DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- postuje jak opętany!
Re: DARKTHRONE
Dobra płyta. Alastis dobry trop, może już jestem głuchy ale słyszę też zagrywki Samaela sprzed ery Worship Him.
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
Eternal hails... taki blekowy stoner doom z mnóstwem retrospekcji z lat 80 okraszony gęstym dymem z mary jane (ciekawe czy było jarane przy nagrywkach
) i wciąż charakterystycznym akcentem Darkthrone w riffach. To nic oszałamiającego, ale wciąga mnie ten album.

-
Nawet dobry album. "Soulside Journey" to nie jest, ale z romansu z doom metalem wyszedł im całkiem grobowy materiał.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
no wiesz, niektórzy arz wręncz, chcą znać adres, gdzie parkujesz dark(traktor).
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Hellion
- w mackach Zła
Jako miłośnik w zasadzie tylko jedynki DT, stwierdzam, że ta nowa płyta podoba mi się, jest trochę zamulania, taki trochę koślawy ten ich doom, ale ma to swój urok. Najgorszy wśród tych 5 utworów to ten pierwszy udostepniony, choć nieoderwany od reszty nie wypada tak źle. Najlepszy to His Masters Voice i Voyage to a Northpole adrift.
- ozob
- zahartowany metalizator
I znów to pierdolenie, że to wiek słuchacza określa jakość muzyki. Kisne ze śmiechu. (:535 pisze: ↑26-06-2021, 13:20Przesłuchałem całość z judupka i twierdzę, że ta płyta jest papierkiem. Nie tym do czterech liter, lecz takim lakmusowym. Po prostu , albo metal masz we krwi, albo jesteś mentalnym letnim chłopkiem we flipflopach i wdzianku w palemki. Tak to słyszę. Oczywiście nie ma się o co obrażać. To jedynie opinia starzejącej sie łajzy, której rówieśnicy nagrali kolejny album zawierający dźwięki z którymi dojrzewaliśmy.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops
Wiek nie okresla jakosci, bo to parametr niezalezny, nagrana plyta zawsze brzmi tak samo. Ale wiek okresla kontekst, wyrobienie, doswiadczenie, osluchanie Itp. To ze ktos mogl uczestniczyc w chronologicznym rozwoju zespolu jest nie do zastapienia niczym innym i nie da sie tego w zaden sposob zniwelowac ani nadrobic, sluchajac jak pojebany z mp3 nawet non stop. Takie sa niestety (dla wielu smutne) fakty zwiazane ze strzalka czasu
woodpecker from space
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Chlam przy nowym DARKTHRONE, płyta chujowa, beznadziejna, nudna co tam sobie dalej opiszecie - CZYLI DLA MNIE !!!
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Chlam przy nowym DARKTHRONE, płyta chujowa, beznadziejna, nudna co tam sobie dalej opiszecie - CZYLI DLA MNIE !!!
- ozob
XDTriceratops pisze: ↑26-06-2021, 20:58Wiek nie okresla jakosci, bo to parametr niezalezny, nagrana plyta zawsze brzmi tak samo. Ale wiek okresla kontekst, wyrobienie, doswiadczenie, osluchanie Itp. To ze ktos mogl uczestniczyc w chronologicznym rozwoju zespolu jest nie do zastapienia niczym innym i nie da sie tego w zaden sposob zniwelowac ani nadrobic, sluchajac jak pojebany z mp3 nawet non stop. Takie sa niestety (dla wielu smutne) fakty zwiazane ze strzalka czasu
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops
No tak, nawet wypytuja jsk wyglondam, „ze jedej pompki nie zrobiem”. I opony w traktorze chco poprzebijac, choc zalozone mam od kombajna
woodpecker from space
- maciek z klanu
Czyli muzyka klasyczna nie jest odbierana juz jak powinna bo wszyscy którzy przy niej dorastali już nie żyją? Mysle o klasykach. Nie podważam twojej tezy bo coś może w niej jest, ale też się z nią nie zgadzam.Triceratops pisze: ↑26-06-2021, 20:58Wiek nie okresla jakosci, bo to parametr niezalezny, nagrana plyta zawsze brzmi tak samo. Ale wiek okresla kontekst, wyrobienie, doswiadczenie, osluchanie Itp. To ze ktos mogl uczestniczyc w chronologicznym rozwoju zespolu jest nie do zastapienia niczym innym i nie da sie tego w zaden sposob zniwelowac ani nadrobic, sluchajac jak pojebany z mp3 nawet non stop. Takie sa niestety (dla wielu smutne) fakty zwiazane ze strzalka czasu
Ostatnio zmieniony 26-06-2021, 21:13 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Triceratops
Bardzo mozliwe ale wszyscy maja teraz ten sam kontekst. Nikt nikomu nie zarzuci, ze przy tym dorastal. Ja rozumiem co 545 pisze i sie z tym zgadzam, zreszta ta dyskusja juz miala pare odslon w tej samej personalnej konfiguracji.
woodpecker from space
- maciek z klanu
Ta teza może być Prawdziwa. Wcześniej pisałem ze nie I huj. Ale sobie tak odniosłem muzykę do filmu. I porównałem to z znajomym rocznik 95. I nie ma bata żeby odczuwał tak jak ja filmy jak terminator, mortal kombat czy alien. Oczywiście może docenić i zrozumieć ale czy będzie oglądał ze wzwodem? Nie.
- ozob
Ale w takim wypadku wkracza sentymentalizm. Czy muzyka DT jest odtwórcza i sentymentalna? Jak najbardziej.
- maciek z klanu
Hmmm. Myślę że bardziej niż sentymentalizm ma tutaj wpływ ze wtedy jak coś wyszło to cie to ukształtowało.
- Triceratops
No chyba lapiesz. Ja na pierwszego Mortala zapierdalalem do zamoscia, napierdalajac maniakalnie w mortala na amidze i pececie, bodajze sx66 i dx100, wysepilismy od pani bileterki 2 plakaty z kamiennym smokiem( kiedys nie bylo tak latwo) ktore wisialy w moim pokoju przez 20 lat. Na filmie malo sie nie zesralem z wrazenia jak liu kang robil rowerek a reptile pierdolnal kregodlupem o stol. Ten film to klasyk, choc jestem swiadom mankamentow(chujowy kano, sonia, raiden, cage) A dzis? Przecietny gimbus powie ze to gowno i zna tuzin lepszych. Bo dzis jest cgi i inne cudamaciek z klanu pisze: ↑26-06-2021, 21:17Ta teza może być Prawdziwa. Wcześniej pisałem ze nie I huj. Ale sobie tak odniosłem muzykę do filmu. I porównałem to z znajomym rocznik 95. I nie ma bata żeby odczuwał tak jak ja filmy jak terminator, mortal kombat czy alien. Oczywiście może docenić i zrozumieć ale czy będzie oglądał ze wzwodem? Nie.
woodpecker from space
- ozob
No, ale nikt dziś nie powie, że DT z lat 90-tych to gówno i zna tuzin lepszych kapel.