EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: EMPEROR
Ja tam debiutu, czuje, jeszcze nie raz posłucham. Fenomanalnie tak te gitary z klawiszami chodzą - a dodatkowo wszystko ma tyle pogłosów, że gdzieś tam w tle ciągle zawiązują się nowe akordy, harmonie... miód.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- sveneld
- zaczyna szaleć
Bywało wcześniej, np. Nocturnus, klimat zupełnie inny, ale Casio stanowiło integralną częśćj muzyki. Podobnie Tiamat z okresu Astral sleep.
Only dead fish flows with the stream...
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
W zasadzie tak naprawdę to dopiero DsO odkryło, to co w EMPEROR najbardziej wartościowe.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Masz rację, ale NOCTURNUS to wyjątek. TIAMAT to wg mnie zupełne nieporozumienie.sveneld pisze:Bywało wcześniej, np. Nocturnus, klimat zupełnie inny, ale Casio stanowiło integralną częśćj muzyki. Podobnie Tiamat z okresu Astral sleep.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Znaczy te take dysonansowe arpeggia?Drone pisze:W zasadzie tak naprawdę to dopiero DsO odkryło, to co w EMPEROR najbardziej wartościowe.
Ostatnio zmieniony 25-10-2014, 19:43 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Drone
- chaos
- w mackach Zła
tak właśnie, ja teżblack_lava pisze: takie były czasy. możecie sobie ich krytykować z pozycji koneserów gatunku - ja nadal jestem ich fanem.
- Bloodcult
kto NIE docenia, ten nie jest koneserem gatunku.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ani osobą
- Drone
Ja doceniam, trzymam ich płyty, słucham od czasu do czasu (głównie "IX"), ale widzę jednocześnie mankamenty :)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
bo jesteś teraz starym chłopem który słyszał w życiu miljony płyt.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Skaut
-
pierdolenie.nagrywali naprawdę znakomite płyty, 90% ich dyskografii to klasyka gatunku czy to sie komuś podoba czy nie.kenediusze pisze:Ktoś tu kiedyś w temacie napisał, że goście z EMPEROR mieli wielki talent i pomysły, tylko zabrakło im dobrego smaku. Sedno sprawy.
ostatnio walczyłem trochę z płytami Ihsahna , jest to tak CHUJOWE ,że można się zrzygać jak gruba psiocha na avie Plastka
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Re:
+ cały światSkaut pisze:nawet z perspektywy czasu uważam, że "IX" NIE MA żadnych mankamentów.Drone pisze:Ja doceniam, trzymam ich płyty, słucham od czasu do czasu (głównie "IX"), ale widzę jednocześnie mankamenty :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
tzw. solowe płyty I. to wielka, parująca kupa gówienka
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Drone
Re:
Ma klawisze, które są zupełnie niepotrzebne.Skaut pisze:nawet z perspektywy czasu uważam, że "IX" NIE MA żadnych mankamentów.Drone pisze:Ja doceniam, trzymam ich płyty, słucham od czasu do czasu (głównie "IX"), ale widzę jednocześnie mankamenty :)
-
Re: Re:
są.jak można tego nie kumać?Drone pisze:Ma klawisze, które są zupełnie niepotrzebne.Skaut pisze:nawet z perspektywy czasu uważam, że "IX" NIE MA żadnych mankamentów.Drone pisze:Ja doceniam, trzymam ich płyty, słucham od czasu do czasu (głównie "IX"), ale widzę jednocześnie mankamenty :)
- Drone
Kwestia wyrobienia. Przesłuchasz tyle płyt, co ja i dojdziesz do tego samego wniosku :)
-
przesłuchałem więcej płyt niż Ty. To jest naprawdę zajebista płyta i Ty o tym wiesz. Klawisze to intergralna część tego zespołu.Drone pisze:Kwestia wyrobienia. Przesłuchasz tyle płyt, co ja i dojdziesz do tego samego wniosku :)
Tu nie ma o czym dyskutować.[V] pisze: pierdolenie.nagrywali naprawdę znakomite płyty, 90% ich dyskografii to klasyka gatunku czy to sie komuś podoba czy nie.
Jedynka i dwójka sprawdziły mi się znakomicie jako podkład do jazdy po norweskich zadupiach, więc nie są tak do końca bezużyteczne.[V] pisze:ostatnio walczyłem trochę z płytami Ihsahna , jest to tak CHUJOWE ,że można się zrzygać jak gruba psiocha na avie Plastka