WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Husar
- weteran forumowych bitew
-
- w mackach Zła
Re: WATAIN
youtube/mediaboom
- Husar
-
- postuje jak opętany!
Fajne bo fajne, ale to już nie black metal tylko jakieś przebojowe przytupańce bez ani grama zła.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież tych cech póki co jest mniej w "Reaping Death" niż na bardzo ułożonym "Sworn to the Dark" .White Pharaoh pisze:Fajne bo fajne, ale to już nie black metal tylko jakieś przebojowe przytupańce bez ani grama zła.
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
Dlatego też ten kawałek przesłuchałem w całości co nie udało mi się z całym "SttD" 

- twoja_stara_trotzky
takie tam pierdolenie. tu jest esencja black metalu właśnie, tego prawdziwego, z lat 80, a nie chujni z kilofami.White Pharaoh pisze:Fajne bo fajne, ale to już nie black metal tylko jakieś przebojowe przytupańce bez ani grama zła.
- Husar
Te kawalki z yt maja tak koszmarna jakosc, ze az mnie uszy rozbolaly, ale dla watain dosluchalem do konca. Reaping Death wydaje sie byc kawalkiem bardziej surowym, mniej pokombinowanym niz utwory z SttD. Jak dla mnie to pewnego rodzaju powrot do pierwszego albumu. Dobre polaczenie surowosci i progresu. Mysle ze bedzie dobre. Za 10 lat, o ile nie przekombinuja, to wroze chlopakom z Watain, ze beda tak kultowi jak Mayhem czy Burzum dzis.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Kingu
Na YT są w dobrej jakości.
Udany utwór, kontynuacja SttD.
Udany utwór, kontynuacja SttD.
- TORTURER
- w mackach Zła
Co pierwsze sie rzuca w ucho ,to lepsze brzmienie,nie jest tak skompresowane jak na Sworn..,no i generalnie zachowany swoisty styl,agresywnie acz z namaszczeniem
bardzo dobra przystawka przed dużą płytą!

Death Dwells in Love
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
Pomyślałem o tym samym. słychać tam RBD. I bardzo dobrze, bo SttD było dla mnie nudne jako całość. Znów słychać w ich muzyce ten "pazur", którego brakło na poprzednim albumie.Husar pisze: Reaping Death wydaje sie byc kawalkiem bardziej surowym, mniej pokombinowanym niz utwory z SttD. Jak dla mnie to pewnego rodzaju powrot do pierwszego albumu.
KVLT lizania CZASZKI
- twoja_stara_trotzky
nie RBD a CL słychać 

- longinus696
- zahartowany metalizator
Wyjaśni mi ktoś, co Wy w tym albumie widzicie?hcpig pisze:Najbardziej z tych 3 płyt WATAIN podobał mi się STTD,
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- TORTURER
- w mackach Zła
I dobrze,jak ma to iść w parze z zajebistością muzyki,to niech i tak bedzie.Euronymous zreszta,tak czczony przez milosnikow "podziemia" i elitarności,chcial żeby Black Metal wlasnie był wielki jak zespoły-protoplaści-Celtic Frost,Bathory czy Venom i chwała Watain za wejscie w mainstream 

Death Dwells in Love
- TORTURER
- w mackach Zła
Ale Ty masz jednowymiarowy umysł...ja rozumiem ideały itd,ale dopóki ideologicznie i muzycznie beda wierni rdzeniowi black metalowego przekazu to mogą byc "gwiazdami",jakos w ich przypadku nie obawiam sie o zdelikatnienie treści czy muzyki.
Death Dwells in Love
- Adrian696
- zahartowany metalizator
obojętnie który BM masz na mysli - to w takiej Norwegii stał sie on czescia popkultury... osobiscie, nie widze w tym nic złego...Maria Konopnicka pisze: Ja wiem, że popkultura asymiluje wiele rzeczy, ale mam nadzieję, że nie doczekam chwili gdy black metal stanie się jej częścią. Oczywiście mam na myśli black metal a nie "black metal"
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- TORTURER
- w mackach Zła

Death Dwells in Love
-
- postuje jak opętany!
Jeśli to jest według Ciebie esencja black metalu to troszkę kłóci się z tym co proponowałeś w takim temacie w 'dyskusjach o muzyce...'. Esencja black metalu to np. Katharsis i Clandestine Blaze, a nie jakieś chujnie bez kilofów z lat 80.twoja_stara_trotzky pisze:takie tam pierdolenie. tu jest esencja black metalu właśnie, tego prawdziwego, z lat 80, a nie chujni z kilofami.White Pharaoh pisze:Fajne bo fajne, ale to już nie black metal tylko jakieś przebojowe przytupańce bez ani grama zła.