METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: Nowa METALLICA
I dobrze. Wkurzają mnie te łase na kasę zespoły, które wydają album zwyczajny, pół roku później digi z extra materiałami, a za rok wersję deluxe z dodatkową płytą, by po 2 latach wydać wersję remastered 2cd z dodatkowym dvd. Lepiej od razu w dniu premiery mieć wszystko do wyboru i kupić raz, a dobrze 
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Łeheheeheheheheheheh.4m pisze: Wkurzają mnie te łase na kasę zespoły
Wybacz, nie mogłem się powstrzymać
-
Kozioł_Neyra
- świeżak
Strzepki z netu faktycznie dają nadzieję na niezły przynajmniej album, ale na pewno już nie popełnię takiego okrutnego błędu jakim było zamówienie St.Anger przed premierą. Ależ byłem okrutnie wkurwiony. No, ale cóż nic na to nie poradzę czterej jeźdźcy zawsze mają u mnie jakiśtam kredyt zaufania. W tej konkretnie chwili dosyć niski.
Fuck off and die.
- brb
- postuje jak opętany!
zaprezetowali juz nowa okladke. dla mnie wyglada jak rozjechana cipka :/
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
4m pisze:I dobrze. Wkurzają mnie te łase na kasę zespoły, które wydają album zwyczajny, pół roku później digi z extra materiałami, a za rok wersję deluxe z dodatkową płytą, by po 2 latach wydać wersję remastered 2cd z dodatkowym dvd. Lepiej od razu w dniu premiery mieć wszystko do wyboru i kupić raz, a dobrze
za 50 lat Yosuke i tak wyda Die Harda z plakatem i bajerami
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
brb pisze:zaprezetowali juz nowa okladke. dla mnie wyglada jak rozjechana cipka :/
Dobra okładka.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
hm, dziwna. najpierw myslalem, ze to odbyt w ksztalcie trumny, ale w sumie az tak zla nie jest. nie wiem. huj z tym, lepsze to niz ich paskudne logo z latu 80 ; )
this is a land of wolves now
-
aryman
- postuje jak opętany!
Najlepsza okładka od czasu "czarnego albumu", hłe hłe.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
vulture
jak podaje overkill.pl:
Znamy już tytuły utworów najnowszego albumu Metalliki. Przypomnijmy, że prawdopodobnie premiera polska będzie miała miejsce 15 września, 12 września płyta ma się ukazać w Niemczech, Austrii i Szwajcarii (wraz z koncertem w Berlinie?). W dniu premiery utwory z najnowszej płyty udostępnione będą również w grze Guitar Hero - zarówno GH:3 jak Guitar Hero 4: World Tour. Polskim partnerem witryny Mission:Metallica jest Empik i tam można już zamawiać polskie edycje płyty.
1. That Was Just Your Life
To było tylko twoje życie
2. The End Of The Line
Koniec trasy
3. Broken, Beat & Scarred
Połamany, zbity i okaleczony
4. The Day That Never Comes
Dzień, który nigdy nie nadchodzi
5. All Nightmare Long
Poprzez cały ten koszmar
6. Cyanide
Cyjanek
7. The Unforgiven III
Bez przebaczenia III
8. The Judas Kiss
Pocałunek Judasza
9. Suicide & Redemption
Samobójstwo i Odkupienie
10. My Apocalypse
Moja Apokalipsa
Znamy już tytuły utworów najnowszego albumu Metalliki. Przypomnijmy, że prawdopodobnie premiera polska będzie miała miejsce 15 września, 12 września płyta ma się ukazać w Niemczech, Austrii i Szwajcarii (wraz z koncertem w Berlinie?). W dniu premiery utwory z najnowszej płyty udostępnione będą również w grze Guitar Hero - zarówno GH:3 jak Guitar Hero 4: World Tour. Polskim partnerem witryny Mission:Metallica jest Empik i tam można już zamawiać polskie edycje płyty.
1. That Was Just Your Life
To było tylko twoje życie
2. The End Of The Line
Koniec trasy
3. Broken, Beat & Scarred
Połamany, zbity i okaleczony
4. The Day That Never Comes
Dzień, który nigdy nie nadchodzi
5. All Nightmare Long
Poprzez cały ten koszmar
6. Cyanide
Cyjanek
7. The Unforgiven III
Bez przebaczenia III
8. The Judas Kiss
Pocałunek Judasza
9. Suicide & Redemption
Samobójstwo i Odkupienie
10. My Apocalypse
Moja Apokalipsa
- 4m
- weteran forumowych bitew
vulture pisze:7. The Unforgiven III
Bez przebaczenia III
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
kosztuje 32,99, pewnie w MM jeszcze taniej, ciekawe tylko jak mocno okrojona bedzie to wersja, nie wiem kto jest dystrybutorem ale chyba Universal, robia akcje - niska cena ale wkładka ma tylko 4 strony.vulture pisze:. Polskim partnerem witryny Mission:Metallica jest Empik i tam można już zamawiać polskie edycje płyty.
I AM MORBID
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
W sensie: po raz trzeci nie przebaczymy wam tak chujowej ballady, która rujnuje opinie o bardzo dobrych krążkach4m pisze:vulture pisze:7. The Unforgiven III
Bez przebaczenia IIIOstro \m/
Yare Yare Daze
-
vomit
Nie ma mowy o żadnym "rujnowaniu", bo oba nie odstają wcale od reszty kawałków na swoich płytach.
- hcpig
Tak k**** nie odstają... co ma wspólnego pop-rockowa rzewna syfballadka z rasowym hardrockiem? Mocarnym, z zabijającą produkcją (M) czy też tym okołokyussowocorrosionofconformitywatym (R)? Co za bzdurny mit o tych płytach.
Yare Yare Daze
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
ROTFL, Reload to "hardrock" dla amerykanskiego radia, z tym dobrym nie ma nic wspólnego.jester pisze:Tak k**** nie odstają... co ma wspólnego pop-rockowa rzewna syfballadka z rasowym hardrockiem (... ) też tym okołokyussowocorrosionofconformitywatym (R)? Co za bzdurny mit o tych płytach.
I AM MORBID
- hcpig
Jak dla kogoś hard rock zaczyna się i kończy na Motley Crue to nie mój problem. Idąc tym tokiem rozumowania takim samym "radiowym" rockiem jest Kyuss, Corrosion of Conformity czy nawet Monster Magnet. Za to Korn, którego słuchasz już nie, co? Kurwa, te bzdury o rzekomo poprockowej Metallice (oprócz 2-3 szmatławych ballad) pokutują już tyle lat, że ja pierdolę. Gdzie wcześniej Metallica miała tak dobry sabbathujący walec jak "Devil's Dance"? Tak pomysłowe, zalatujące czasami bluesem solówki? Ale dają to w telewizji, więc musi być złe, głupie i nieprawdziwe.
Yare Yare Daze
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Nie trafiłem z amerykańskim radiem( bo właściwie to nigdy nie słyszałem, nawet polskiego nie słucham ). Reload to po prosu słaby album, popłuczyny po Loadzie :+C Kupiłem R mając nadzieję, że będzie przynajmniej dobra, srodze sie rozczarowałem, po prostu nudne granie, przesłuchanie całej płyty za jednym razem to prawdziwa katorga, a okazalo sie, ze dzielenie na mniejsze porcje wcale nie pomaga :+C. Szkoda, że zespół który przyzwyczaił mnie do wysokiej jakości muzyki tak obniżył loty. St. Anger podoba mi sie bardziej niż Reload.
Ostatnio zmieniony 24-07-2008, 15:51 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
- hcpig
Tą są odpady z "Load", ale mielizn i tak jest mało, bo jest sporo powalających numerów. Po które, dodajmy, sięgają osoby siedzące po uszy w stoner rocku, doom rocku i generalnie takim najróżniastym postsabbathowskim graniu wszelkiej maści, dlatego niech nikt nie pisze, że to nie ma nic wspólnego z dobrym hard rockiem, bo to jest już głupie i pozbawione podstaw. Głupie "metalowe" przesądy pokutujące na ogół wśród dwunastolatków.
Yare Yare Daze
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
a Ty jestes ten jeden wszystko wiedzacy i Ty zawsze wiesz lepiej co jest dla wszystkich dobre...
- hcpig