MY DYING BRIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- tomekw48
- w mackach Zła
Re: MY DYING BRIDE
Takie numery jak ten, to ja rozumiem. Fajny ten kawałek. Dużo bardziej wyrazisty niż pierwszy singiel. Nie mogę się doczekać płyty... Jeszcze miesiąc... Ale nie mam wygórowanych oczekiwań - fajnie będzie, jak co drugi kawałek będzie bujać 

Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- tomekw48
- w mackach Zła
Dzisiaj premiera nowej płytki smutasów z Anglii.
Właśnie sobie słucham. Za wcześnie na ocenę.
Tak wstępnie... To nie da rady całej płyty przesłuchać za jednym zamachem. Trzeba sobie przerwę na papieroska zrobić...
Właśnie sobie słucham. Za wcześnie na ocenę.
Tak wstępnie... To nie da rady całej płyty przesłuchać za jednym zamachem. Trzeba sobie przerwę na papieroska zrobić...
- Hellion
- w mackach Zła
Ja dzisiaj kupiłem swój egzemplarz. Plyta mi się podoba, na pewno bardziej od poprzedniej i nie wiem czy nie od Feel the misery. Ja w trakcie słuchania sie nie nudzę, jakoś bardziej wyrazista ta płyta mi się wydaje. W zasadzie po pierwszym odsłuchu tego wycieku z lutego wiedziałem, że się z nowym MDB polubimy. Oryginalny nośnik tylko to potwierdził.
- tomekw48
- w mackach Zła
Gusta są różne...
Generalnie, na pewno jest to płyta inna od poprzedniej. Ghost of Orion była bardziej spolaryzowana. Przeplatały się tam momenty bardziej agresywne z łagodnymi. Ich najnowsze dzieło, to taka płyta ze środka. Nie wiem jak to opisać... Nie mówię, że zła, ale w moim odczuciu miewałem już większe uniesienia przy ich płytach. Ostatnia ich płyta, którą łyknąłem w całości, to Feel the Misery. Poprzednia i obecna to lubię tak wybiórczo. Bardzo mi się podoba najdłuższy na płycie The Apocalypltis. W ogóle druga połowa płyty jest jakby lepsza.
Zobaczymy, co czas przyniesie? Jako fan tego zespołu, na pewno wrócę do odsłuchu. Może jeszcze to bardziej polubię i skuszę się na zakup CD... Zobaczymy
Generalnie, na pewno jest to płyta inna od poprzedniej. Ghost of Orion była bardziej spolaryzowana. Przeplatały się tam momenty bardziej agresywne z łagodnymi. Ich najnowsze dzieło, to taka płyta ze środka. Nie wiem jak to opisać... Nie mówię, że zła, ale w moim odczuciu miewałem już większe uniesienia przy ich płytach. Ostatnia ich płyta, którą łyknąłem w całości, to Feel the Misery. Poprzednia i obecna to lubię tak wybiórczo. Bardzo mi się podoba najdłuższy na płycie The Apocalypltis. W ogóle druga połowa płyty jest jakby lepsza.
Zobaczymy, co czas przyniesie? Jako fan tego zespołu, na pewno wrócę do odsłuchu. Może jeszcze to bardziej polubię i skuszę się na zakup CD... Zobaczymy

- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Brytole
-
- postuje jak opętany!
Zamówiłem ponad tydzień temu nowy album w Bonito, dzisiaj przyszło mi info, że "A Mortal Binding LP GREEN, Winyl jest niedostępna. W zaistniałej sytuacji zamówienie zostało anulowane". Gdzie można kupić ten winyl?
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Winylownia.pl jeszcze mająshadowthrone pisze: ↑29-04-2024, 13:45Zamówiłem ponad tydzień temu nowy album w Bonito, dzisiaj przyszło mi info, że "A Mortal Binding LP GREEN, Winyl jest niedostępna. W zaistniałej sytuacji zamówienie zostało anulowane". Gdzie można kupić ten winyl?
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
Serio! Nie wiem czy to już ten moment żeby ocenić ten nowy album, bo non stop zadaję sobie jakieś pytania w związku z nim.
Pierwsze to takie,: czy nikt nie umiał do kurwy nędzy ustawić brzmienia tej perkusji! Przecież przy takim materiale to aż prosi się żeby to brzmiało donośnie! Zamiast tego jest astmatyczny werbel zwiastujący suchoty o poranku. Druga sprawa, co do której nie do końca jestem uspokojony: growle Aarona. Jezusie roztomańty! To jest takie zamierzone?
Dobra, już bez wskazań. Dobra płyta. Dla mnie "najprzyjemniejsza" od czasów The Line.... Nic poradzę na to, że mam do nich słabość.
Dajcie szansę tej płycie. Dobra jest!
Pierwsze to takie,: czy nikt nie umiał do kurwy nędzy ustawić brzmienia tej perkusji! Przecież przy takim materiale to aż prosi się żeby to brzmiało donośnie! Zamiast tego jest astmatyczny werbel zwiastujący suchoty o poranku. Druga sprawa, co do której nie do końca jestem uspokojony: growle Aarona. Jezusie roztomańty! To jest takie zamierzone?
Dobra, już bez wskazań. Dobra płyta. Dla mnie "najprzyjemniejsza" od czasów The Line.... Nic poradzę na to, że mam do nich słabość.
Dajcie szansę tej płycie. Dobra jest!
- empir
"High Parasite - nowy zespół Aarona Stainthorpe'a z My Dying Bride - udostępnił singiel "Let It Fail". Stanowi on zapowiedź debiutanckiego albumu formacji, zatytułowanego "Forever We Burn". Wydawnictwo trafi do sprzedaży 27 września 2024 roku za sprawą Candlelight Records i Spinefarm Records.
Na "Forever We Burn" znajdzie się dziesięć kompozycji, które wyprodukował Greg Mackintosh z Paradise Lost. Miksami zajął się Lawrence MacKrory.
Lista utworów:
1. Forever We Burn
2. My Syndrome
3. Grave Intentions
4. Wasn't Human
5. Concentric Nightmares
6. Hate Springs Eternal
7. Parasite
8. Let It Fail
9. Widowmaker
10. We Break We Die
W skład High Parasite wchodzą Aaron Stainthorpe i Heather Thompson na wokalu, Tombs na basie i wokalu, Sam Hill na gitarze rytmicznej, Jonny Hunter na gitarze prowadzącej i Dan Brown na perkusji."
https://www.rockmetal.pl/wiesci.html?ne ... h_Parasite
Na "Forever We Burn" znajdzie się dziesięć kompozycji, które wyprodukował Greg Mackintosh z Paradise Lost. Miksami zajął się Lawrence MacKrory.
Lista utworów:
1. Forever We Burn
2. My Syndrome
3. Grave Intentions
4. Wasn't Human
5. Concentric Nightmares
6. Hate Springs Eternal
7. Parasite
8. Let It Fail
9. Widowmaker
10. We Break We Die
W skład High Parasite wchodzą Aaron Stainthorpe i Heather Thompson na wokalu, Tombs na basie i wokalu, Sam Hill na gitarze rytmicznej, Jonny Hunter na gitarze prowadzącej i Dan Brown na perkusji."
https://www.rockmetal.pl/wiesci.html?ne ... h_Parasite
- empir
-
- weteran forumowych bitew
No to dzisiaj dzień z nowym albumem My Dying Bride plus nowy utwór High Parasite będzie zgłebiany z płcią piękną będzie truda bo jest ruda ma uda może da i będzie "aaa".
-
Piosenka trochę w stylu PL z okresu po Host.
- Lukass
Trochę tak, ale ten bardzo wyraźny gotycki vibe kojarzy mi się bardziej z gotyckim właśnie okresem Tiamat. Tak czy siak, zacny numer. Nie spodziewałem się takich klimatów po Aaronie. Ale też obawiam się, że MDB nie jest już umierające, tylko martwe.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Lukass
Z drugiej strony. Ktoś rzucił hasło wspólnej trasy High Parasite i Host. Jestem na tak.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Z Tiamat jestem na bakier po Deeper Kind of Slumber, więc mogłem nie wyłapać
Ciekawy jestem czy faktycznie zespół pójdzie do piachu. W końcu to jedna z moich ulubionych kapel, a już na pewno ukubiona z widomej trójki.
- Lukass
Gdzieś tam zaczynam żałować, że jednak nie wybrałem się na SDL, bo może już nie być okazji. A widziałem tylko dwa razy, dawno, dawno temu. Choć dla mnie z wiadomej trójki numerem jeden od zawsze są jednak dżentelmeni z PL.est pisze: ↑11-06-2024, 08:13Z Tiamat jestem na bakier po Deeper Kind of Slumber, więc mogłem nie wyłapać
Ciekawy jestem czy faktycznie zespół pójdzie do piachu. W końcu to jedna z moich ulubionych kapel, a już na pewno ukubiona z widomej trójki.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Harlequin
-
Bardzo fajny koncert to był, dla mnie wręcz wzruszający (jak grali starocie).Obejrzałem ich tam pierwszy raz od bodajże Metalmanii 1999. Chętnie zaliczyłbym jeszcze jakiś koncert klubowy.Lukass pisze: ↑11-06-2024, 23:13Gdzieś tam zaczynam żałować, że jednak nie wybrałem się na SDL, bo może już nie być okazji. A widziałem tylko dwa razy, dawno, dawno temu. Choć dla mnie z wiadomej trójki numerem jeden od zawsze są jednak dżentelmeni z PL.
- Lukass
Ten nowy numer High Parasite to spokojnie mógłby się znaleźć na "Pszczółkach" Paradise Lost. Całkiem przyjemny.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?