WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: WATAIN
Trafiłeś w samo sedno. Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy:)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
White Pharaoh pisze: Esencja black metalu to np. Katharsis i Clandestine Blaze, a nie jakieś chujnie bez kilofów z lat 80.

K i CB to świetne kapele - ale esencją czegoś, nie może być trzecia woda po kisielu...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- postuje jak opętany!
No tak, najlepiej wziąć łopatę i dokopać się do korzeni bo tam jest sama esencja. Zauważyłeś że w herbacie czasem esencja wypływa na wierzch?
- Adrian696
to są fusyWhite Pharaoh pisze:No tak, najlepiej wziąć łopatę i dokopać się do korzeni bo tam jest sama esencja. Zauważyłeś że w herbacie czasem esencja wypływa na wierzch?

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- TORTURER
- w mackach Zła
-
- postuje jak opętany!
No kurwa chyba nie powiesz mi że nowy Watain jest bardziej black metalowy niż wymienione poprzednio?:)
Edit: Średnio znam się na herbatach, chciałem napisać jakiś błyskotliwy tekst:)
- TORTURER
- w mackach Zła
Ty lepiej napisz, czemu niby jest mniej black metalowy?,wtedy może pogadamy
Death Dwells in Love
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
jest bardziej black METALOWY.White Pharaoh pisze:No kurwa chyba nie powiesz mi że nowy Watain jest bardziej black metalowy niż wymienione poprzednio?:)
-
- postuje jak opętany!
Odpowiem Ci w taki sposób, Watain nie wywołuje u mnie żadnych negatywnych emocji w przeciwieństwie do K. i CB. Przecież konstrukcje utworów, cały klimat jaki oni potrafią stworzyć jest czystą patologią. Być może Ty szukasz czegoś innego w muzyce black metal. Ja szukam negatywu Watain.
Edit: To do TORTURERA.
TROTZKY: Zdefiniuj black metal.
Edit: To do TORTURERA.
TROTZKY: Zdefiniuj black metal.
Ostatnio zmieniony 02-04-2010, 22:59 przez White Pharaoh, łącznie zmieniany 2 razy.
- Adrian696
ale dlaczego uwazasz, ze BM musi byc jednowymiarowy??White Pharaoh pisze:No kurwa chyba nie powiesz mi że nowy Watain jest bardziej black metalowy niż wymienione poprzednio?:)
w pewnym momencie na scenie pojawili sie uzurpatorzy, którzy doszli do wniosku, że prawdziwy BM powinien byc albo w lesie, albo w kopalni, albo w dupie... a miejsce BM jest na salonach, bo BM to nie tylko muzyka a przede wszystkim światopogląd...
mozesz probowac podbic swiat sprzedajac jabłka na sztuki, ale łatwiej bedzie jak je chińczykom opierdolisz w kontenerach

-
- postuje jak opętany!
Z tym że Chińczycy wpierdolą to jabłko w dziesięciu żeby się podzielić a ja zjem je w całości:)
- twoja_stara_trotzky
jeszcze czego. definicja zabija znaczenie. black metal to wszystko, co black metalem było, jest i będzie, nie ma granic, jest tylko proces.White Pharaoh pisze: TROTZKY: Zdefiniuj black metal.
-
- postuje jak opętany!
No to może inaczej. Czego oczekujesz w tej muzyce?
- twoja_stara_trotzky
podchodzić do muzyki z jakimiś oczekiwaniami to robić z muzyków zwykłe kurwy.
- twoja_stara_trotzky
przecież Volcano jest zimniejsze niż REMaria Konopnicka pisze: Ale gdyby po RE nagrał płytę jeszcze bardziej ekstremalną, jeszcze zimniejszą i szaloną ?

-
- postuje jak opętany!
Czy nowy Watain wzbudza w Tobie negatywne emocje? Czujesz że ta muzyka jest naprawdę zła?
- TORTURER
- w mackach Zła
Skończylo sie panowanie młodzieńczego weltschmerzu w black metalu, a co za tym idzie,sama formuła przeskoczyła stagnacje spod znaku okladek z klęczacym umalowanym typem pośród zimowego lasu,vide Darkthrone chociażby,oni bedac kreatorami tej formy black metalu,z premedytacja oddalili sie od niej w pewnym momencie,widząc do czego zmierza ta zapyziałośc.Ale z drugiej strony zgodze sie,ze cały czas ukazują sie świetne albumy nawiązujące do tego stylu(Craft,Orcustus,Clandestine Blaze).W przypadku Watain jest podobnie,poczatek w podziemiu pełnym idealistycznych postaw,doszlifowywanie estetyki,potem jakże ważny wpływ Dissection i wzniesienie sie na wyżyny,gdzie jeszcze według mnie pokażą na co ich stać.A ,że bedą zaklinać i ewokować Chaos z pozycji tzw mainstreamowej to tylko in plus.
Death Dwells in Love
-
- postuje jak opętany!
Zgadzam się we wszystkim co napisałeś. Tylko skreśl z tego ten Watain.
Edit: To do TORTURERA, Napierdalacie te posty zbyt szybko.
Edit: To do TORTURERA, Napierdalacie te posty zbyt szybko.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
To nie ten rejon co Watain. Prędzej Carach Angren, który na trasie z Dark Funeral, Zonaria i Nefarium, rozdawał karty. Przygotowanie do koncertu, BRZMIENIE i pasja zamiotły resztę w kąt.Maria Konopnicka pisze:Cradle Of Filth i Dimmu Borgir nieco przysiedli, więc mają szansę wskoczyć jak lis do kurnika
A no właśnie, tylko gdzieś koło tego rdzenia BM jest robienie czegokolwiek przede wszystkim dla siebie, a nie dla innych.Maria Konopnicka pisze: gdyby swój potencjał skierowali w trochę inne rejony, rozwinęli stylistykę zapoczątkowaną na pierwszych płytach, to mieli byśmy do czynienia z czymś więcej niż bardzo dobrą rozrywką. Mielibyśmy nie tylko ucztę dźwięków, ale ucztę ducha
Więc jak słyszę od kapeli na koncercie - dzięki, jesteście zajebiści, nie zapomnijcie obejrzeć na stoisku naszych koszulek - to już wiem że są raczej daleko od rdzenia

Ostatnio zmieniony 02-04-2010, 23:34 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
te dwa nowe numery wzbudziły we mnie podobne emocje, jak 3-4 Bathory ponad 20 lat temu, a o to bardzo dziś trudno. na kolejne twoje pytania odpowiem, parafrazując pewnego pedała: granice twojego języka określają granice twojego Szatana.White Pharaoh pisze:Czy nowy Watain wzbudza w Tobie negatywne emocje? Czujesz że ta muzyka jest naprawdę zła?