METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
Dżem dla bluesa tym, co Kat dla metalu.
Oba to lokalna polska liga. Musieli jakoś znaleźć się w tamtej rzeczywistości.
Dżem sporo zaporzyczał, ale kto widział,
z Ryśkiem na żywo, w dobrej formie,
wie, że dobrze wypadali. Różne bluesowe
spędy były udane dzięki ich występom głównie.
Oba to lokalna polska liga. Musieli jakoś znaleźć się w tamtej rzeczywistości.
Dżem sporo zaporzyczał, ale kto widział,
z Ryśkiem na żywo, w dobrej formie,
wie, że dobrze wypadali. Różne bluesowe
spędy były udane dzięki ich występom głównie.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Odwrócony krzyż w logo Dżem to skrajne pozerstwo i chęć podlizania się prawdziwym, ponurym i jedynie słusznym satanistom.
Oczywiście ci troo to kwintesencja satanizmu galaktycznego, piekielne gwiazdeczki, młot na chrześcijan, strachy na wróble.

Oczywiście ci troo to kwintesencja satanizmu galaktycznego, piekielne gwiazdeczki, młot na chrześcijan, strachy na wróble.

Jebać żuli.
- Medard
A tutaj teksty, że muzyka polska była na światowym poziomie, można się pośmiać:
https://www.wykop.pl/link/4288003/wehik ... -krakowie/
Ogólnie ciekawa dyskusja, hehe
https://www.wykop.pl/link/4288003/wehik ... -krakowie/
Ogólnie ciekawa dyskusja, hehe
Ostatnio zmieniony 29-04-2018, 10:07 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
- Medard
[quote="wolff"]Odwrócony krzyż w logo Dżem to skrajne pozerstwo i chęć podlizania się prawdziwym, ponurym i jedynie słusznym satanistom.
Oczywiście, wszystko to prawda :), gdyby nie to, że gdy Dżem zaczynał, to właściwie metal też dopiero raczkował..
Oczywiście, wszystko to prawda :), gdyby nie to, że gdy Dżem zaczynał, to właściwie metal też dopiero raczkował..
- wolff
- rasowy masterfulowicz
A gdzie tam raczkował, scena była gęsta jak dwójka szatana, jednocześnie wybitnie podziemna i kapiąca nienawiścią (oraz wpływami Voivod) Wszyscy się więc bali słuchać pierwotnych, diabolicznych demówek dlatego nastapił upadek.
Nastał więc pozerski Dżem i przejął był tajemne znaki od ojców łomotu nikczemnego, stąd ten krzyż w ich logo.
Nastał więc pozerski Dżem i przejął był tajemne znaki od ojców łomotu nikczemnego, stąd ten krzyż w ich logo.
Jebać żuli.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz

o nawet nie widziałem że wydają koncerty z tej trasy
Widzę wilku, że strasznie przeżywasz. Nie sądziłem, żeś taki delikatny. Widocznie jednak umięśnieni mężczyźni, choć z wierzchu groźni i niedostępni, mają w sobie nieco dziewczęcej wrażliwości.wolff pisze:A gdzie tam raczkował, scena była gęsta jak dwójka szatana, jednocześnie wybitnie podziemna i kapiąca nienawiścią (oraz wpływami Voivod) Wszyscy się więc bali słuchać pierwotnych, diabolicznych demówek dlatego nastapił upadek.
Wracając do Dźemu. Widziałem fragment ich wystąpienia w Jarocinie w 1993 i nie mogę pozbyć się z głowy obrazu tych poklejonych, porobionych i spłakanych tłumów pod sceną, a niedługo upłynie ćwierć wieku od tamtych wydarzeń.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
I kto to mówi, sam się spinasz w każdym temacie jeśli czyjaś wypowiedź nie jest zgodna z twoją, jedynie słuszną linią.535 pisze: Widzę wilku, że strasznie przeżywasz.
Dla mnie wokal Ryska>Mayhem mając zarazem w chuju czy to się komus podoba czy też nie. Zresztą Mayhem to cyrk wyleniałych ramoli, szopka i tandeta;

Oczywiście, fani Dżemu to płaczliwe kurwy winni się uczyć hardości od fanów black metalu;Wracając do Dźemu. Widziałem fragment ich wystąpienia w Jarocinie w 1993 i nie mogę pozbyć się z głowy obrazu tych poklejonych, porobionych i spłakanych tłumów pod sceną, a niedługo upłynie ćwierć wieku od tamtych wydarzeń.

Jebać żuli.
- Medard
w latach 70?wolff pisze:A gdzie tam raczkował, scena była gęsta jak dwójka szatana, jednocześnie wybitnie podziemna i kapiąca nienawiścią (oraz wpływami Voivod) Wszyscy się więc bali słuchać pierwotnych, diabolicznych demówek dlatego nastapił upadek.
Dżem założono w 1973 roku
Bredzisz. Chyba ci sztanga na głowę upadła. Niepotrzebnie mierzysz mnie swoją miarą. Z drugiej strony widzę, że czegokolwiek bym nie napisał, część użytkowników weźmie to za personalny atak. Trudno. Nie mam wpływu na to kto i jak sobie w głowie układa.wolff pisze:I kto to mówi, sam się spinasz w każdym temacie jeśli czyjaś wypowiedź nie jest zgodna z twoją, jedynie słuszną linią.535 pisze: Widzę wilku, że strasznie przeżywasz.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Ojej znowu wyśmiewają, złe brudasy. Pewnie masz zwidy od przepicia i taniego żarcia, a może pracujesz bez czapki na głowie?535 pisze:Bredzisz. Chyba ci sztanga na głowę upadła. Niepotrzebnie mierzysz mnie swoją miarą. Z drugiej strony widzę, że czegokolwiek bym nie napisał, część użytkowników weźmie to za personalny atak. Trudno. Nie mam wpływu na to kto i jak sobie w głowie układa.wolff pisze:I kto to mówi, sam się spinasz w każdym temacie jeśli czyjaś wypowiedź nie jest zgodna z twoją, jedynie słuszną linią.535 pisze: Widzę wilku, że strasznie przeżywasz.
Och poważnie?Medard pisze:w latach 70?wolff pisze:A gdzie tam raczkował, scena była gęsta jak dwójka szatana, jednocześnie wybitnie podziemna i kapiąca nienawiścią (oraz wpływami Voivod) Wszyscy się więc bali słuchać pierwotnych, diabolicznych demówek dlatego nastapił upadek.
Dżem założono w 1973 roku
Judas Priest już wtedy grali.
Jebać żuli.
Zabawny jesteś. Nawet nie wiesz jak bardzo, ale właśnie o to mi chodzi. Z tego czerpię największą radość, gdy tutaj się loguję.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Ojej znowu foszek i płacz bo wszyscy się przypierdalają do typa który sam ze sobą gada, dobrze, że nie napomknąłeś o głuchocie wszak to twój numer sztandarowy.
Jebać żuli.
- vicek
- zahartowany metalizator
mogli zrobić kower Imperator, ale przecież wyświetlenia muszą się zgadzać :D
Sam ze sobą? Majaczysz. Długi łykend ewidentnie ci nie służy. Na spacer idź, bicki przewietrzyć, bo czuję, żeś mocno zbulwersowany. Bez sensu zupełnie. No może tylko tyle, że uśmiech nie schodzi z mojej tłustej gęby.wolff pisze:Ojej znowu foszek i płacz bo wszyscy się przypierdalają do typa który sam ze sobą gada, dobrze, że nie napomknąłeś o głuchocie wszak to twój numer sztandarowy.
- booshee
- postuje jak opętany!
mighty Dżem
- Medard
Myślisz, że polscy organizatorzy koncertu słyszeli kiedykolwiek o takim zespole?vicek pisze:mogli zrobić kower Imperator, ale przecież wyświetlenia muszą się zgadzać :D
- vicek
- zahartowany metalizator
a co oni mają do tego????Medard pisze:Myślisz, że polscy organizatorzy koncertu słyszeli kiedykolwiek o takim zespole?vicek pisze:mogli zrobić kower Imperator, ale przecież wyświetlenia muszą się zgadzać :D
-
o kurwaMedard pisze:
Dżem sporo zaporzyczał, ale kto widział
- Medard
A kto im proponował taki a nie inny kawałek? Kirk słucha Dżemu w wolnych chwilach?vicek pisze:a co oni mają do tego????Medard pisze:Myślisz, że polscy organizatorzy koncertu słyszeli kiedykolwiek o takim zespole?vicek pisze:mogli zrobić kower Imperator, ale przecież wyświetlenia muszą się zgadzać :D