IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Bambi
- rasowy masterfulowicz
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: IMMOLATION
http://tinyurl.com/62rjxt4Castor pisze:Próbowałem wczoraj ściągnąć, mniej więcej o tej samej porze i w ten właśnie sposób, ale niestety nic na pocztę mi nie przyszło. Czyżby było już za późno czy coś? Dajcie linka do tego nowego materiały, będę wdzięczny;)Kraft pisze:Na tym odtwarzaczu Metal Injection masz button Download Now! Po podaniu mejla dostajesz linka do paczki z całą epką. Przynajmniej u mnie tak było.Alsvartr pisze:Gdzie?
- Castor
- weteran forumowych bitew
Jeśli dla Ciebie ważne są opinie drechów, którzy najczęściej słuchają jakiegoś tam ucza ucza lub muzy spod chwdp to nie mam pytań. Może Ty sam jesteś drechem? :)Wolfkhan pisze::) Spotkaj na ulicy byle drecha i zapytaj się o nowy materiał Immolation - odpowie ci to samo. W ogóle spotkaj na ulicy kogoś kto odpowie ci inaczej, to masz u mnie piwo. :) Wyluzuj. Dla mnie ta epka to żadne novum. Immolation szanuję, tylko prócz kilku albumów wcale dla mnie kultowi nie są. Rzemieślnicy.Castor pisze:Weź Ty się w ten swój durny łeb pierdolnij!
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
- mad
O ile "Majesty And Decay" było dla mnie lekkim rozczarowaniem ze względu na koronkowość (spodobało mi się to określenie), przejrzystość i nadużywanie charakterystycznych zagrywek (mnie to po prostu autoplagiatami zajeżdżało), o tyle nowa EP-ka wydaje się bardziej świeża, spontaniczna, zwarta, brutalna. Charakterystyczne zagrywki oczywiście są nadal, ale odnoszę wrażenie, że nie stanowią one - jak w przypadku MaD - jedynych fundamentów architektury utworów. Poza tym ładnie wypływają z kontekstu, a na poprzedniej płycie wydawały się sztucznie doklejone.
Jestem na tak.
Jestem na tak.
- Kraft
Linka nie dam, bom zawzięty legalista. Wrzuć ich na białą listę w kliencie pocztowym albo innego konta użyj, bo pewnie filtry antyspamowe coś mieszają.Castor pisze:Dajcie linka do tego nowego materiału, będę wdzięczny. ;)
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Zajebiście mnie wkurwia kawałek "Illumination" - ten numer jest wręcz chujowy.
support music, not rumors
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Nawet mi na myśl nie przyszło, chociaż niekiedy jak czytam posty mam wrażenie, że to łyse dresiarskie polskie dziadostwo tu pisze. Nie, nie ważne są opinie drechów, ważna jest muzyka, która słaba jest krótko to ujmując. Zniknie w klepsydrze czasu i nie pozostawi po sobie śladu.Castor pisze:Jeśli dla Ciebie ważne są opinie drechów, którzy najczęściej słuchają jakiegoś tam ucza ucza lub muzy spod chwdp to nie mam pytań. Może Ty sam jesteś drechem? :)
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Jebnij mu! ;)Rattlehead pisze:Zajebiście mnie wkurwia kawałek "Illumination" - ten numer jest wręcz chujowy.
- Rattlehead
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Aha, no to nie mam więcej pytań.Wolfkhan pisze:Rzemieślnicy.
The madness and the damage done.
- Nerwowy
O to to. Świetny materiał. W ogóle ja wyczuwam w tym graniu sporo luzu, wręcz pewnej nonszalancji. Panowie z Immolation z nikim nie muszą się ścigać - po prostu grają swoje i sukcesywnie miażdżą "konkurencyjne" zespoliki. A Wolfhkhan jak zawsze pierdoli głupoty. ;Dmad pisze: [...] nowa EP-ka wydaje się bardziej świeża, spontaniczna, zwarta, brutalna. [...]
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Rozpierdol, Immolation jak zwykle nie zawodzi. A Wolkana bym nie przeceniał, trzeba wszakże mieć naprawdę sporo wyobraźni, żeby stwierdzić, że Immo to rzemieślnicy. ;)
A tylko mi się wydaje, że motyw ze Still Lost jest mocno "inspirowany" tym z Lost Passion? Czyżby dalszy ciąg tego utworu?
A tylko mi się wydaje, że motyw ze Still Lost jest mocno "inspirowany" tym z Lost Passion? Czyżby dalszy ciąg tego utworu?
-
Vitriol
<sznur> proszę, skorzystaj:)Wolfkhan pisze::) Spotkaj na ulicy byle drecha i zapytaj się o nowy materiał Immolation - odpowie ci to samo. W ogóle spotkaj na ulicy kogoś kto odpowie ci inaczej, to masz u mnie piwo. :) Wyluzuj. Dla mnie ta epka to żadne novum. Immolation szanuję, tylko prócz kilku albumów wcale dla mnie kultowi nie są. Rzemieślnicy.Castor pisze:Weź Ty się w ten swój durny łeb pierdolnij!
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Jak zawsze świetnie, tylko poproszę normalny nośnik dla starych dziadów.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
A prawda jest taka, że na "Harnessing Ruin", "Shadows in the Light", "Hope and Horror" nie czuć było pasji, tylko odgrzewanie w słabszym stylu starych patentów - rzemiosło nie najwyższej próby.Self pisze:Rozpierdol, Immolation jak zwykle nie zawodzi. A Wolkana bym nie przeceniał, trzeba wszakże mieć naprawdę sporo wyobraźni, żeby stwierdzić, że Immo to rzemieślnicy. ;)
I AM MORBID
- Self
- rasowy masterfulowicz
Pierdolenie. Choć przyznam, że z trzech przez Ciebie wymienionych materiałów do HR i H&R wracam sporadycznie. W przeciwieństwie do Shadows, uwielbiam.
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
Te płyty to jest oczywiście jakiś tam, moim zdaniem niewielki, spadek formy, ale żeby od razu "rzemiosło nie najwyższej próby"? Nie sposób się zgodzić. Poza tym przypuszczam, że bardzo wiele zespołów chciałoby mieć takie "spadki", bo nawet znajdując się w szczytowej formie nie są w stanie nagrać nic na tym poziomie. :)
- Havoc
- zaczyna szaleć
Numer 5. "Swallow the Fear" pięknie chodzi. Mniam. :)
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie - z wszystkich starych death metalowych wyjadaczy Immolation do tej pory trzyma bardzo wysoki i przede wszystkim równy poziom. Jeśli zdarzały im się jakieś potknięcia to stosunkowo niewielkie, ale bardzo trudno jest przeskoczyć płyty, które powoli stają się klasykami i nagrać coś jeszcze lepszego. Słowem - rządzą kurwa!Heretyk pisze:Te płyty to jest oczywiście jakiś tam, moim zdaniem niewielki, spadek formy, ale żeby od razu "rzemiosło nie najwyższej próby"? Nie sposób się zgodzić. Poza tym przypuszczam, że bardzo wiele zespołów chciałoby mieć takie "spadki", bo nawet znajdując się w szczytowej formie nie są w stanie nagrać nic na tym poziomie. :)
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Na razie za mną trzy przesłuchania. Świetna EPka - coś czuję, że miesiąc bez słuchania death metalu właśnie się zakończył. Ja chcę koncert!
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog