwa, zrozum wreszcie, że każdy się tak bawi jak chce. Jedni idą do dyskoteki i robią z siebie debili pląsając po parkiecie i wyginając się w śmiesznych pozach, jedni piją piwo po zyka za litr rujnując sobie wątrobę ( chuj z wątrobą, można przeszczepić ) i łeb ( mózgu się nie da przeszczepić ) i ośmieszają się wygłaszając zdania jak np. powyższe na forum internetowym, a jedni stoją z marsem na fiordzie i czują się wikingiem, szatanem i bogiem w jednym. Sprawia im to radochę. I tyle.
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

05-10-2007, 12:36

a nowy Darkthrone jest po prostu słaby, jego słabość obnaża porównanie do tego co w metalu uczyniono przez ostatnie blisko 30 lat
zabawa cytatami muzycznymi i zaserwowanie pewnej konwencji nie są niczym genialnym, gdyby taką płytę wydała obecnie polska załoga Synowie Mordoru, to nie widzę tu nikogo, kto by jej nie zjebał...
przypomina mi się w tym momencie i jak ulał pasuje do tej sytuacji bajka Andersena, którą pewnie większość inteligentnych zna, no to więc zawołam teraz w tym wiwatującym tłumie:

- Ludzie! Król jest nagi!

i to wszystko.
Death_breath
świeżak

05-10-2007, 13:20

hehe spoko spytałem bo myślałem ,że komuś nie spodoba się ,że fenriz sympatyzuje z lewakami :D
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

05-10-2007, 13:37

Przecież od dawna wiadomo że to zadeklarowany komuch...
Give birth to something dead
Give birth to something old
Death_breath
świeżak

05-10-2007, 14:09

[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Przecież od dawna wiadomo że to zadeklarowany komuch... [/quote]

a to nie wiedziałem. Gdzie się tak zdeklarował ??
Awatar użytkownika
Skaut

05-10-2007, 14:54

[quote][i]Wysłane przez Brzachwo Wój[/i]
a nowy Darkthrone jest po prostu słaby, jego słabość obnaża porównanie do tego co w metalu uczyniono przez ostatnie blisko 30 lat
zabawa cytatami muzycznymi i zaserwowanie pewnej konwencji nie są niczym genialnym, gdyby taką płytę wydała obecnie polska załoga Synowie Mordoru, to nie widzę tu nikogo, kto by jej nie zjebał...
przypomina mi się w tym momencie i jak ulał pasuje do tej sytuacji bajka Andersena, którą pewnie większość inteligentnych zna, no to więc zawołam teraz w tym wiwatującym tłumie:

- Ludzie! Król jest nagi!

i to wszystko. [/quote]

A co to karwa za podejscie: "Gdyby nagrala to Natalia Kukulska..."? Prawa jest taka, ze nagral to Darkthrone i wg mnie zrobil zajebisty collage lat 80 i to sie liczy , a nie jakies gdybanie.
Jakos za czasow "A Blaze.." nikt nie narzekal na prostote przekazu (chociaz pod wzgledem aranzacji bylo wiele innych blackowych zespolow przewyzszajacych Fenriza), bo taki kurwa Darkthrone ma byc. Teraz wlasciwie robia to samo tylko zmienili konwencje na luzacki Black'n Heavy Roll. Dalej jest to proste, dalej cieszy ucho, dalej ma klimat, wiec po chuj tutaj jakies zajebiste solowki rodem z Judas Priest. Chce skomplikowanych, pogietych aranzy, siegam po nowe DsO badz Mayhem.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

05-10-2007, 15:06

Ja bym wolał żeby DT sie rozpadł póki jeszcze czas. Albo nagrywając te, jak to określają, "żużlowe płyty" zmienili nazwę. Chociaż w sumie to chuj nas to powinno obchodzić. Albo to kupimy, albo nie. Fakt, jest jeszcze opcja ściągania z sieci, hehehe...
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

05-10-2007, 15:14

[quote] zrobil zajebisty collage lat 80 [/quote]

Robi to jakieś 80% kapel w podziemiu. Nawet z lepszym skutkiem niż "FOAD".
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Skaut

05-10-2007, 15:16

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
[quote] zrobil zajebisty collage lat 80 [/quote]

Robi to jakieś 80% kapel w podziemiu. Nawet z lepszym skutkiem niż "FOAD". [/quote]

Jak masz cos do polecenia, to chetnie przejrze
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

05-10-2007, 16:25

[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
A co to karwa za podejscie: "Gdyby nagrala to Natalia Kukulska..."? Prawa jest taka, ze nagral to Darkthrone i wg mnie zrobil zajebisty collage lat 80 i to sie liczy , a nie jakies gdybanie.
[/quote]

a to takie podejście, że się nie osrywam w związku z knotem opatrzonym legendarną nazwą i nie tworzę tu jakiś wymyślnych projekcji o genialnych collage'ach 80's-black'n'hejwirokendrol, tylko stwierdzam, że jest to płyta słaba

a tak na marginesie gdyby taką płytę nagrała Natalia Kukulska to pewnie bym ją za to polubił :-)
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

05-10-2007, 18:35

[/quote]
ze wstydem muszę sie przyznać, że podczas pierwszego odsłuchu FOAD przykimałem, obudziłem się przy `Wisdom of the dead`(czyli ostatnim kawałku) i było tak jak na początku, czyli słabo ... , słucham ponownie i podpisuje się pod tym co napisał wyżej Brzachwo W.
[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
przykro mówić ale jeden z moich ukochanych zespołów skończy niedługo jak pyogenesis. [/quote]
są na dobrej drodze do tego ;)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
kocurejro
postuje jak opętany!

05-10-2007, 20:38

[quote][i]Wysłane przez Paffka[/i]
[quote][i]Wysłane przez Death_breath[/i]
A co sądzicie o tym ,że Fenriz obecnie chodzi w koszulkach takich kapel jak skitsystem czy uncurbed (http://www.darkthrone.no/media/images/dt1.jpg) ci ostatni wydali np. płyte o tytule "peace.love.punk.life..." czy "welcome to anarcho city" a wyglądają tak: http://web.telia.com/~u22507415/pics/live/obscene01.jpg [/quote]

Jak ma ochotę to może sobie nosić koszulę nocną starej baby handlującej pod Dworcem Wileńskim. [/quote]

hahaha, czytalem tego posta nie patrzac na nicka a i tak wiedzialem ze to twoja robota :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

05-10-2007, 22:33

lewak w dreadach a zadeklarowany komuch to wielka różnica i proszę mi tutaj mylącej propagandy, jakoby było to równoznaczne, nie prowadzić
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-10-2007, 01:53

Aś się chłopie dojebał... kurwa, zrozum wreszcie, że każdy się tak bawi jak chce. Jedni idą do dyskoteki i robią z siebie debili pląsając po parkiecie i wyginając się w śmiesznych pozach, jedni piją piwo po zyka za litr rujnując sobie wątrobę ( chuj z wątrobą, można przeszczepić ) i łeb ( mózgu się nie da przeszczepić ) i ośmieszają się wygłaszając zdania jak np. powyższe na forum internetowym, a jedni stoją z marsem na fiordzie i czują się wikingiem, szatanem i bogiem w jednym. Sprawia im to radochę. I tyle.[/quote]
Tak, wiem. Ludzie się różnią.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Death_breath
świeżak

06-10-2007, 10:39

no aż tak jak pyogenesis to już chyba nie mozna się zeszmacic.
Swego czasu pamiętam jak w jakimś starym zinie kolo z pyo pisał cos w stylu "słucham mrocznej muzyki filmowej przez co uzyskuje okultystyczną atmosfere w moim pokoju" :D :D :D albo cytował jakieś zaklęcia (?) :D po łacinie a teraz słodki pop rock dla nastolatek....
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

06-10-2007, 13:02

[quote][i]Wysłane przez Czesław[/i]

lewak w dreadach a zadeklarowany komuch to wielka różnica i proszę mi tutaj mylącej propagandy, jakoby było to równoznaczne, nie prowadzić [/quote]
wiemy już, że jesteś komuchem, co nie dziwi zupełnie...heh
Obrazek
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

06-10-2007, 14:29

[quote][i]Wysłane przez Zenek[/i]
[quote][i]Wysłane przez Czesław[/i]
lewak w dreadach a zadeklarowany komuch to wielka różnica i proszę mi tutaj mylącej propagandy, jakoby było to równoznaczne, nie prowadzić [/quote]
wiemy już, że jesteś komuchem, co nie dziwi zupełnie...heh [/quote]
Jestem, nie jestem, chuj ci do tego. Wkurwia mnie mylenie faktów, niezależnie od tego czy są one przychylne komuś czy nie.
długopisyyyyyyyyyy

06-10-2007, 16:22

nie przejmuj się Czesław, ja tez wole komunę.
jesterSS

07-10-2007, 16:54

Ale on nie ma chyba pojecia o komunie, tylko chce być takim total anty-nazi w ramach subkultury metalowej (w sensie taki antytrendowy). Taki z niego komuch, jak nacjonalista z żula malującego sprayem po murze "Jude Raus!" (bez obrazy Slaytanic, ale tak jest).
ODPOWIEDZ