MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORBID ANGEL
Również. W ogóle K. Mial swego czasu bardzo mocna fazę na ten motyw
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak pamiętam. W każdym bądź razie masterfulowicze mają fazę teraz. 

all the monsters will break your heart
-
- starszy świeżak
Mam identyczne zdanie co do BATSDeathhammer66 pisze: ↑03-10-2019, 21:36BATS to byłaby wspaniała płyta, niestety jest totalnie położona przez fatalne brzmienie perkusji. Nie wiem co poszło nie tak, ale te klikanie niesamowicie mnie wkurwia - nie znam żadnej innej płyty, która aż tak cierpi przez triggery. Na debiucie było super, na Covenant w ogóle kosmos brzmienie, ale tutaj ta perka mocno mi psuje odbiór całości.
Wiem, herezja, ale co poradzę![]()

- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

premiera jeszcze w połowie tego roku, czytałem w oryginale. Trochę nudne te jego wywody, ale można poczytać na kibelku.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
A jakieś ciekawe historie związane z jego muzykowaniem w Morbid Angel są, czy tylko jakieś pseudofilozoficzne bzdety ( bo to pierwsze skojarzenie ze słowem "wywody" ? ) Opisuje tam przyczyny rozstania z MA w czasie wydania "Domination" ?
- Sgt. Barnes
Tak, to też jest tam w miarę szczegółowo opisane. Generalnie, stara się być bardzo grzeczny jeśli opowiada historie związane z innymi muzykami z zespołu i nie depta takiemu Treyowi na odciski. Snuje historie chronologicznie, sporo miejsca poświęcą interpretacji tekstów zespołu. Dużo opowiada o tym, jakie miał problemy osobowościowe w okresie Domination (prawdziwy Mr Ego) . Wszystko to ubarwia swoim opisem świata i jak on go sam interpretuje. To są te właśnie "wywody", których na mój gust jest za dużo.
Ale może komuś się akurat to najbardziej spodoba...
-
Brzmi ciekawie, rozważę zakup 

-
- weteran forumowych bitew
kurcze , ja nawet kupię
może cos jest o projekcie żony foty z koncertów /tez się w nim udzielał /
-
Sgt. Barnes pisze: ↑08-02-2021, 15:00Dużo opowiada o tym, jakie miał problemy osobowościowe w okresie Domination (prawdziwy Mr Ego) .
Ale problemy osobowościowe brzmią intrygująco. Przyznaje się oficjalnie do tego, że był zarozumiałym dupkiem przeświadczonym o swoim geniuszu i niepowtarzalności czy może opowiada o rozdwojeniu jaźni?

- Sgt. Barnes
W wydaniu angielskim nie ma zdjęć, o które pytasz, a informacje o Genitortures są raczej ogólne. O samej żonie wypowiada się dość ciepło.r o b e r t pisze: ↑08-02-2021, 17:51kurcze , ja nawet kupię
- Sgt. Barnes
Owszem, przyznaje się do bycia dupkiem.Nasum pisze: ↑08-02-2021, 19:07Sgt. Barnes pisze: ↑08-02-2021, 15:00Dużo opowiada o tym, jakie miał problemy osobowościowe w okresie Domination (prawdziwy Mr Ego) .
Ale problemy osobowościowe brzmią intrygująco. Przyznaje się oficjalnie do tego, że był zarozumiałym dupkiem przeświadczonym o swoim geniuszu i niepowtarzalności czy może opowiada o rozdwojeniu jaźni?![]()

-
- postuje jak opętany!
Co to się stanęło temu Morbidu?
Wyszło niedawno oświadczenie, że nie zagrają na Maryland Death Fest i innych koncertach "w obecnym klimacie". Nie wiem, to chodzi o wirusa i obostrzenia, czy jakiś inny myk?
Wyszło niedawno oświadczenie, że nie zagrają na Maryland Death Fest i innych koncertach "w obecnym klimacie". Nie wiem, to chodzi o wirusa i obostrzenia, czy jakiś inny myk?
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Pewnie znowu ćpajo
- Believer
- weteran forumowych bitew
Stawiałbym na to. Gdzie można znaleźć to oświadczenie? Na stronie zespołu ani facebooku nie widzę.Dead But Rimming pisze: ↑13-02-2022, 17:09Co to się stanęło temu Morbidu?
/edit
znalazłem za to coś takiego

mam nadzieję, że będzie nagrane. chętnie obejrzę jak dziadki poradzą sobie z tym materiałem
- DST
- rasowy masterfulowicz
Będzie ciekawie. Najbardziej technicznie wymagająca płyta od nich.Believer pisze: ↑13-02-2022, 17:55Stawiałbym na to. Gdzie można znaleźć to oświadczenie? Na stronie zespołu ani facebooku nie widzę.Dead But Rimming pisze: ↑13-02-2022, 17:09Co to się stanęło temu Morbidu?
/edit
mam nadzieję, że będzie nagrane. chętnie obejrzę jak dziadki poradzą sobie z tym materiałem
-
- postuje jak opętany!
Obstawiam, ze spokojnie dadza rade, bo czasami odpalam jakies nagrania koncertowe Deicide i poziom utrzymuja. No i wokal Glena nie do zdarcia, a malo kto po tylu latach nadal trzyma fason i daje radęDST pisze: ↑13-02-2022, 18:40Będzie ciekawie. Najbardziej technicznie wymagająca płyta od nich.Believer pisze: ↑13-02-2022, 17:55Stawiałbym na to. Gdzie można znaleźć to oświadczenie? Na stronie zespołu ani facebooku nie widzę.Dead But Rimming pisze: ↑13-02-2022, 17:09Co to się stanęło temu Morbidu?
/edit
12345
-
Jeśliby zdecydowali się odegrać ten album w całości i wpadliby na pomysł trasy po Europie i wylądowaliby w naszym kraju.... to chyba popłakałbym się ze szczęścia. Deicide to jeden z tych zespołów które były dla mnie objawieniem. A Legion jest nadal na piedestale. Gdy grali w Katowicach w 1998 odegrali tylko Dead but dreaming, Kilkanaście lat później dołączyli "Holy deception". Marzę, by usłyszeć na żywo "Satan spawn..." "Revocate the agitator" czy "In hell i burn". Trzymam kciuki.
-
- postuje jak opętany!
Np. tu:
https://metalinjection.net/news/bummer- ... nt-climate
To, co dziwi, to nawet nie problemy z pandemią, tylko właśnie taką bucerka pod tytułem: nie zagramy bo klimat, interpretuj sobie jak chcesz. I nie wiem, czy to żal do MDF o np. tolerowanie I Am Morbid, czy o pandemię czy, na przykład, zbyt duży ślad węglowy tego festiwalu. Tak trochę nieładnie.
Swoją drogą, MDF wybrnął mistrzowsko z podmianą MA na Deicide odgrywające Legion. Mam nadzieję, że przyjadą do Polski albo w okolice z tym setem.
- Żułek
pewnie groupies były brzydkie i nie zaszczepione 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
dokładnie, określenie 'current climate' jest tak nieprecyzyjne, że może oznaczać milion różnych rzeczyDead But Rimming pisze: ↑13-02-2022, 23:18
To, co dziwi, to nawet nie problemy z pandemią, tylko właśnie taką bucerka pod tytułem: nie zagramy bo klimat, interpretuj sobie jak chcesz. I nie wiem, czy to żal do MDF o np. tolerowanie I Am Morbid, czy o pandemię czy, na przykład, zbyt duży ślad węglowy tego festiwalu. Tak trochę nieładnie.

rzułf