Jedzenie kału nie znajduje jak dotąd aprobaty środowisk naukowych.Triceratops pisze:A dlaczegoz to wlasciwie? Nie znajduje uzasadnieniaDrone pisze:Zasady i higiena (!) żywienia ........ 1
CARCASS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CARCASS
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No coz, zatem poczekajmy troche, bo srodowiska naukowe sie wlasnie przelamuja. Czy wtedy jedynka zostanie poprawiona na piatke ?
http://www.foxnews.com/scitech/2011/06/ ... from-poop/
http://technowinki.onet.pl/inne/artykul ... tykul.html
http://www.foxnews.com/scitech/2011/06/ ... from-poop/
http://technowinki.onet.pl/inne/artykul ... tykul.html
Jeśli mowa o estetyce nie sposób nie wspomnieć o japońskim wynalazku, jakim jest produkowanie sztucznego mięsa z... ludzkich odchodów. Prof. Mitsuyuki Ikeda z Environmental Assessment Center w Okayamie uważa, powołując się na własne ekspertyzy, że w odchodach znajduje się mnóstwo składników odżywczych, w tym białko, dzięki czemu w tani i bezpieczny sposób można produkować z nich mięso. Co więcej, badania te finansuje japoński rząd. Dla ścisłości, pierwsze wyprodukowane w ten sposób mięso jest dziesięciokrotnie droższe niż zwykłe, ale jak zapewniają naukowcy, tylko na początku będzie.
Co ciekawe owe mięso przeszło pozytywnie wstępne testy. Profesor Ikeda osobiście skosztował kawałek, zapewniając, że po dodaniu do niego soi smakuje jak wołowina. Poza tym jest niskokaloryczne, bowiem jeden stek z ludzkich odchodów ma sobie jedynie 3 proc. tłuszczu. Japoński naukowiec wierzy, że jego odkrycie zrewolucjonizuje światowy rynek mięsny.
woodpecker from space
- Drone
Phi, długopis z babką dawno już wyprzedzili pomysł profesora Ikedy. Srali do miednicy, w której babka potem lepiła pierogi. Pierogi z mięsem, rzecz jasna.
- Triceratops
Tak, ale jak sam mowiles nie zyskali tym aprobaty srodowisk naukowych, choc z drugiej strony przyznajesz mi jednoczesnie racje. Zatem czy ocena zostanie poprawiona zgodnie z obowiazujacymi trendami w nauce i kulturze?
Tak jeszcze aby podeprzec wniosek solidnymi argumentami :D
http://permakultura.net/2011/11/26/kopr ... -odchodow/
Tak jeszcze aby podeprzec wniosek solidnymi argumentami :D
http://permakultura.net/2011/11/26/kopr ... -odchodow/
woodpecker from space
- Drone
Zwracam uwagę, że nazwa przedmiotu brzmi "Zasady i higiena żywienia". O ile jedzenie kału rzeczywiście znajduje jakieś racjonalne uzasadnienie, to co z higieną? Mikroby, zarazki, zgnilizna, kawałki hemoroidów wypadłe z odbytu kloszarda itd. itp. Gdyby to była mała kupa podana na eleganckim dużym talerzu w dobrej restauracji, kupa dobrego pochodzenia, np. od dobrze odżywionej modelki (swoją drogą czy jedzenie męskich odchodów przez mężczyzn można uznać za homokoprofagię?), to jeszcze można się zawahać i postawić mierną z dwoma minusami. Ale my mówimy o standardach żywienia masowego!
- Riven
- Kontakt:
ja pierdole, wlasnie sie zabieram do mojego zajebistego omletu z papryka, serem i mieskiem, a tu cos takiego. dzieki :))).
this is a land of wolves now
- Drone
Pomyśl o profesorze Ikedzie!Riven pisze:ja pierdole, wlasnie sie zabieram do mojego zajebistego omletu z papryka, serem i mieskiem, a tu cos takiego. dzieki :))).
- Triceratops
Modelki w ogole nie sa dobrze odzywione, bo jedza tylko wate nasaczona woda wiec i kupy nie ma za wiele. Veronica Moser praktykuje od lat metode ass2mouth i ma sie swietnie, nie choruje, bo mikroby i zarazki dzialaja jak szczepionka.
woodpecker from space
- Drone
No właśnie. To od kogo pozyskiwać kał na skalę przemysłową? Jak ten proces pogodzić z elementarnymi zasadami higieny?
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
tu masz odpowiedzi na wszystkie nurtujace Cie ptrania:
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- vicek
oho chłopaki wcześniej to ja nie pisałem , a przynajmniej nie pamiętam tego
-
Riven pisze:ja pierdole, wlasnie sie zabieram do mojego zajebistego omletu z papryka, serem i mieskiem, a tu cos takiego. dzieki :))).
W sumie to temat o Carcass więc jak najbardziej pasuje.
Ja bym Ci napisał, ale nie chcę wywoływać kolejnej przepychanki.Drone pisze:No właśnie. To od kogo pozyskiwać kał na skalę przemysłową? Jak ten proces pogodzić z elementarnymi zasadami higieny?
....może właśnie o to chodzi ? - liść laurowy wrzucony do zupy może podkreślać jej smak, ale wpierdalanie liści laurowych garściami z torebki już do przyjemności nie musi należeć ...Triceratops pisze: Znana nazwa pozwala wybaczac bledy czy potkniecia, ktorych sie nie wybacza innym. Soloweczka w She Is A Funeral powoduje prochnice zebow w 10 sekund i zebranie kola gospodyn wiejskich ale wszyscy ja uwielbiaja. Na plytach Amon Amarth takich maidenowskich motywow i zawijaskow jest pelno w kazdym kawalku ale wiadomo....jak to powiedzial ten malenczuk "artystom wolno wiencej"
:D;D;DTriceratops pisze: Z tego co pamietam jak stalismy z maria w barku gdy skonczyl grac Coroner, to marian co chwila wymyslal jakis pretekst, ze lac mu sie chce, ze po fajki musi skoczyc bo ma w kurtce i co chwila sie wymykal. Szukalem go i zawsze znajdowalem pod scena i wtedy mowil, ze wracal akurat i przypadkiem zabladzil i tak chcial zobaczyc co graja :D
-
- weteran forumowych bitew
Bardzo mi się podoba ten najnowszy kawałek CARCASS zapowiadający Ich najnowszą płytę, jest w stylu "Heartwork" i bdb!!!:-)))
- Triceratops
O wiele bardziej konkretna analogia w tym wypadku bedzie przyslowiowa lyzka dziegciu w beczce miodu. Co z tego, ze cala beczka miodku jak przez te lyzke to...Maria Konopnicka pisze:....może właśnie o to chodzi ? - liść laurowy wrzucony do zupy może podkreślać jej smak, ale wpierdalanie liści laurowych garściami z torebki już do przyjemności nie musi należeć ...
woodpecker from space
-
jest oficjalny trailer do nowej płyty.
- vicek
jak tak sobie popatrzyłem na to jak grają to wcale te melodie nie takie złe , a i brzmienie fajowskie
- Mistrz
- postuje jak opętany!
słaby będzie ten album.Nasum pisze:
jest oficjalny trailer do nowej płyty.