DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-11-2007, 12:53

Popełnijmy zbiorowe samobójstwo, to byłby szok dla całego świata !!!
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

13-11-2007, 13:17

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Popełnijmy zbiorowe samobójstwo, to byłby szok dla całego świata !!! [/quote]

Nie jestesmy az tak popularni jak Darkthrone, wiec nikt nawet by nie zauwazyl.
Coś tam było! Człowiek!
stary

13-11-2007, 17:09

[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
desperackie argumenty usiłujące bronić czegoś,czego nie da się obronić. mam za złe DT,że ostatnio tak często waży sobie lekce poprzednie nagrania oraz poglądy głoszone ponad dekadę temu.rozumiem,młode byly chlopaky,ale czyzby ich niepamięć wsteczna ogarnęła całkowicie? [/quote]

mnie też to odrzuca
stary

13-11-2007, 17:11

[quote][i]Wysłane przez Warcrimer[/i]
Mnie również bawią wypowiedzi Fenriza i zastępy wkurwionych metalowców zarzucających swoim idolom zdradę wyimaginowanych ideałów z wywiadów udzielanych 15 lat temu. Niestety to wciąż nie zmienia faktu, że "FOAD" uważam za płytę nędzną. [/quote]

ja mu nic nie zarzucam. graja w tej chwili nedzna muzę .i tyle.to nadal moja odwieczna miłość , ale zatrzymałem sie gdzies na starych płytach i tyle.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

13-11-2007, 17:14

to wy wszyscy wierzycie, że w tym metalu jest jakieś przesłanie? Przecież to są prywatne sprawy tych ludzi. Nie dajcie się zwariować, słuchajcie muzyki. Stare chłopy a takie naiwne.
stary

13-11-2007, 17:16

ja tak wogóle nie myślę.gdzies tak od 15 lat. jak mam słuchac nowego darkthrone to wole unseen terror który mi sam nagrałes.graja to samo tylko lepiej.
wolf

13-11-2007, 21:16

[quote][i]Wysłane przez Adrian696[/i]
[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
Może powrót do klimatów z pierwszej płyty dobrze by im zrobił. [/quote]

no jakby znow zaczeli grac Death Metal - to bym sie zdziwil... [/quote]
i to jeszcze taki lipny
jesterSS

17-11-2007, 09:48

Awansowała mi ta płytka do 8\10, trzeba być głuchym i słuchać czwartorzędnego gówna z Polski żeby jej nie docenić albo dawać 2\10. Przyznam się, że nie spodziewałem się czegoś szczególnego po niej, a tu masz. Chyba ich olśniło na stare lata.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

17-11-2007, 11:46

Nie słyszałem jeszcze nowej, tak jakoś mam że poprzedniej też przed zakupem nie słyszałem i natrafiłem na nią na promocji za 19,99 (i wziałem w ciemno ;) ). Singiel był konkretny, więc myślę że nowa podejdzie mi bez problemu. Fajnie to jest BTW wydane, z tym że drogie :/
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
jesterSS

20-11-2007, 09:15

[quote][i]Wysłane przez Wódz_Dziesięć_Niedźwiedzi[/i]
Fajnie to jest BTW wydane, z tym że drogie :/ [/quote]

Ja wiem? 46 zł w MM to chyba standardzik.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

20-11-2007, 11:13

[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
[quote][i]Wysłane przez Wódz_Dziesięć_Niedźwiedzi[/i]
Fajnie to jest BTW wydane, z tym że drogie :/ [/quote]

Ja wiem? 46 zł w MM to chyba standardzik. [/quote]

59 za limit.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

21-11-2007, 01:09

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
nie jarzę tej dyskusji o kasie a propos darkthrone.ten zespoł jest totalnie niekomercyjny.gdyby był chociaz ciut komercyjny to miejscu ostatnich płyt mielibyśmy cyrkowe występy ala dimmu albo satyricon... [/quote]

Gdyby Darkthrone nie był kapelą komercyjną to nie było by tego całego pierdolenia jacy to są oni nie komercyjni, zwyczajnie jebie to tak samo jak pierdolenie hiphopowców, jacy to są niezależni i niekomercyjni i jak wszystko pierdolą i mają płyty wydawane na nie-legalu, a im bardziej chujowy i nielogiczny rym, tym bardziej głęboki tekst. Tutaj może sam DT o sobie aż tyle (w tejże kwesti, na boga) nie pierdoli, ale tę część marketingu robią sami mniej lub bardziej oddani fani i pseudofani.

Gdyby Darkthone nie był komercyjną kapelą to nie było by tego całego pierdolenia że wszystkich pierdolą że grają co chcą, że są tacy wyluzowani, że cośtam, że tacy fajni kolesie, że słuchają Motorheada (KURWA!!!!!!) że cośtam, że są normalnymi ludźmi i takie tam pierdolenie. Może faktycznie są normalnymi ludźmi (nie przewiduję 15 macek u pałkera (pałkera? a w ogóle tak go ktoś nazywa, czy wszyscy już po ksywie, bo się takie kolesiowo zrobiło, niby że to tacy fajni kolesie prawie jak zzamiedzy?) zamiast dwóch rąk, co zresztą konstrukcja kawałków by potwierdzała... skoro są tacy wulzowani i w ogóle to po jaki chuj w ogóle się o tym mówi? To jak jak by na każdym kroku Bartoszewski zaczynał przemówienie, rozmowę telefoniczną i listę zakupów "a więcj jestem stary i mam okulary....". Oczywista oczywistość jest tak powszechnie zrozumiała że tutaj nie trzeba już nic tłumaczyć. Jak się tłumaczymy to coś śmierdzi. W Darkthrone jebie pełną gębą.

Gdyby nie byli tacy niekomercyjni to nie nagrywali by płyt dla jakiś dużych wytwórni, nie robili tego tak często i co to w ogóle ostatnio porobiło się ostatnio tych epek i innych dupereli, już ta dyskografia tak czysto wyglądała... Gdyby nie byli tacy niekomercyjni to zamiast pierdolić o jakimś luzie i przejmowaniu się opiniami innych (tak tak, inaczej nie mieli by takiej nijakiej, rokendrolowej, olewackiej etc postawy) robili by naprawdę swoje...

Szkoda gadać, nawet jeżeli wszystko co napisałem ktoś uważa za bzdedy o dupie maryni, to wątpliwości nie ulega fakt że po Panzerfaust grają chujowo i generalnie mogli by sczeznąć...
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

21-11-2007, 01:22

Sam jesteś chujowy
Awatar użytkownika
Skaut

21-11-2007, 02:03

[quote][i]Wysłane przez Czesław[/i]

... ple ple ple...[/quote]

Nagadales sie za trzech a wszystko mozna strescic w jednym zdaniu. Jestes niereformowalny i podniecaja Cie tylko starocie, wiec jak tutaj mozesz byc obiektywny do tego, co prezentuje soba Darkthrone (wlasciwie nie tylko Darkthrone) w drugiej polowie lat 90 i dalej...
Coś tam było! Człowiek!
jesterSS

21-11-2007, 07:13

[quote][i]Wysłane przez Czesław[/i]
[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
nie jarzę tej dyskusji o kasie a propos darkthrone.ten zespoł jest totalnie niekomercyjny.gdyby był chociaz ciut komercyjny to miejscu ostatnich płyt mielibyśmy cyrkowe występy ala dimmu albo satyricon... [/quote]

Gdyby Darkthrone nie był kapelą komercyjną to nie było by tego całego pierdolenia jacy to są oni nie komercyjni, zwyczajnie jebie to tak samo jak pierdolenie hiphopowców, jacy to są niezależni i niekomercyjni i jak wszystko pierdolą i mają płyty wydawane na nie-legalu, a im bardziej chujowy i nielogiczny rym, tym bardziej głęboki tekst. Tutaj może sam DT o sobie aż tyle (w tejże kwesti, na boga) nie pierdoli, ale tę część marketingu robią sami mniej lub bardziej oddani fani i pseudofani.

Gdyby Darkthone nie był komercyjną kapelą to nie było by tego całego pierdolenia że wszystkich pierdolą że grają co chcą, że są tacy wyluzowani, że cośtam, że tacy fajni kolesie, że słuchają Motorheada (KURWA!!!!!!) że cośtam, że są normalnymi ludźmi i takie tam pierdolenie. Może faktycznie są normalnymi ludźmi (nie przewiduję 15 macek u pałkera (pałkera? a w ogóle tak go ktoś nazywa, czy wszyscy już po ksywie, bo się takie kolesiowo zrobiło, niby że to tacy fajni kolesie prawie jak zzamiedzy?) zamiast dwóch rąk, co zresztą konstrukcja kawałków by potwierdzała... skoro są tacy wulzowani i w ogóle to po jaki chuj w ogóle się o tym mówi? To jak jak by na każdym kroku Bartoszewski zaczynał przemówienie, rozmowę telefoniczną i listę zakupów "a więcj jestem stary i mam okulary....". Oczywista oczywistość jest tak powszechnie zrozumiała że tutaj nie trzeba już nic tłumaczyć. Jak się tłumaczymy to coś śmierdzi. W Darkthrone jebie pełną gębą.

Gdyby nie byli tacy niekomercyjni to nie nagrywali by płyt dla jakiś dużych wytwórni, nie robili tego tak często i co to w ogóle ostatnio porobiło się ostatnio tych epek i innych dupereli, już ta dyskografia tak czysto wyglądała... Gdyby nie byli tacy niekomercyjni to zamiast pierdolić o jakimś luzie i przejmowaniu się opiniami innych (tak tak, inaczej nie mieli by takiej nijakiej, rokendrolowej, olewackiej etc postawy) robili by naprawdę swoje...

Szkoda gadać, nawet jeżeli wszystko co napisałem ktoś uważa za bzdedy o dupie maryni, to wątpliwości nie ulega fakt że po Panzerfaust grają chujowo i generalnie mogli by sczeznąć... [/quote]

Co za skwary, jakby FOAD był nagrany przez zespół z Koziej Wólki, Meksyku albo Albanii i zostali wydani przez TBT to byś pierwszy piał nad tą płytą, pierwszy byś Slaytanic darł mordę żę np. taki "Canadian Metal" to restauracja kultu Hellhammer i w ogóle lata 80, wtedy było kultowo, a teraz chujnia z grzybnią (chuj żeś rocznik '89). Rzecz w tym żeby się inni nie dali nabrać na to twoje pierdolenie, bo jak widzę że na te psuedoprowokacyjne posty niektórzy odpowiadają wręcz referatami, to mi się lać chce ze śmiechu.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

21-11-2007, 13:30

Najlepszy referat napisał So I am Done, który aspiruje do otrzymania orderu Wujka Ciętej Riposty i generalnie gość jest nie do przebicia, a gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem, więc mi tu nie pierdol że jak identyczną płytę nagrała by jakaś podziemna kapela to by było zajebiście, gdyby wydane przez podziemny label to już zupełnie zajebiście. Nie oszukujmy się, sugestywnie łykać z połykiem byle kupę z nas dwóch generalnie jesteś zdolny tylko ty. Wystarczy żeby było takie wyluzowane, takie fajne, wszystkim znane, żeby było o piwie i o tym i o sramtym i żeby wokalista lubił motorheada, a przynajmniej dużo o tym mówił. Dobra, dobra, nie pierdol, już ja znam twoje zdanie o nowoczesnym black metalu, wiem że lubisz eksperymentować (z chłopcami też?) na swoich uszach. W sumie to rób sobie dalej, rocznik możesz podać dowolny, nawet jak będzie to 95 to nie ma to najmniejszego znaczenia i tak jesteś debilem.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

21-11-2007, 13:45

Ale masz jakiś logiczny argument, czy tylko ad personam potrafisz jechać?
Problemem nie jest przecież to, że komuś się muzyka na nowej płycie podoba lub nie podoba, bo to kwestia indywidualnego gustu. Problemem jest to, że ktoś tam sobie neguje drogę rozwojową Darkthrone, co moim zdaniem jest nie do obronienia.

Po drugie: sprowadzanie tego tematu do kwestii "tru podziemie vs komercja" to jakaś kpina i mogą to robić jedynie ułomne 15-letnie dzieci. Kogo to obchodzi w ogóle?
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

21-11-2007, 14:01

Nie zaglądałem do tematu jakiś czas, naraz zaglądam i pierdolenie coś o niekomercjalnym dakrthrone, to po prostu nie mogłem się powstrzymać, żeby tego nie skomentować. A co do jechania po ludziach - o wybacz, prosze ja ciebie, ale to fan prozy J. Haska zaczął, zresztą widać to co pisze, a jaki jest koń też widać.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

21-11-2007, 14:14

Ja pierdolę, normalnie czyta się to prawie tak dobrze, jak piardy długopisa.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Skaut

21-11-2007, 14:26

Heh, jak sie jest mlodym, to trzeba sie buntowac, przeciwko wszystkim i wszystkiemu. Znikna pryszcze i moczenie lozka to i bunt ustapi ;)
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ