TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: TEITANBLOOD
Ja jestem zachwycony cały czas i non stop słucham. Mam za to ciche dni z nowym Kriegsmaschine, które mnie jakoś zmęczyło i czekam na ponowne podejście do tej płyty.
Na nowym Teitanblood nie ma słabego utworu. Faworytem chyba jest na razie "Sleeping Throats of the Antichrist", a największe stężenie napierdolu i patologii odnotowałem w "Cadaver Synod" i "Burning in Damnation Fires" (oczywiście wokale Reiferta miazga). Natomiast taki "Unearthed Veins" mógłby się spokojnie znaleźć na płycie Grave Miasma. Ich wyczucie tematu na tej płycie zakrawa na geniusz w tej stylistyce. Ewentualnie gdybym miał się czegoś na siłę czepiać to wokale mogłyby być trochę bardziej chore jak na "Seven Chalices", gdzie miało się wrażenie jakby były puszczone od tyłu.
Na nowym Teitanblood nie ma słabego utworu. Faworytem chyba jest na razie "Sleeping Throats of the Antichrist", a największe stężenie napierdolu i patologii odnotowałem w "Cadaver Synod" i "Burning in Damnation Fires" (oczywiście wokale Reiferta miazga). Natomiast taki "Unearthed Veins" mógłby się spokojnie znaleźć na płycie Grave Miasma. Ich wyczucie tematu na tej płycie zakrawa na geniusz w tej stylistyce. Ewentualnie gdybym miał się czegoś na siłę czepiać to wokale mogłyby być trochę bardziej chore jak na "Seven Chalices", gdzie miało się wrażenie jakby były puszczone od tyłu.
-
- zaczyna szaleć
Ojciec przeor klasztoru Malignant Voices z Częstochowy nadał dziś pod mój adres paczkę eucharystyczną z nowym TEITANBLOOD pod postacią CD i czarnego LP. Zapewne już jutro przystąpię do komunii.
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Po tygodniu katowania nie mam żadnych wątpliwości. Mocarna płyta, dawno nic mnie tak nie zmiażdżyło. Od pierwszej sekundy taki cios, że połowa death metalu brzmi przy tym jak pop.
-
- rasowy masterfulowicz
Co taka cisza? Boicie się słuchać?:))
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Żony dały ban na picze :)
- Harlequin
Jebłę :)TheDude pisze:Żony dały ban na picze :)
-
- rasowy masterfulowicz
Mi też nie pozwala słuchać... straszny łomot, kuli się i pierzcha ;)
Co tu dużo gadać, tytuł Siedmiu Kielichów obroniony.
- Harlequin
Powiedz jej, że jak nie da piczki, to Teitanblooda jej puścisz :))streetcleaner pisze:Mi też nie pozwala słuchać... straszny łomot, kuli się i pierzcha ;)
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Tutaj mamy nie tyle kieliszki co złoty puchar. Kieliszki spokojnie można po opróżnieniu wyrzucić za się.streetcleaner pisze:Co tu dużo gadać, tytuł Siedmiu Kielichów obroniony.
support music, not rumors
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie no, nie przesadzajmy znowuż w drugą stronę :)Rattlehead pisze:Tutaj mamy nie tyle kieliszki co złoty puchar. Kieliszki spokojnie można po opróżnieniu wyrzucić za się.streetcleaner pisze:Co tu dużo gadać, tytuł Siedmiu Kielichów obroniony.
The madness and the damage done.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Póki co Teitanblood "death" > reszta metalu w tym roku, płyta Zla do granic mozliwości!
- vicek
- zahartowany metalizator
" onclick="window.open(this.href);return false;Realista pisze:Póki co Teitanblood "death" > reszta metalu w tym roku, płyta Zla do granic mozliwości!
CZY ABY NA PEWNO ???
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ja pierdole,alez ta nowa płyta sieje zniszczenie....nie potrafię opisać ile na tej płycie negatywnej i jadowitej energii,totalne PIEKŁO I SMIERĆ !!!!
- morbid
- rasowy masterfulowicz

wielkośc tego albumu docenił nawet mój kot....zaintrygowany płytą,która robi sporo hałasu....
- jaszyn
- postuje jak opętany!
A idź pan z tymi kotami, mój zrzucił mi dzisiaj z półki trójkę Bathory.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
najwidoczniej chciał zwierzak przebywać w klasycznych dzwiekach :)jaszyn pisze:A idź pan z tymi kotami, mój zrzucił mi dzisiaj z półki trójkę Bathory.
- Sybir
Też coś takiego zauważyłem - mój Czort uspokaja się przy Rebel Extravaganza :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
zgadzam sie, ze plyta niszczy ale ta negatywna energia to raczej wygenerowany strumien a nie przedwieczne promieniowanie ;)morbid pisze:ja pierdole,alez ta nowa płyta sieje zniszczenie....nie potrafię opisać ile na tej płycie negatywnej i jadowitej energii,totalne PIEKŁO I SMIERĆ !!!!
- Drone
Odświeżam sobie ostatni TEITANBLOOD i dochodzę do wniosku, że nic lepszego w tym roku nie wyszło. Ta płyta jest jeszcze lepsza od "Seven Chalices"!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- weteran forumowych bitew
Marliwo lepszeDrone pisze:Odświeżam sobie ostatni TEITANBLOOD i dochodzę do wniosku, że nic lepszego w tym roku nie wyszło. Ta płyta jest jeszcze lepsza od "Seven Chalices"!
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;