BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BURZUM
w skali szkolnej jest pełna czwórka.
-
A właśnie! Czy w/g Ciebie Gorbaczow nie jest współodpowiedzialny za te wszystkie zbrodnie?Drone pisze:W skali szkolnej za tę płytę należy się trójka z małym plusem dla pana mordercy i podpalacza.

- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
No dokładnie to samo. Też chciałem być twardy. Nawet celowo sampli nie słuchałem ani sekundy. Ale wróciłem w nocy przed 2 w stanie lekko wskazującym i zassałem w 5 min i przesłuchałem. Swoją drogą leżąc upalony o tej porze w łóżku w ciemnościach ze słuchawkami na łbie rzadko jestem w stanie wysłuchać coś dłuższego niż 15 min żeby nie usnąć ale Belus'a bez zmrużenia bite 50 minut wałkowałem a to już o czymś świadczy.Nikczemny_Żmij pisze:Miałem ambitny plan, ażeby pierwsze odsłuchanie było z oryginalnego, własnego CD, no ale uległem presji otoczenia i mpchujki poszły w ruch.

Raczej spadająca ze schodów pusta puszka po spray'u z tłuczącą się kulką w środku.Nikczemny_Żmij pisze:Dziwne to intro, jakby ktoś rzucał kamieniami w lesie.

Co do reszty płyty uczucia dość mieszane. Obok genialnych godnych nazwy Burzum kawałków takich jak Kaimadalthas' Nedstigning czy Keliohesten, totalne gówno i najgorszy syf jaki hrabia kiedykolwiek nagrał w postaci zgodnie i słusznie opluwanego Sverddans. Reszta (poza tą trójką) dobra z tendencją zwyżkową. Po 1 przesłuchaniu więcej nie można powiedzieć. Trzeba słuchać.
Dokładnie to samo pomyślałem po 1 odsłuchu. Za rok otrzymalibyśmy płytę genialną, a tak mamy pociśnieniowany i nierówny powrót. Z przebłyskami geniuszutwoja_stara_trotzky pisze:może powinien jeszcze poczekać z rok z jej nagraniem.

6 najsłabszy? A czasem nie masz pomylonej kolejności? Jeśli nie to bez komentarza..Ihasan pisze:5-6 numer to najsłabsze momenty na tej płycie;
Ciekawe, że do premiery bite 2 tygodnie a Mystic już wydał reedycję z bonusamideusk pisze:No chociaż nie mam 3 utworów( ściągnąłem płytkę z 8 a na mysticu płytka ma 11 ).

"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Mental
- weteran forumowych bitew
zdecydowanie nie jest to płyta do słuchania na kacu...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Grindead
- postuje jak opętany!
Trochę jakby upuszczac z niewielkiej wysokości piłeczkę pingpongową, nad stołem, albo kawałkiem blachy, tak żey się odbiła kilka razy. I tak w kółko. Nie mam kompletnie pojęcia o co chodzi, w sumie mi to intro nie wadzi, ale jakby go nie było, to raczej bym się nie rozpłakał.
To ma o wiele glebsze znaczenie. W pierdlu wygral kilkanascie tysiecy partyjek w pingla ze swoimi czarnoskorymi przyjaciolmi - ta plyta nie mogla sie inaczej zaczac.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Mol
- zahartowany metalizator
- Aron
- postuje jak opętany!
...i za karę wpychali mu je w odbyt...
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Mol
- zahartowany metalizator
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Pozytywne zaskoczenie ten nowy album. Oczywiście bardzo bezpieczny, aby nie napisać, zachowawczy, ale mając w pamięci poprzednie dwa 'ekperymentalne' gluty, to raczej dobrze. Faktycznie ten piąty numer jest zupełnie z dupy i bardziej pasowałby do nowej płyty Darkthrone
Chyba wydam te, około, 40 złotych aby sprawdzić jak pójdzie z oryginału...

Chyba wydam te, około, 40 złotych aby sprawdzić jak pójdzie z oryginału...
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Darkthrone nie gra wiejskich przytupancow takich jak ten numer
this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
Nie, żebym się czepiał, ale albo coś jest przekonujące albo przekonywające. No chyba że to zbyt materialistyczne podejście do słowa.Drone pisze:Jeżeli miałbym tę płytę z czymś porównywać to z ostatnim MASTER'S HAMMER - i muzycznie, i wokalnie brzmi to jakoś podobnie. MASTER'S HAMMER jest bardziej jarmarczny, "Belus" bardziej przynudza. Dwa powroty legendy i oba nieprzekonywujące - używając żargonu piłkarskiego: takie próby "ni to strzału". Płyty, które mogłyby nie istnieć.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- postuje jak opętany!
Skąd Ty bierzesz te autorytety? Jestem pryncypialnie nastawionym językoznawcą. Wymagam od ludzi inteligentnych stosowania poprawnej polszczyzny.
Nowy Słownik Języka Polskiego PWN 2002 , str.774
Wielki Słownik Ortograficzny PWN 2003, str. 646
Jednak wolę tę wykładnię.
Nowy Słownik Języka Polskiego PWN 2002 , str.774
Wielki Słownik Ortograficzny PWN 2003, str. 646
Jednak wolę tę wykładnię.
-
- postuje jak opętany!
Dobra, dobra, demagogu, to jest tylko jeden człowiek prezentujący życzeniowe stanowisko w tej sprawie i mówiący o potocznej odmianie polszczyzny, to nie jest zdanie PWN albo całej Rady Języka Polskiego. Tak trudno przyznać się do błędu?
-
- postuje jak opętany!
Przyznaj, że to literówka i rozstaniemy się w pokoju. Gdy tylko ta forma zostanie wpisana do Słownika Języka Polskiego (co, mam nadzieję, nie nastąpi), to pierwszy rzucę w siebie kamieniem.
A z tą ekstrawagancją to przesadziłeś. Gdzie tu ekstrawagancja, skoro tako rzecze 90% rodaków? Ekstrawagancja to jesterowe cyt. "worshipuję". Kosmos.
A z tą ekstrawagancją to przesadziłeś. Gdzie tu ekstrawagancja, skoro tako rzecze 90% rodaków? Ekstrawagancja to jesterowe cyt. "worshipuję". Kosmos.
- Riven
- Kontakt:
aryman pisze:Ekstrawagancja to jesterowe cyt. "worshipuję". Kosmos.

this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
To tak jak większość Polaków mówi "poszłem', gdy idą gdzieś blisko, a "poszedłem", gdy daleko.Drone pisze:Nie przyznam się! Jest to forma, którą stosuję rozmyślnie ze względu na jej urodę muzyczną w stosunku do wstrętnie brzmiącej formy "przekonywające" oraz nie dość dobitnej "przekonujące".

- twoja_stara_trotzky
poszłem se kawkie zaparzyć, a tu taka dykusyja, że ja jebiem...
-
- rozkręca się
...i nie zmienia to faktu że piąty numer na tej płycie jest zajebisty
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
DeathDealer pisze:...i nie zmienia to faktu że piąty numer na tej płycie jest zajebisty
No to już przesada w drugą stronę z kolei. Ani on tragiczny, ani zajebisty, mogłoby go nie być, ale jest i nie ma co żył sobie z tego powodu otwierać. Sam bym go co prawda zamienił na dodatkowe 2,5 min. "Belus' Tilbakekomst", no ale co zrobić.
Tak swoją drogą, Varg gdzieś napominał, że na "Belus" znajdzie się nowa wersja jakiegoś utworu jeszcze z czasów Uruk-Hai. Ja obstawiam, że to właśnie "Sverddans".
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- trup
"Szłem łąką, kwiaty pachły, wiater wiał, ona mnie odepchła. Więc weszłem do domu, trzasłem drzwiami, pierdłem, rzygłem i wyszłem, bo hamstwa nie zniesłem!"
PRZEKONYWUJĄCY
"(słowo CZĘSTO oceniane jako niepoprawne) trafiający do przekonania, mający moc przekonania o czymś; przekonujący, przekonywający" / Inny słownik języka polskiego - PWN 2000 - M. Bańko/
W "Słowniku Języka Polskiego" PWN są tylko dwie formy: Przekonujący i przekonywający. Więc rzeczywiście "przekonywujący" jest to chyba forma "awangardowa"
PRZEKONYWUJĄCY
"(słowo CZĘSTO oceniane jako niepoprawne) trafiający do przekonania, mający moc przekonania o czymś; przekonujący, przekonywający" / Inny słownik języka polskiego - PWN 2000 - M. Bańko/
W "Słowniku Języka Polskiego" PWN są tylko dwie formy: Przekonujący i przekonywający. Więc rzeczywiście "przekonywujący" jest to chyba forma "awangardowa"

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)