METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowa METALLICA
dokonaniami Planta po zakonczeniu dzialalnosci Led Zeppelin sie nie interesuje, pewnie masz racjejester pisze:Na starszych materiałach koncertowych dawał, lekko mówiąc, radę (niekoniecznie nawet chodzi mi o te oficjalne), ale zobacz sobie nagrania z 2007/2008 (pełno tego na youtube) np. koncert na Wembley z Foo Fighters - ochrypł, momentami nie ma siły przeciągać, to już generalnie nie ten voice. Ja przynajmniej nie mogę tego słuchać i wolę jego studyjne wyczyny z czasów świetności
I AM MORBID
- rob
- w mackach Zła
nowy kawałek ( live ):
http://www.youtube.com/watch?v=BOVX6nMhf9A&eurl
jebać frajerów
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no nie jest tak zle, riff po partii basu przypomina mi cos z AJFA, chyba Eye of the beholder. zobaczymy co bedzie na plycie, ale nie spodziewam sie erekcji
edit: no, przesluchalem do konca. wykopu to nie ma wcale, ale moze sie sprawdzac jako taki rozluzniacz w srednim tempie. mam nadzieje, ze napisza cos z dopierdolem. o ile jeszcze potrafia.
tutaj jest chyba nieco lepsza jakosc tego samego
edit: no, przesluchalem do konca. wykopu to nie ma wcale, ale moze sie sprawdzac jako taki rozluzniacz w srednim tempie. mam nadzieje, ze napisza cos z dopierdolem. o ile jeszcze potrafia.
tutaj jest chyba nieco lepsza jakosc tego samego
this is a land of wolves now
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Było już. Kapitalny pomysł z tym riffem a'la Thin Lizzy, mam nadzieję że poszli w tą stronę.rob pisze:nowy kawałek ( live ):
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
- hcpig
5:59, wedle linku roba.
Ten z 5:45 też jest w pytę, nareszcie są nadzieje, że porzucili nowomodne riffy na rzecz rzetelnego stuffu.
Ten z 5:45 też jest w pytę, nareszcie są nadzieje, że porzucili nowomodne riffy na rzecz rzetelnego stuffu.
Ostatnio zmieniony 12-08-2008, 14:48 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
a. no to juz tak kiedys grali 
nie no, na pewno lepsze to niz to gowno z st.anger. mowie, jesli tylko bedzie ogien i jakies kawalki z pazurem, to na pewno nie bedzie zle
nie no, na pewno lepsze to niz to gowno z st.anger. mowie, jesli tylko bedzie ogien i jakies kawalki z pazurem, to na pewno nie bedzie zle
- hcpig
Nie mieli nigdy takich lirycznych riffów jak u ekipy Lynotta, tzn liryczny był w wiadomym momencie z MOP, ale nie na modłę TL oczywiście.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
prawde mowiac wole jakby dojebali cos na poziomie Blackened - ale to, jak wiadomo, niemozliwe 
- hcpig
Prosty, szybki kawałek, po tych palcówkach z premierowego tracka nie jest to niemożliwe. Mnie bardzo ciekawi sama produkcja - oby nie była tak z dupy jak na AJFA czy SA.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
prosze cie, nie porownuj gowna do twarogu. mozna sie czepiac brzmienia AJFA, ale takie dno jak na SA to to na pewno nie jest. w zasadzie to mi sie nawet podoba - wlasnie przez ta charakterystyczna suchosc i brak przestrzeni
jedynie perkusja jest calkiem do dupy, zwlaszcza stopa. ironiczne, bo akurat na AJFA bebny sa calkiem OK i to chyba jedyna plyta Metallici, na ktorej Lars ladnie gra podwojna stope 
btw, Blackened wcale nie jest prosty, posluchaj ile tam jest zajebistych riffow i ciekawych harmonii, jak to wszystko pieknie sie uklada. dla mnie to jest Metallica w szczytowej formie. technika, melodie, emocje, piekne solowki.
btw, Blackened wcale nie jest prosty, posluchaj ile tam jest zajebistych riffow i ciekawych harmonii, jak to wszystko pieknie sie uklada. dla mnie to jest Metallica w szczytowej formie. technika, melodie, emocje, piekne solowki.
- hcpig
Obie mają przede wszystkim zjebaną perkusję, tyle że każda w inną stronę. Ideałem pod tym względem jest Czarny Album. "Blackened" jest tylko wstępem do "fajerwerków" w dalszej części płyty, których nawet nie potrafili później odegrać na koncertach. Dobrze, że na Czarnej Płycie poszli we właściwą stronę i znaleźli producenta z prawdziwego zdarzenia.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
czarna plyta jest ok, ale dla mnie to nic wiecej niz fajny album. AJFA jest zajebista. eot 
- longinus696
- zahartowany metalizator
AJFA jest ok, ale dla mnie to nic wiecej niz fajny album. Czarny album jest zajebisty.eot.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
-
vomit
ja tam najbardziej lubię And Justice... - za największe stężenie thrashowych riffów na kawałek
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
support music, not rumors
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
na AJFA jest najwiecej thrashowych riffow ale te z Kill'em All sa bardziej thrashowe co nie zmienia tego, ze to super plyta i jakbym mial kiedys grac thrash metal to chcialbym grac tak ja na AJFA :+).
a tutaj macie soundboard quality Cyanide:
ale wokal okrutnie zjebany
kolejny edit: to piosenka jest nudna
a tutaj macie soundboard quality Cyanide:
ale wokal okrutnie zjebany
kolejny edit: to piosenka jest nudna
I AM MORBID
- hcpig
Po pierwsze trzeba wziąść poprawkę, że to koncert i Hetfield nie musi być sprawny w 100% przez cały 17-trackowy set (i tak radzi sobie świetnie zresztą). Po drugie, wokale rządzą absolutnie manierą z R/L, dzięki poprawionej jakości mam już co do tego całkowitą pewność, wyciąga co prawda typowo koncertowo (jak np. na S&M), ale reszta upchana jest na maksa hetfieldowowymi smaczkami. Seryjnie to dopiero teraz zaczynam mieć ciśnienie na tą płytę, jeśli tylko utrzymają poziom Cyanide kupię cd.
Yare Yare Daze