na najnowszym Peste Noir jest od groma "żulerskiej wesołkowatości"So_It_Is_Done pisze:Myślę, że tak, ale w nich też słychać tą żulerską wesołkowatość.
SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Re: SEPULTURA
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
No tutaj nie umiem ci sprecyzować, o co chodzi, ale sam słyszysz różnice. Zapytaj trutnia, może on to ubierze w słowa.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- empir
- zahartowany metalizator
No inaczej być nie możeAlsvartr pisze:Mam nadzieję, że to dwie pierwsze ;)empir pisze:jakbyś poznał dwie najważniejsze i najlepsze płyty Entombed to byś miał inne wrażenie. Ja już w podstawówce miałem wrażenie że to przezajebiste płyty i jest tak do teraz.So_It_Is_Done pisze:Nie wiem, znam tylko Wolverine Blues i Entombed i pamiętam, że już w podstawowce miałem wrażenie, że to taki metal dla dzieci.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
wolverine blues jest rownie dobra. musialem do tego dojrzec, ale tak jest ;) sam sie w sumie dziwie, ze moglem kiedys uwazac inaczej.
this is a land of wolves now
- empir
wolverine blues jest dobra ale nie równie dobra.
- Xapapote
dla mnie to najlepsza płyta Entombed. ale to tylko moje zdanie.Riven pisze:wolverine blues jest rownie dobra. musialem do tego dojrzec, ale tak jest ;) sam sie w sumie dziwie, ze moglem kiedys uwazac inaczej.
a ha - oczywiście poznałem ją w roku wydania.
- Riven
- Kontakt:
ja nie potrafie rozstrzygnac, za bardzo kocham LHP i C. z czasem tez zaczalem sklaniac sie ku temu, ze z dwoch pierwszych wole jednak debiut ;)
- FENIKS
- w mackach Zła
Jeśli chodzi o Peste noire to tego gówna nie mogę znieść. Miałem ta nieprzyjemnośc zapoznać się z tym awangardową kupą gówna dziś i stwierdzam że z black metalem ma to tyle wspólnego co ja z deskorolkami.Xapapote pisze:na najnowszym Peste Noir jest od groma "żulerskiej wesołkowatości"So_It_Is_Done pisze:Myślę, że tak, ale w nich też słychać tą żulerską wesołkowatość.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- empir
Ja też ale po co to podkreślać? Komuś chcesz szpileczką przyjebać w oko?Xapapote pisze:a ha - oczywiście poznałem ją w roku wydania.
- Xapapote
no co ty? ja? nie-eempir pisze:Ja też ale po co to podkreślać? Komuś chcesz szpileczką przyjebać w oko?Xapapote pisze:a ha - oczywiście poznałem ją w roku wydania.
- empir
A tak się pytam bo zauważyłem że niektórzy strasznie często to podkreślają.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
polecam zapoznać się z FURZE, doskonała odtrutka po tej AWANGARDOWEJ kupie gówna...FENIKS pisze:Jeśli chodzi o Peste noire to tego gówna nie mogę znieść. Miałem ta nieprzyjemnośc zapoznać się z tym awangardową kupą gówna dziś i stwierdzam że z black metalem ma to tyle wspólnego co ja z deskorolkami.Xapapote pisze:na najnowszym Peste Noir jest od groma "żulerskiej wesołkowatości"So_It_Is_Done pisze:Myślę, że tak, ale w nich też słychać tą żulerską wesołkowatość.
Coś tam było! Człowiek!
Entombed nie może się równać z Sepulturą z lat świetności - powtórzę - był tylko jeden zespół, który w czasach BTR/Arise mógł się równać z Brazylijczykami. I na pewno nie był to Entombed :)
- Riven
- Kontakt:
oczywiscie, ze Entombed jest lepszy, a Arise nie jest zadnym zjawiskiem
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Bingo!So_It_Is_Done pisze:Slayer?
Bardzo wysoko oceniam wspomniane dwa albumy Sepultury i zażenowaniem patrzę jak na tym forum niektórzy starają się je deprecjonować :))) Chociaż nie - lepszym określeniem byłoby "z rozbawieniem" :)
- Morbid Marcin
ale rozumiem Maria, ze mowisz o popularnosci a nie jakosci muzyki, co?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- w mackach Zła
O popularności raczej też nie bo w latach 89-91 takie zespoły jak Metallica, Megadeth czy Anthrax były jeszcze bardziej popularnie. Sepultura w porównaniu z nimi bardziej niszowa byla.Morbid Marcin pisze:ale rozumiem Maria, ze mowisz o popularnosci a nie jakosci muzyki, co?
mówię o jakości (która przełożyła się na popularność), ale przedstawiam swój osobisty punkt widzenia. Proszę się więc nie sugerować :)) Przyznaję, że pierwsze płyty Entombed mogły być ważniejsze dla sceny, mogły mieć na nią większy wpływ - Sepultura jednak zrobiła coś (dla mnie wówczas) niewiarygodnego - przesunęła granice thrashu - zabrzmiała jeszcze agresywniej niż Slayer, ale wciąż na tyle thrashowo, że nie można ich było posądzić o granie death metalu. Zresztą do dziś prawie każdy utwór z płyt BTR/Arise jest doskonały i budzi we mnie więcej emocji niż Entombed, którego paradoksalnie pewnie więcej w ciągu ostatnich lat słuchałem.Morbid Marcin pisze:ale rozumiem Maria, ze mowisz o popularnosci a nie jakosci muzyki, co?