CARCASS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kosturr
- zaczyna szaleć
Re: CARCASS
Nowy kawałek taki średni się wydaje, ta solówka straszna. I tak dobrze, że Carcass zrobiło 1-2 kroki wstecz w stosunku do Swansong, bo gdyby zrobili kolejny krok do przodu... :D
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Odp: CARCASS
A mnie się wydaje, że ta płyta będzie mocno nagrana pod Nuclear Blast. Wszystkie ich produkcję są takie słodko wypolerowane z chujowymi bebnami
- Rattlehead
Recepta była prosta, albo jebiemy pod Reek..., albo gonimy dalej ze Swansong. Wybrali najgorszą opcję z możliwych - nijakość.
support music, not rumors
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No.[V] pisze:thisMistrz pisze:dobry kawałek. bardziej pod "Necroticism" niż "Heartwork". a na melodyjne solo może narzekać tylko ktoś, kto nigdy nie słyszał żadnej płyty CARCASS.
Zastanawia mnie to dziwne jebanie na dwa sposoby. Jezeli Autopsy w She Is A Funeral, w okolicach polowy czwartej minuty sprzedaje taka wsiowo-melodyjkowata solowke z melodia jak z pierdolonego zegarka, ze zeby bola od pierdolonego cukru to wszyscy mowia, ze Iron Maiden i AC/DC, ochy, achy i oklaski. A jak Carcass robi to samo to wypolerowane ArchEnemy i Amon Amarth.
woodpecker from space
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ala ta solówka jest rzeczywiście słaba. Jakby z katalogu "Melodyjne solówki na każdy dzień". Taka solówka mogłaby się znaleźć na dowolnej płycie In Flames, Children of Bodom, Dissection i nikt by się nie pokapował, że to Steer ją gra.
- lucass
- weteran forumowych bitew
Pierwszy riff zajebisty, potem sporo gorzej. Liczę na dobry materiał, jestem optymista.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Harlequin
ta solówka jest za biedna na COB. Ale w ogole mam wrazenie, ze ten kawalek taki grzeczny i troche taki rzemieślniczy, pozbawiony polotu.est pisze:Ala ta solówka jest rzeczywiście słaba. Jakby z katalogu "Melodyjne solówki na każdy dzień". Taka solówka mogłaby się znaleźć na dowolnej płycie In Flames, Children of Bodom, Dissection i nikt by się nie pokapował, że to Steer ją gra.
-
To się nazywa granie z zabezpieczeniem. Znając charakter Steera prognozuję, że do końca roku opuści ten zespół :)
- Harlequin
chyba posłucham se dzis 'Symphonies of sickness"... tak na poprawe humoru
-
Choć tak jak napisałem wyżej tan kawałek jak dla mnie to takie pół na pół. Jest parę motywów gitarowych, które sprawiają, że podskakuję na krześle :)
- Harlequin
No jest chwytliwy, ale przewidywalny do bólu. Na dobra sprawe mógłby trafic na heartwork, choc wydaje mi sie ze kazdy numer z Heartwork podoba mi sie bardziej
-
- w mackach Zła
zauważalne to jest na tym forum jak najbardziejTriceratops pisze:No.[V] pisze:thisMistrz pisze:dobry kawałek. bardziej pod "Necroticism" niż "Heartwork". a na melodyjne solo może narzekać tylko ktoś, kto nigdy nie słyszał żadnej płyty CARCASS.
Zastanawia mnie to dziwne jebanie na dwa sposoby. Jezeli Autopsy w She Is A Funeral, w okolicach polowy czwartej minuty sprzedaje taka wsiowo-melodyjkowata solowke z melodia jak z pierdolonego zegarka, ze zeby bola od pierdolonego cukru to wszyscy mowia, ze Iron Maiden i AC/DC, ochy, achy i oklaski. A jak Carcass robi to samo to wypolerowane ArchEnemy i Amon Amarth.
- lucass
- weteran forumowych bitew
- Rattlehead
Już nie chodzi o samą melodyjność, bo na takim Swansong są same cukierki i jest dobrze, ale taką zwykłą przewidywalność. Wyciosany kawałek od stacji A do stacji B, a między nimi tylko pola z rzepakiem. Bez werwy to i polotu. Okej to tylko jeden kawałek, poczekamy na resztę, choć nadzieje mocno przygasły.
- Harlequin
Polac mu, dobrze gada.
- Triceratops
juz usuneli i obiecali, ze wstawia z fajniejsza solowka.Grindead pisze:Kawalek z nowej plyty
woodpecker from space
- Rattlehead
Niestety nic to nie da.Triceratops pisze:juz usuneli i obiecali, ze wstawia z fajniejsza solowka.Grindead pisze:Kawalek z nowej plyty
- Triceratops
Obiecali tez zagrac bardziej pod reek, mowili, ze skopiuja riffy, wymieszaja i nagraja od nowa. Bedzie plyta roku?
woodpecker from space
- Rattlehead
a namalują przynajmniej we wkładce rozpłatany korpus i kilka strzykawek?
- Adrian696
mi sie ten nowy kawałek, srednio podoba...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.