GORGUTS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: GORGUTS

04-05-2017, 13:39

Ihasan pisze:
Heretyk pisze:do jedynki i dwójki nie wracam w ogóle
Błąd!
To są bardzo dobry płyty, jeśli oczywiście ktoś mocno siedział w latach `90tych w death metalu.
Dla mnie osobiście CD to jedna z czołowych death metalowych płyt lat `90tych.
we wczesnych latach 90 siedziałem głównie w piaskownicy i na boisku do nogi, to pewnie dlatego
PureHate
weteran forumowych bitew

04-05-2017, 14:19

Heretyk pisze:
Ihasan pisze:
Heretyk pisze:do jedynki i dwójki nie wracam w ogóle
Błąd!
To są bardzo dobry płyty, jeśli oczywiście ktoś mocno siedział w latach `90tych w death metalu.
Dla mnie osobiście CD to jedna z czołowych death metalowych płyt lat `90tych.
we wczesnych latach 90 siedziałem głównie w piaskownicy i na boisku do nogi, to pewnie dlatego
Tak ja ja i pewnie dlatego nie możemy być świadomi jak dobre wtedy powstawały albumy.Zawsze śmieszyło mnie takie pieprzenie typu "słuchałem death metalu na początku lat 90 więc znam wartość tej muzyki,której to dzisiejszy odbiorca w ogóle nie rozumie":)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

05-05-2017, 19:57

PureHate pisze:Tak ja ja i pewnie dlatego nie możemy być świadomi jak dobre wtedy powstawały albumy.Zawsze śmieszyło mnie takie pieprzenie typu "słuchałem death metalu na początku lat 90 więc znam wartość tej muzyki,której to dzisiejszy odbiorca w ogóle nie rozumie":)
Twoja obrona jest nadzwyczaj śmieszna i spoglądam na nią z uśmiecham na ustach, komentować mi się nie chce bo nie ma czego. Pieprzeniem jest natomiast cytat powyższy.

Heretyk nie pije do tego co robiłeś w latach `90tych, raczej do tego, że dziwi mnie fakt, iż nie podoba Ci się początkowy okres GORGUTS, bo to była bardzo wyróżniająca się ekipa od samego początku. Przy tym wysypie zespołów death metalowych w tamtym okresie, wydaje mi się, że byli na tyle wyraziści że spokojnie bym ich wymieniał w pierwszej 20 death metalowych zespołów z tamtego okresu, ale oczywiście to kwestia gustu.
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
PureHate
weteran forumowych bitew

06-05-2017, 07:05

Ihasan pisze:Twoja obrona jest nadzwyczaj śmieszna i spoglądam na nią z uśmiecham na ustach, komentować mi się nie chce bo nie ma czego. Pieprzeniem jest natomiast cytat powyższy.
i vice versa
Awatar użytkownika
Sybir

06-05-2017, 08:31

I vis-a-vis.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Heretyk

06-05-2017, 13:54

Ihasan pisze: Heretyk nie pije do tego co robiłeś w latach `90tych, raczej do tego, że dziwi mnie fakt, iż nie podoba Ci się początkowy okres GORGUTS, bo to była bardzo wyróżniająca się ekipa od samego początku. Przy tym wysypie zespołów death metalowych w tamtym okresie, wydaje mi się, że byli na tyle wyraziści że spokojnie bym ich wymieniał w pierwszej 20 death metalowych zespołów z tamtego okresu, ale oczywiście to kwestia gustu.
spoko. nie podobają mi się za bardzo dwie pierwsze płyty tej kapeli w wręcz mnie nudzą. próbowałem, nie podeszło, podziękowałem. cieszę się, że nie masz z tym problemu ;)
PureHate
weteran forumowych bitew

06-05-2017, 14:10

A ja dwa pierwsze albumy uwielbiam.Moim zdaniem o ile CD nie wyróżnia się niczym specjalnym na tle innych albumów death metalowych z tamtego okresu to Erosion prezentuje nową jakość i pokazuje,że ten zespół trochę namiesza.Chciałbym żeby wbili do nas chętnie zobaczyłbym Gorguts na żywo.Ciekawe kiedy puszczą jakiegoś pełniaka bo po doskonałym Pleiades Dust mam mało a byłem rozłożony na łopatki.
Awatar użytkownika
Sybir

12-05-2017, 20:22

20 sierpnia br., Wrocław. Converge, Havok i Gorguts.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

28-04-2022, 01:35

Kurwa!!... Sorki trochę zbyt wulgarnie
Słucham pierwszy raz obscury i Kurwaaaa, myślałem, że atheist ma pojebane partie gitarowe i te chore wokale, oj będzie katowane, zajebista muza, kurwaaa
Debiut też niczego sobie, ale... Ale KURWAA!!1
Toć na tej płycie się tyle dzieje, że bez przesadzania można z niej zrobić 5 (słownie pięć) dobrych albumów death metalowych, tylko, czy warto rozbijać coś genialnego na pięć po prostu dobrych płyt, to już kwestia indywidualna :ugeek1:
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

28-04-2022, 01:40

Sybir pisze:

jezu, to było tak dawno :D bdb koncert
rzułf
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-04-2022, 04:51

Bonecrusher pisze:
Słucham pierwszy raz obscury i Kurwaaaa, myślałem, że atheist ma pojebane partie gitarowe i te chore wokale, oj będzie katowane, zajebista muza, kurwaaa
Toć na tej płycie się tyle dzieje, że bez przesadzania można z niej zrobić 5 (słownie pięć) dobrych albumów death metalowych, tylko, czy warto rozbijać coś genialnego na pięć po prostu dobrych płyt, to już kwestia indywidualna :ugeek1:
Sprawdź sobie jeszcze From Wisdom to Hate. Również fantastyczna płyta.
all the monsters will break your heart
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

28-04-2022, 05:05

Spoczko Nicram, sprawdzę po każdej nocce w robocie mam kupę kapel do słuchania zacnych, jak i płyt, myślałem, że mi znowu przejdzie faza na metal i ucieknę znów w stronę rapu, ale z tygodnia na tydzień i miesiąca na miesiąc odkrywam coraz więcej zajebistej muzy! Cudowne uczucie :mrgreen:
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Awatar użytkownika
Sybir

28-04-2022, 07:55

wonsz pisze:
Sybir pisze:

Mam inne wspomnienia z tego wydarzenia - a trzeźwy byłem jak świnia. :D
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

28-04-2022, 08:43

nicram pisze:
Bonecrusher pisze:
O tak, wiekopomne dzieło. Mniej szalone i bardziej wyważone niż "Obscura", ale piękne. Na początku oczywiście jest pomieszanie zmysłów, bo tak pocięte i porwane są struktury tych utworów, ale potem na światło dzienne wychodzą takie riffy i patenty, że ja pierdolę. Kopara na ziemi.
Awatar użytkownika
nicram

28-04-2022, 08:54

DST pisze:
28-04-2022, 08:43
nicram pisze:
O tak, wiekopomne dzieło. Mniej szalone i bardziej wyważone niż "Obscura", ale piękne. Na początku oczywiście jest pomieszanie zmysłów, bo tak pocięte i porwane są struktury tych utworów, ale potem na światło dzienne wychodzą takie riffy i patenty, że ja pierdolę. Kopara na ziemi.
Ja nie będę ukrywał, że bardziej mi pasuje From Wisdom to Hate niż Obscura. Po pierwsze jest bardziej ułożona rytmicznie i strukturalnie, gdzie nie ma już tego pierwiastka chaosu czy też jak napisałeś szaleństwa. Parę zwolnień aż mnie przyprawia o dreszcze, zresztą jestem w trakcie odsłuchu. Cudowna płyta, dla mnie ich najlepsza.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

28-04-2022, 09:03

wonsz pisze:
28-04-2022, 01:40
Sybir pisze:

Oj tak, w dodatku Havok grał pierwszy, więc człowiek mógł się bez nerwów spóźnić :D
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Pacjent

28-04-2022, 09:27

From Wisdom to ich najlepszy album, ale zaraz za nim nie jest wspaniała Obscura, ale Erosion of Sanity. Mocy i ciężaru z tego materiału nie osiągnęli już później.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
olgims
weteran forumowych bitew

28-04-2022, 10:04

Pacjent pisze:
28-04-2022, 09:27
From Wisdom to ich najlepszy album, ale zaraz za nim nie jest wspaniała Obscura, ale Erosion of Sanity. Mocy i ciężaru z tego materiału nie osiągnęli już później.
masz zle opisane mp3. Lemay jako kompozytor zaczal rozwijac sie dopiero w okolicach obscura/from wisdom w sumie osiagajac pelnie 15 lat pozniej na pleiades (ktore zreszta jest najlepiej skomponowanym i zlozonym gorguts). pomijam juz fakt, odejscia od tremolo na konkretnych albumach i rozne bajery, ktore Lemay z czasem poznawal i wprowadzal do swojej muzyki. gdzie kwestia perkusji panie pacjent? bo akurat na wedlug ciebie ich najlepszych albumach jest ona najgorsza (co nie oznacza, ze kiepska). cd i erosion (zwlaszcza debiut) to taki dm lat 90tych bez wiekszego szalu. from wisdom w porownaniu do obscury to tez bezpieczna i ulozona plyta. przynajmniej widac tu wreszcie jakas wlasna tozsamosc (co spowodowala wydana wczesniej obscura) a nie tylko poszukiwania (w przypadku debiutu czy dwojki i jak na dm eksperymentalnej trojki). colored sands wiadomo powrot po latach w ktorym na pierwszy rzut ucha jest wiecej dso jak obscury, i znowu mam wrazenie ze Luc czegos szuka, i znajduje to wreszcie na pleiades dust.
obscura = pleiades > from wisdom> colored> errosion> cd
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

28-04-2022, 10:10

Odpaliłem właśnie pierwszy raz wisdom, technicznie, ale z kurwskim impetem, taką muzę lubie :D
Mocno mi to pachnie entombed,
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

28-04-2022, 10:52

Tak reklamujecie, że aż sobie posłucham :-)
ODPOWIEDZ