INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- lysstay
- zaczyna szaleć
Re: INCANTATION
Incantation kocham, a od płyty "Diabolical Conquest" uwielbiam maniakalnie, śledząc i ubóstwiając wszelkie dokonania zespołu...
ale...
po kilkukrotnym przesłuchaniu z empeczy, jakoś mnie ten album nie porwał... moje obawy chyba staną się faktem... ostatnie płyty Incantation i Dead Congregation
DC > I
niestety....
ale...
po kilkukrotnym przesłuchaniu z empeczy, jakoś mnie ten album nie porwał... moje obawy chyba staną się faktem... ostatnie płyty Incantation i Dead Congregation
DC > I
niestety....
- DST
- rasowy masterfulowicz
Mnie właśnie DC nowe trochę zmęczyło, ale jeszcze nie skreśliłem. Incantation na razie wchodzi całkiem nieźle, ale też się wstrzymuję jeszcze od opinii.
- Phantom
- zaczyna szaleć
To samo mam,plyta po kazdym odsluchu malymi krokami wchodzi coraz bardziej ale na top 10 2014 r sie nie zanosi.DST pisze: Incantation na razie wchodzi całkiem nieźle, ale też się wstrzymuję jeszcze od opinii.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Coś tak. Solidna pozycja, ale niczego nie urywa.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ale czemuż tak zachowawczo? ;] Po wczorajszym koncercie znów posłuchałem sobie "Dirges of Elysium" i... niestety, nawet do solidnej pozycji bardzo tej płycie daleko. Dałem ogromny kredyt zaufania, bo "Vanquish in Vengeance" to był powrót na właściwe tory, a tutaj ani brzmienie ani kompozycje po prostu nie zachwycają. Taki typowy "generic" Incantation, tyle że brak tych zapadających w ucho walców, brak w tym siary i niepohamowanej pasji. Jest do bólu poprawnie bez iskry bożej.Nerwowy pisze:Coś tak. Solidna pozycja, ale niczego nie urywa.
Coś tam było! Człowiek!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Wyluzujcie, panicze, i posłuchajcie nowego Pixies, bo to, jak dotąd, płyta roku :)
-
przestańcie może pieprzyć i w zgodzie z własną wolą nie słuchajcie nowej, wracając do płyty sprzed 2 lat - i odwrotnie? ;) w czym problem, warto kruszyć szpady?
- Nerwowy
Re:
A mnie się to oczyszczenie brzmienia całkiem podoba akurat podobnie jak kilka bardziej bujających, chwytliwych wręcz patentów.Skaut pisze:ale czemuż tak zachowawczo? ;] Po wczorajszym koncercie znów posłuchałem sobie "Dirges of Elysium" i... niestety, nawet do solidnej pozycji bardzo tej płycie daleko. Dałem ogromny kredyt zaufania, bo "Vanquish in Vengeance" to był powrót na właściwe tory, a tutaj ani brzmienie ani kompozycje po prostu nie zachwycają. Taki typowy "generic" Incantation, tyle że brak tych zapadających w ucho walców, brak w tym siary i niepohamowanej pasji. Jest do bólu poprawnie bez iskry bożej.Nerwowy pisze:Coś tak. Solidna pozycja, ale niczego nie urywa.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Widzę, że forum się ożywiło, kolejna płomienna dyskusja;-)
- flow
- postuje jak opętany!
Ostatni doskonały Incantation to był Decimate Christendom . Solidne pozycje, jak to ktoś ujął, to taka "treściwsza nuda" słuchalna ale i tak nudna, dobra dla maniaków lub innych brudnych frajerów którzy jarają się dowolnym kałem.
Chyba sobie jaja robisz, przecież ten zbiór utworów nie zasługuje na to, by umieścić na nim nazwę tej firmy.ramonoth pisze:Wyluzujcie, panicze, i posłuchajcie nowego Pixies, bo to, jak dotąd, płyta roku :)
edit
Nawiasem mówiąc ładna wymiana zdań, fakt, że bez ognia i namiętności oraz wyszukanych obelg, ale naprawdę ładna.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Chcialbym tylko dodać, że Pixies bez kobitki na basie to jest tylko produkt Pixiespodobny.
A nowy Incantation jeszcze nie rozpakowany ;)
A nowy Incantation jeszcze nie rozpakowany ;)
EmerytenPixies..SOWIX666 pisze:Chcialbym tylko dodać, że Pixies bez kobitki na basie to jest tylko produkt Pixiespodobny.
[youtube][/youtube]
- DST
- rasowy masterfulowicz
Nie wypada się z tym nie zgodzić akurat. "Primordial Domination" też było zajebiste - "Stench of Crucifixion" to jeden z najbardziej barbarzyńskich walców jakie wypuścił ten zespół. Nie rozumiem niechęci do tych albumów.flow pisze:Ostatni doskonały Incantation to był Decimate Christendom .
- nicram
Ja także. Obawiam się, że ta niechęć jest tylko lokalna. Ograniczona do skromnej, oświeconej rzeszy ekspertów Masterfula. Ludzie, którzy znają się na muzyce, doceniają te płyty.
Hola, hola, czy Masterfulem rządzą jacyś komuniści albo inna czerwona zgraja? Zauważyłem, że nie ma już moich przepychanek z małpką Fiki-Miki. Czyżby przyszedł w nocy jakiś CENZOR i wszystko wykasował? Cenzorze? :-))))))
Hola, hola, czy Masterfulem rządzą jacyś komuniści albo inna czerwona zgraja? Zauważyłem, że nie ma już moich przepychanek z małpką Fiki-Miki. Czyżby przyszedł w nocy jakiś CENZOR i wszystko wykasował? Cenzorze? :-))))))
all the monsters will break your heart
- WaszJudasz
Jedna ze słabszych płyt Incantation niestety. Death metal na dobrym poziomie, ale poziom Incantation to to chyba jednak nie jest.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
W sumie to chyba jestem rozczarowany. Płyta poprawna, ale jak na Incantation to troche za mało. Obok 'Blasphemy" i "Primordial..." chyba najsłabsza w ich dorobku w moim odczuciu.WaszJudasz pisze:Jedna ze słabszych płyt Incantation niestety. Death metal na dobrym poziomie, ale poziom Incantation to to chyba jednak nie jest.
- DST
- rasowy masterfulowicz
No właśnie też mnie mocno męczy jak na razie. Zacząłem się martwić, że przestał mnie kręcić taki styl grania, czy jakiś kryzys mam bo poprzednia też średnio mi się podobało, ale nowego Acheron słucha mi się świetnie więc chyba wszystko jest na właściwych torach.
- tomder
- zaczyna szaleć
Ja wręcz odwrotnie Acheron i jego ostatnie LP mnie nudzi natomiast Incantation - jak zawsze zresztą jest w formie. Dla mnie świetny album, z prostymi kompozycjami, ale te riffy na długo zapadają w pamięć. Album kompozycyjnie jest różnorodny szybko mija, vocale johna jak zwykle miażdżą.DST pisze:No właśnie też mnie mocno męczy jak na razie. Zacząłem się martwić, że przestał mnie kręcić taki styl grania, czy jakiś kryzys mam bo poprzednia też średnio mi się podobało, ale nowego Acheron słucha mi się świetnie więc chyba wszystko jest na właściwych torach.
Jedyny minus tej płyty to brzmienie , które jest zbyt przejrzyste i jak ktoś już wspomniał brak w nim tego jadu, smoły i siary.
- nicram
Tak jak przypuszczałem, Dirges of Elysium jest fenomenalną płytą. W takiej formie ten zespół nie był od Infernal Storm. Miażdżące riffy, niesamowicie przytłaczające melodie. Wielką robotę na tym albumie robi bas! Dużo dobrego death metalu nam zaserwowano. Aż jestem w szoku, bo naprawdę nie lubię Vanquish in Vengeance i nie spodziewałem się tak rewelacyjnego materiału - kipiącego energią, pomysłami i świeżością. Życie jest piękne! :-)
all the monsters will break your heart