DECAPITATED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: DECAPITATED

03-07-2016, 23:15

Pacjent pisze:
Nasum pisze:Dlatego napisałem że ideę koszulek dla Covana rozumiem. Natomiast akcja z koszulkami z których dochód będzie przeznaczony na adwokatów by wycisnąć z wytwórni kasę, która im się należy, jest już moim i chyba nie tylko moim zdaniem, co najmniej słaba.
Naprawdę nie wiem co mam zrobić gdy spotkam znajomego w koszulce Decapitated...
Strzelić pacjenta (he he) z liścia, zedrzeć koszulkę i ją podpalić!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

03-07-2016, 23:45

Nasum pisze:"Jak widać sprawa jest naprawdę poważna. Decapitated zapowiedział również, że już niebawem pojawią się nowe limitowane koszulki z inną grafiką."

To jeszcze lepsze ;D
"sprawa jest naprawdę poważna" o kurwa :D Zabawna ta kapela. Jak się sytuacja pogorszy to pójdą na calosc- wypuszcza bluzy z kapturami w 4 kolorach. Ku wojnie!
niech to miejsce niebawem zniknie
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-07-2016, 23:47

Ewentualnie zbiorą kasę na preorderach winylowego singla z autografami, w ścisle limitowanym nakładzie, którego nie pozwoli im wydać wytwórnia, bo coś tam, coś tam.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

04-07-2016, 00:46

Pacjent pisze:
Nasum pisze:Dlatego napisałem że ideę koszulek dla Covana rozumiem. Natomiast akcja z koszulkami z których dochód będzie przeznaczony na adwokatów by wycisnąć z wytwórni kasę, która im się należy, jest już moim i chyba nie tylko moim zdaniem, co najmniej słaba.
Naprawdę nie wiem co mam zrobić gdy spotkam znajomego w koszulce Decapitated...
Jak co? Odpytka i kroisz pan.
Kerosene keeps me warm.
Nasum

04-07-2016, 10:21

Skład, wszystkie płyty, terminy rozpraw sądowych......
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

04-07-2016, 10:34

Nasum pisze: terminy rozpraw sądowych......
:D
Awatar użytkownika
Triceratops

04-07-2016, 11:18

:D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

04-07-2016, 16:55

Nasum pisze:Skład, wszystkie płyty, terminy rozpraw sądowych......
A jak wygrają, to niech zrobią Court Tour. Żenada.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

30-07-2016, 16:42

tomaszm pisze:https://e-justice.europa.eu/content_cos ... o?member=1 oficjalna strona odnośnie spraw transgranicznych -w tym linku szczegółowe opłaty adwokackie w Anglii u nich jest system comon law i nie jest to tak wprost jak u nas w ustawie.

W przypadku pojawienia się sporu transgranicznego, czyli gdy przynajmniej jedna ze stron ma miejsce zamieszkania lub zwykłego pobytu w innym państwie członkowskim niż państwo sądu rozpatrującego sprawę, przedsiębiorca ma do wyboru kilka dróg dochodzenia roszczeń od zagranicznego kontrahenta.
W pierwszej kolejności należy ustalić, w jakim państwie powinien zostać złożony pozew przeciwko podmiotowi z innego państwa. Nie zawsze będzie to sąd zagraniczny.Strony zawsze mogą umówić się na podanie ewentualnego sporu z umowy do rozstrzygnięcia przez uzgodniony przez siebie sąd. Jeżeli tego nie uczynią, właściwość sądu dla sporów w sprawach cywilnych i handlowych pomiędzy podmiotami z różnych państw członkowskich reguluje rozporządzenie nr 44/2001 z 22 grudnia 2000 w sprawie jurysdykcji i uznawania orzeczeń sądowych oraz ich wykonywania w sprawach cywilnych i handlowych (znane jako rozporządzenie Bruksela I), obowiązujące we wszystkich państwach członkowskich (w Danii na mocy odrębnej umowy).Nie obejmuje ono wszystkich kategorii spraw cywilnych i handlowych, nie dotyczy m.in. sporów z zakresu stanu cywilnego, zdolności prawnej i zdolności do czynności prawnych, spraw małżeńskich, spadkowych, upadłościowych, ubezpieczeń społecznych, sądownictwa polubownego; nie ma zastosowania również w sprawach administracyjnych, podatkowych, celnych.
Zasadą jest, że pozew należy złożyć w państwie członkowskim, w którym pozwany ma miejsce zamieszkania/siedzibę. Jednak w odniesieniu do umów i roszczeń wynikających z umowy rozporządzenie Bruksela I dopuszcza możliwość pozwania kontrahenta przed sąd miejsca, gdzie zobowiązanie zostało wykonane albo miało być wykonane- W NASZEJ SYTUACJI WLK. Brytania. Natomiast jeśli by potraktować nasza umowę jako świadczenie usług właściwym sądem będzie sąd miejsca w państwie, w którym usługi zgodnie z umową były świadczone albo miały być świadczone- pytanie czy była to Polska?. Oczywiście, jeżeli kontrahent ma siedzibę w jeszcze innym państwie, można go pozwać w tym innym państwie.Rozporządzenie Bruksela I nie pozbawia możliwości pozwania kontrahenta na zasadach ogólnych – w miejscu siedziby głównej pozwanego. W wielu przypadkach dla powoda korzystna będzie możliwość pozwania przed sąd miejsca wykonania umowy jeśli była to Polska.

W NASZEJ SYTUACJI BĘDZIE MIAŁO TO ROZPORZĄDZENIE ZASTOSOWANIE W ZWIĄZKU Z ROSZCZENIEM O ZAPŁATĘ W RAMACH ZAWARTEJ UMOWY WSPÓŁPRACY.

strona z rozporządzeniem http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32012R1215" onclick="window.open(this.href);return false;. nas interesuje ROZDZIAŁ II sekcja 1 art 4 pkt 1, sekcja 2 art 7 pkt 1a oraz 1b Ustęp 2

moznaby tez spróbować złożyć sprawę w sadzie Polskim, a ewentualnie sa odrzuci jeśli uzna sie za niewłaściwy, chyba ze pozwany tego nie podniesie jest ryzyko jest tez szansa. Zgodnie z treścią art. 1099 § 1 k.p.c., brak jurysdykcji krajowej sąd bierze pod rozwagę z urzędu w każdym stanie sprawy. W razie stwierdzenia braku jurysdykcji krajowej sąd odrzuca pozew albo wniosek, z zastrzeżeniem art. 1104 § 2 lub art. 1105 § 5 k.p.c. Jurysdykcja krajowa jest jedną z bezwzględnych przesłanek procesowych, stąd jej brak powoduje niemożność prowadzenia postępowania. Wprowadzone są jednak w tym przepisie dwa wyjątki, które umożliwiają prowadzenie postępowania mimo braku jurysdykcji sądu polskiego. Pierwszy wyjątek (art. 1104 § 2 k.p.c.), poddaje sprawy jurysdykcji sądów polskich, w sytuacji gdy pozwany nie podniesie zarzutu braku jurysdykcji i wda się w spór co do istoty sprawy. Dotyczy to tych spraw, w których umowa prorogacyjna jest dopuszczalna, to jest spraw majątkowych, za wyjątkiem spraw, które według przepisów prawa polskiego należą do wyłącznej jurysdykcji sądów państwa obcego. W takich sprawach, od chwili wytoczenia powództwa do wdania się w spór co do istoty sprawy przez pozwanego, sąd nie bierze z urzędu pod uwagę braku jurysdykcji krajowej, gdyż pozwany ma możliwość poddania sprawy jurysdykcji sądów polskich w dorozumiany sposób. Sąd w przypadku podniesienia przez pozwanego zarzutu braku jurysdykcji krajowej odrzuca pozew. Jednakże zarzut braku jurysdykcji krajowej musi zostać zgłoszony przez pozwanego przed wdaniem się spór co do istoty sprawy. Brak jurysdykcji sąd bierze urzędu w sprawach niemajątkowych oraz w sprawach należących zgodnie z prawem polskim do wyłącznej jurysdykcji sądów państwa obcego. Sąd zgodnie z tym przepisem od chwili wytoczenia powództwa do wdania się w spór co do istoty sprawy przez pozwanego, nie bierze z urzędu pod uwagę braku jurysdykcji krajowej. Z tego też względu po wniesieniu powództwa Sąd przesyła pozwanemu odpis pozwu, zakreślając 14 dniowy termin na wniesienie odpowiedzi na pozew przez pozwanego. Pozwany ma więc możliwość poddania sprawy jurysdykcji sądu polskiego wnosząc odpowiedź na pozew, czym wdaję się z powodem w spór co do istoty sprawy lub może zamiast tego podnieść zarzut braku jurysdykcji krajowej. Dopiero powołanie się pozwanego na tą przesłankę, winno spowodować odrzucenie pozwu przez sąd. Brak bowiem jurysdykcji powoduje, ze sprawa nie może być rozstrzygnięta przez Sąd.

Hehe nadmiar wolnego czasu w Niedzielę mi szkodzi.
Moją wypowiedz spuentuję że robią pranie mózgu z tymi opłatami:)Beczka śmiechu:) Ja jebie, jak można tak żerować na fanach:)
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Gromon
świeżak

28-04-2017, 15:30

[youtube][/youtube]

Wkrótce nowy album. Co sądzicie?
Nasum

28-04-2017, 15:50

Okładka nawet ładna. Początek utworu jakby trąci lekko Immolation, tak mi się jakoś skojarzyło, główny motyw pieśni całkiem ok, tylko ta zagrywka, szczególnie irytująca gdzieś w okolicach 4 minuty... utwór traci wtedy swój impet, jest nawet fajnie rozpędzony a tu nagle halt. Solówka mi się w ogóle nie podoba. To byłoby na razie tyle. 4,5/10.
Awatar użytkownika
nicram

28-04-2017, 18:13

Nie no, utwór bardzo dobry. Solówki jak zwykle zajebiste. Od Blood Mantra mam jednak problem z Decapitated, głównie przez corową manierę wokali Rafała. Tutaj też uważam wokale za najsłabszy element całej układanki. Wolałbym jakiegoś stricte death metalowego krzykacza. Gdyby tak Pig wrócił to byłby miodzio. Dla mnie mocne 7/10. Czyli jestem w kontrze do Nasuma. :-)
all the monsters will break your heart
est
mistrz forumowej ceremonii

28-04-2017, 21:03

No ale to już od dawna nie jest stricte death metalowa kapela więc trochę nie rozumiem co dałby im taki wokal. Numer całkiem fajny, dla mnie jednak płyty 2,3 i 4 to najlepsze co zrobili. Na plus jest to, że słyszę po prostu, że grają to co im pasuje i chyba mają z tego niemałą radochę.
A Wacław to zajebisty gitarzysta bez dwóch zdań. Niech im się wiedzie jak najlepiej :)
Awatar użytkownika
nicram

28-04-2017, 21:27

Ogólnie lubię niskie dźwięki więc takie krzyczane wokale mi średnio pasują, choć oczywiście w miarę dobrze komponują się z dzisiejszym obliczem tej kapeli. Najlepsza jest bez dwóch zdań Organic Hallucinosis później dla mnie debiut i dwójeczka. Ja tam nigdy sympatii do tej ekipy nie ukrywałem, więc także życzę im jak najlepiej.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

28-04-2017, 21:35

Utwór na wysokim europejskim poziomie, jednak takie "granie" to nie moja bajka, głównie przez wokal.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ascetic

28-04-2017, 21:48

Castor pisze:Utwór na wysokim europejskim poziomie, jednak takie "granie" to nie moja bajka, głównie przez wokal.
^^ podpisuję się oba ręcoma.
dodałbym jeszcze w moim przypadku tą motorykę utworu/ groove. nie lubię.
wydaje mi się, że płyta "zaistnieje" (o ile pozostałe utwory są na podobnym poziomie).
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

28-04-2017, 22:18

Po OH nie podchodzi mi w ogóle Decapitated, nic się nie zmieniło. Nie podoba mi się ten kawałem, jedynie początek jest fajny.
Awatar użytkownika
zorro
zaczyna szaleć

28-04-2017, 22:53

Mi tez sie nie podoba. Jak dla mnie Winds of Creation to bylo to.
Tutaj jak wszedl wokal, to przez chwile mi sie skojarzylo z At The Gates :)
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

28-04-2017, 23:20

Kurwa, ale slabizna. Brzmi jak jakis mix At the Gates i Machine Head. 3 x NIE.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

29-04-2017, 02:52

wole lamb of god
ODPOWIEDZ