CARCASS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: CARCASS

01-07-2013, 11:29

Co się tak złościcie Tricepsie? No nie powiesz chyba, że to coś wyjątkowego jak na tych ludzi? Oczywiście to nie koncert życzeń i tu masz rację. Poza tym ni ma co srać po krokach tylko poczekać na całość.
Adrian696 pisze:mi sie ten nowy kawałek, srednio podoba...
Czyli pół na pół tak jak mnie? ;)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-07-2013, 11:29

Rattlehead pisze:a namalują przynajmniej we wkładce rozpłatany korpus i kilka strzykawek?
tak, podobno drone sie zaoferowal dostarczyc strzykawki
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

01-07-2013, 11:32

Chłopcy, prosektorium w Akademii Medycznej w Warszawie mam zaliczone na piąteczkę. Tam to były carcasy - te wszystkie zdjęcia z okładek to jest nic przy tamtejszych eksponatach.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Harlequin

01-07-2013, 11:34

Drone pisze:Chłopcy, prosektorium w Akademii Medycznej w Warszawie mam zaliczone na piąteczkę. Tam to były carcasy - te wszystkie zdjęcia z okładek to jest nic przy tamtejszych eksponatach.
A myśalel;m ,że jestes stolarzem i robisz karmniki dla Mariana :)
Awatar użytkownika
Drone

01-07-2013, 11:38

NIe odbierajmy chleba Adriankowi - on robi karminki. Choć - nie ukrywam - dziś popołudniu - z desek, których po budowie domu została mi cała masa, będę budował budki lęgowe dla ptaków. Mam nadzieję, że Adi udzieli mi jakiejś rady, jeśli sobie nie poradzę ;)
Hellrocker
w mackach Zła

01-07-2013, 11:49

Przeciez zespol wyraznie zaznaczal, ze bedzie szedl w kierunku dzwiekow z Heartwork/Necro...ktos naprawde wierzyl w powrot do grania Death\Grindu? :)) Po setlistach widac granie jakiego stuffu ich kreci najbardziej.
Nowy walek niestety nudny, nic mi nie robi, a szkoda, bo Carcass uwielbiam i Bill Steer to przezajebisty gitarnik, co udawadnia tu niestety tylko momentami. Wierze jednak, ze album bedzie OK.
Awatar użytkownika
Triceratops

01-07-2013, 11:51

est pisze:Co się tak złościcie Tricepsie? No nie powiesz chyba, że to coś wyjątkowego jak na tych ludzi? Oczywiście to nie koncert życzeń i tu masz rację. Poza tym ni ma co srać po krokach tylko poczekać na całość.
Ja i zlosc to jak marian i dystans :D Kompletnie we mnie to nie wzbudza zadnych emocji, ten Carcass znaczy sie. Bez Kena to jest tylko Caracas, stolica Wenezueli.
woodpecker from space
est

01-07-2013, 12:14

No ale, że Ken nie zagra to było już wiadomo od końca 90tych lat. I pewnie tak długo trzymasz w sobie tę złość a to niedobrze ;)
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

01-07-2013, 14:17

Nie rozumiem skąd to poruszenie - kawałek jest dokladnie taki, jak można się było spodziewać. Problemem solówki nie jest to, ze jest melodyjna - po prostu ta melodia jest bardzo przeciętna :) Trzeba poczekać na całość, choć nie sądzę żeby panowie jeszcze czymś zaskoczyli.
Maria Konopnicka

01-07-2013, 14:33

Triceratops pisze: Zastanawia mnie to dziwne jebanie na dwa sposoby. Jezeli Autopsy w She Is A Funeral, w okolicach polowy czwartej minuty sprzedaje taka wsiowo-melodyjkowata solowke z melodia jak z pierdolonego zegarka, ze zeby bola od pierdolonego cukru to wszyscy mowia, ze Iron Maiden i AC/DC, ochy, achy i oklaski. A jak Carcass robi to samo to wypolerowane ArchEnemy i Amon Amarth.
Dla mnie ta solówka jest świetna - nic wsiowego w niej nie słyszę. Poza tym cały "She Is A Funeral" jest utworem znakomitym, słucha się go od początku do końca z zapartym tchem, podczas gdy ten nowy kawałek Carcass jest po prostu mizerny - sprawia wrażenie niespójnego, sztucznego i plastikowego. Carcass od 1991 roku nie nagrał niczego co mogłoby się zbliżyć do poziomu nawet najsłabszych utworów Autopsy, zdziwiłbym się gdyby za sprawą ich nowej płyty miało coś się w tym temacie zmienić.
Awatar użytkownika
Triceratops

01-07-2013, 14:40

Maria Konopnicka pisze:Dla mnie ta solówka jest świetna - nic wsiowego w niej nie słyszę. Poza tym cały "She Is A Funeral" jest utworem znakomitym, słucha się go od początku do końca z zapartym tchem, podczas gdy ten nowy kawałek Carcass jest po prostu mizerny - sprawia wrażenie niespójnego, sztucznego i plastikowego
Nie, no nie wypada zrobic nic innego jak skapitulowac przed tak wspaniala argumentacja :D :D :D Jezeli nie slyszysz, to tak z pewnoscia jest :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

01-07-2013, 14:44

Ta solówka w 3:30 w "She Is A Funeral" i późniejsze chóry kojarzą mi się z późnym BATHORY. Późniejsze solówki są też słodkie - z bólem muszę przyznać Tricepsowi rację. To jest poniekąd to samo zjawisko, o którym pisałem w temacie o Hype: pewne rzeczy widzi się (słyszy) bezkrytycznie, a inne - wcale nie takie złe - zbierają niezasłużone baty od góry do dołu.
neuro
postuje jak opętany!

01-07-2013, 14:49

Problemem tego kawałka jest brzmienie. Nijakie, jakieś płaskie, bez pierdolnięcia :( Poza tym jakoś emocji w tym nie słyszę. Jeszcze się to zbiegło z ostatnim Autopsy, które w tej dziedzinie pokazało jak brzmieć można... i generalnie jak grać. Nidestety (dla Carcass) jest to jakiś punkt odniesienia. O, albo taki Atheist, który też wrócił po 17 tatach i nagrał płytę która aż kipi radochą grania. Tu tego nie ma, nie słychać jakoś.

Na płytkę wciąż czekam, ale już bez emocji i szczególnych oczekiwań. Bardziej jestem ciekaw koncertu na Brutalu :)

Jeśli chodzi o solówki w Autopsy - może i niektóre są melodyjnawe, słodkawe, ale fajnie kontrastują z brudną, syfiastą resztą muzyki - i całość wychodzi bardzo dobrze, pasuje, żre.

Tu jest nijak.
Awatar użytkownika
Triceratops

01-07-2013, 14:52

neuro pisze:Problemem tego kawałka jest brzmienie. Nijakie, jakieś płaskie, bez pierdolnięcia :(
prosze cie kurwa, oceniasz brzmienie kawalka z yt sluchanego na komputerowych glosniczkach? no kurwa bomba
woodpecker from space
neuro
postuje jak opętany!

01-07-2013, 15:04

Triceratops pisze:
neuro pisze:Problemem tego kawałka jest brzmienie. Nijakie, jakieś płaskie, bez pierdolnięcia :(
prosze cie kurwa, oceniasz brzmienie kawalka z yt sluchanego na komputerowych glosniczkach? no kurwa bomba
Atomowa :) Jeśli na tym samym yt i "głośniczkach" inne rzeczy mogą brzmieć dobrze albo bdb, to są to jakieś podstawy do oceny:) kurwa:)
Nasum

01-07-2013, 16:20

est pisze: Czyli pół na pół tak jak mnie? ;)

No właśnie, pół na pół - gdyby dodać więcej ciężaru, zastąpić tą solówkę inną, byłoby lepiej. Raczej nie spodziewałem się powrotu do debiutu bo dla takich muzyków byłby to krok wstecz, mogliby sobie taka muzę pograć w jakimś pobocznym projekcie, a nie pod szyldem Carcass. Ale najgorzej też jakoś nie ma, trudno oceniać muzę po jednym udostępnionym utworze, więc trzeba czekać na pełną płytę. Ja najbardziej obawiam się że album może być przepitolony, że będzie tam zbyt dużo melodii. Chciałbym więcej Necroticism..., a mniej Heartwork.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

01-07-2013, 17:38

melodyjne solówki , równe granie? nastrojona gitara? <a nie daj boże jeszcze w dół bo w górę to pół biedy > techniczne granie? apredzio ? stakato?? feliato?? czytelne brzmienie? wszystko dobrze słychać? ??? wokalista nie fałszuje??? nie słuchamy Vicka muzyki ???? nie bierzemy narkotyków???????? , słuchamy depesz mode ???? brzydzi nas widok pizdy na ekranie komputera w dziale girls girls?? nie lubimy pierwszej płyty bathory ??? wole death metal bo tam są riffy a blacku tym norweskim są komary ??? jestem ateista słucham mrocznej muzyki ,ale Hitler jest nie dobry bo mordował ludzi w imię okultystycznej ideologii, nie lubię pierwszej płyty burzum ,bo to wiocha a kocham filozofem ???? nie ruchałbym bym bo ma zbyt wielkie uda ??? nie słucham bo nudne jest są dwa riffy tylko a utwór ma 20 min??? znowu tylko szatan i szatan , a przecież można śpiewać o różnych problemach świata , Potężny BEHEMOTH nadaje się tylko do słuchania od 1999r??? śmiejemy się z hipsterów a słuchamy depesz mode??? , śmiejemy się z pierwszych płyt quenn a spuszczamy się nad najn icz neils??
Vicek było by ok gdyby były żywe bębny, gitary miały lepsze brzmienie , a wokal nie brzmiał jak by to była parodia black metalu?? i teksty były LEPSZE??? bo przecież nie może być tak że ty tak na poważnie człowieku ??? sałt ow hewen jest bardziej AGRESYWNIEJSZĄ płytą od hell ałejts ???? ale dlaczego robisz błędy ??? dlaczego nie ma akapitów???
ale dlaczego w temacie o karkas ???? nie, nie powiem że henbane jest lepsze od haxan bo haxan było pierwsze to i zapewne większy kult??? NAJLEPSZA płyta karkas to hejtwork???? jedynki się nie dało słuchać bo to brzmiało jak by Vicek był producentem ??? , najlepsza płyta death to ostatnia??? dlaczego ciągle piszesz angielski wyrazy po polskiemu ??
death metal to tylko lata 90 , 80 to wiocha była??? oho chyba się na chlał albo naćpał albo jedno i drugie??? albo jest głupi ???
albo żartuje ??? ciężka sprawa??? bożę jak ten werbel brzmi nie da się słuchać??? ,infernal war to fajna muzyka na ostatnim splicie?? dobrze że juz tak nie napierdalają tylko wydali dojrzały materiał ???? śmiejemy się z Virtola i BOP bo to kopia watejn jest ale gdy posłuchamy kawałka z youtube <tak zrobiłem w tym wypadku i ja > to stwierdzamy że to jest dobre nawet ale śmiejemy się dalej <tak już nie zrobiłem > bo to kopia watejn i chuj że entubd to kopia autopsy a autopsy to kopia bblack sabbath plus slayer plus punk ? nie słuchamy quenn bo to cyrkowina i pedaliada??? , vile valo to pedał ?? ale jak dziewucha słuchała to się spiewało razem z nią? nie oglądam filipinskich starych horrorów? ogladam nowe rimejki , w 2012 roku najlepszą płyte black metalową wydała każda inna kapela tylko nie IMPIETY I ICH RAWANGE I KONGERO chuj że tam masa wspaniałych riffów , perkusja zapierdala ale brzmi plastikowo?? ale chuj ze materiał wypierdala i brzmi jak ekstremalny metal powinien brzmieć i żadna płyta z tamtego roku mu nie podskoczyła , ale nikt na tym forum go nie docenił to i ja nie zrobie , to mało znana marka , po chuj mi to , włączę sobie nowe morbid angel i powiem że idi to ubermateriał dla prawdziwej rasy aryjskiej 0/ , ???? mam żyda w awatarze i jestem cool ??? , pis jest nie dobry a po super??? byłem na koncercie metallicy w 87 roku więc tylko ja wiem co to tresz metal , w dziale gry na forum wypisuje same nowe batefildy o jaka piekna grafika , kal of duty , bron boże nie bede pisał o doom 1 i 2 , mortal kombat czy o grach gdzie grafiki w nich wcale nie było??? wole load od reload????
wher de łald fings ar to słaby kawałek ????? nowa płyta kreaotor jest dobra ? nowa płyta megadeth jest lepsza od 13?? AZARATH ?????? najgorszą płytą są dwie ostatnie bo ten chuj necrosodom wpierdolił tam melodyjne solówki i skrzeczy jak w black metalu i przez to materiał wydaje mi się prymitywniejszy eee za duzo siary , co z tego ze to najlepszy ich materiał ale przecież okładke zmienili , nie powiem więc ze lepsze boje się że mnie na forum nie zaakceptują , ,nie lubie nowej płyty darkthrone bo to hevi metal ??? nie lubie hevi metalu ??? bo to pedalski styl ,

WYCHODZI NA TO ŻE NA TYM FORUM ZNAJĄ TYLKO NIELICZNI UŻYTKOWNICY PRAWDZIWĄ ISTOTĘ METALU I BLACK METALU W OGÓLE . WIĘKSZOŚĆ WAS NIE ZNA . CHWAŁA SZATANOWI I LILITH ZAWSZE CHĘTNEJ KURWICY
[V]

01-07-2013, 17:49

ale rzygi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

01-07-2013, 17:51

:d
Nasum

01-07-2013, 17:53

Zmień dilera, ten podsunął Ci jakieś gówno.
ODPOWIEDZ