Hehe, no rozumiem. Mi to aż tak nie przeszkadza, w porównaniu do SAMAEL to ekipa Ihahahasana nie ma żadnych problemów z zapowietrzonymi parapetami, ale tu wchodzimy już w mocno subiektywne sprawy.Riven pisze:Ale właśnie dlatego mnie to wkurwia. Tam są GENIALNE, do cna black metalowe riffy w pięknym stylu. A potem wchodzą klawisze... Próbowałem się przekonać bardzo wiele razy, i za każdym razem czuje się jakby w dobrej knajpie podali mi krwistego steka z brazylijskiej krowy, już zaczynam jeść, jest zajebiście, a nagle wbiega kelner i sra mi do talerza. No kurwa.
EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: EMPEROR
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Co do samael to dziś jestem w stanie słuchać tylko dwóch pierwszych, plus baphomets throne. Kiedyś podobał mi się reign of light ale mi przeszło i teraz nie ma opcji żeby słuchać tak kiepskiej, odpustowej elektroniki
this is a land of wolves now
- Mol
- zahartowany metalizator
lubiłem[V] pisze:lubiałem ich zanim jeden z nich nie zaczął nosić okularów z grubymi czarnymi oprawkami.
-
- mistrz forumowej ceremonii
dzienkuje
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Robiłem ostatnio przelot przez dyskografię S i jakkolwiek debiut kruszy suty, dwójka jest bardzo dobra, a trójka ma wciąż sporo zajebistych riffów podlanych umiarkowanie zjadliwym casiososem, to dalej jest już po prostu paraolimpiada i odpust na sto procent. RoL niestety też, chociaż momenty ma.Riven pisze:Co do samael to dziś jestem w stanie słuchać tylko dwóch pierwszych, plus baphomets throne. Kiedyś podobał mi się reign of light ale mi przeszło i teraz nie ma opcji żeby słuchać tak kiepskiej, odpustowej elektroniki
Oba zespoły dobrze pokazują, że wpakowanie do metalu quasi-orkiestrowych klawiszy kończy się ostatecznie śmiesznością i bardzo szybkim zestarzeniem muzyki. Z tym, że Emperor zdołał z tego problemu jakoś wybrnąć, zachowując do końca bm formę wyrazu, podlaną czasem lekko deathmetalowym sosem (w późniejszym okresie), a klawisze na szczęście nigdy nie stały się u nich dominującym elementem, zawsze są dodatkiem - zgoda, że czasem irytującym nadmiernie. Samael tymczasem poleciał prosto w otwarty odbyt organków z Tesco i skończyło się to jednym z najbardziej spektakularnych upadków w gatunku, serio nie przypominam sobie, żeby jakaś kapela zaczęła aż tak dobrze (Worship Him łapie się IMO na 9/10), a skończyła aż tak źle...
No, w zasadzie zgoda. Może nie jako całość, ale ogólnie to +1flow pisze:Dlugograje Emperor nadal trzymaja poziom, nie odbieram tych plyt tak bardzo pozytywnie jak jeszcze kilka lat temu, slychac troche kiczu i smieszynch wokali, ale jest nadal ogromna dawka zajebistej muzy i jako colosc nadal ich kupuje.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Riven
- Kontakt:
Myślę, że samael musi robić furrore w Niemczech :). Oni tam lubią wioche.
this is a land of wolves now
- Drone
Zrobiłem dziś sobie nasiadówkę z "Anthems to the Welkin at Dusk", ale nie dotrwałem do końca. Jaki to byłby piękny album, gdyby wyrygować z niego w 100% te nieszczęsne klawikordy. A tak to jest płyta-szkodnik, która dała zielone światło wszystkim Dimmu Borgirom i tym podobnym wynalazkom.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
wspaniały album.pozdrawiam
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Ostatnio więcej EMPEROR znowu słucham i po raz kolejny nie potrafię zrozumieć, czemu tyle osób stawia Anthems przed debiutem. Obie płyty są podobne i prezentują podobną filozofię grania, ale tylko na debiucie Emperor nastąpiło coś, co na własne potrzeby nazywam "fuzją gitar z klawiszami" - parapety i wiosła dopełniają się w spójną, niesprzeczną całość która bez jednego z dwóch elementów traci sens. Możliwe, że chodzi o brzmienie. No a na każdym kolejnym albumie wszystko się już rozjeżdża, gitary sobie, klawisze sobie, fajnie się tego słucha, no ale coś jednak nie bangla jak należy. Na debiucie bangla.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
jebać antyklawiszowców
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Tak, tak, TAK!!! Kurde, wreszcie ktoś to napisał.kenediusze pisze:Obie płyty są podobne i prezentują podobną filozofię grania, ale tylko na debiucie Emperor nastąpiło coś, co na własne potrzeby nazywam "fuzją gitar z klawiszami" - parapety i wiosła dopełniają się w spójną, niesprzeczną całość która bez jednego z dwóch elementów traci sens. Możliwe, że chodzi o brzmienie. No a na każdym kolejnym albumie wszystko się już rozjeżdża, gitary sobie, klawisze sobie, fajnie się tego słucha, no ale coś jednak nie bangla jak należy. Na debiucie bangla.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Drone
Wszystko prawda, na dwójce klawikordy są bardziej odseparowane od reszty muzyki, grają niejako niezależnie. Na jedynce to było w zasadzie tło. Ja i tak najbardziej cenię 'IX', które byłoby doskonałym albumem, gdyby - znów - nie te nieszczęsne klawiatury.
- Harlequin
Kiedys nawet bardzo lubiłem IX i Prometeusza, ale z czasem ta muzyka zaczęła mnie po prostu męczyć. Obecnie w ogóle nie wracam do Emperor i jakos nie czuję takowej potrzeby.
- Drone
Ja generalnie też tak mam, choć od czasu do czasu włączam "IX". Najbardziej mnie męczy Prometeusz, tam już przegięli pałę z tymi artystowskimi zapędami, choć z drugiej strony brak tam aż tak nachalnych klawiszy.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ja ostatnio często wracam do debiutu, bo do tej pory słuchałem tylko na magnetofonie i słyszałem tam głównie szum, a teraz na głosnikach i wieży znajduję tam nawet jakąś muzykę. bardzo dobry album, tak uważam.
- Drone
EMPEROR to taka grupa, na którą będę narzekał i narzekał, ale ich płyty trzymam wciąż na półce. Trudno im odmówić talentu i kreatywności, trudno też zaprzeczyć, że niepotrzebnie przyprawili swoją muzykę tymi nieszczęsnymi orkiestracjami.
-
Ktoś tu kiedyś w temacie napisał, że goście z EMPEROR mieli wielki talent i pomysły, tylko zabrakło im dobrego smaku. Sedno sprawy.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- manieczki
jak zabrakło im dobrego smaku to moge cos dla nich ugotowac...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
takie były czasy. możecie sobie ich krytykować z pozycji koneserów gatunku - ja nadal jestem ich fanem.Drone pisze:EMPEROR to taka grupa, na którą będę narzekał i narzekał, ale ich płyty trzymam wciąż na półce. Trudno im odmówić talentu i kreatywności, trudno też zaprzeczyć, że niepotrzebnie przyprawili swoją muzykę tymi nieszczęsnymi orkiestracjami.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Drone
Tak po prawdzie to wtedy nikt przed nimi nie wplatał klawiszy tak mocno w ekstremalny metal. Klawisze były wtedy passe. "No synths, no pedals, no wimps - Just Power, Metal and Might." :)black_lava pisze:takie były czasy. możecie sobie ich krytykować z pozycji koneserów gatunku - ja nadal jestem ich fanem.Drone pisze:EMPEROR to taka grupa, na którą będę narzekał i narzekał, ale ich płyty trzymam wciąż na półce. Trudno im odmówić talentu i kreatywności, trudno też zaprzeczyć, że niepotrzebnie przyprawili swoją muzykę tymi nieszczęsnymi orkiestracjami.