GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: GHOST - Swe
To jest tak bardzo zespol po caffe late, wasy i ostre kolo, ze bardziej sie chyba nie da. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Mega sraka
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Sybir
;)[V] pisze:Teraz tylko czekać kiedy zawitają na Eurowizję.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rozkręca się
Fajna, bardzo przebojowa płyta, w sam raz na lato. Podoba mnie się. W porównaniu do poprzednich jest tu trochę mniej kabaretu a więcej nieprzyzwoicie nośnego rocka/heavy metalu, co mi odpowiada. Dobrze się tego słucha, bo to już nie są trochę kwadratowe heheszki pod mix Mercyful Fate i ABBA jak na Opus Eponymous, tylko porządne, rasowe, stadionowe granie. Trochę karykaturalne, ale tak ma być. Rozwijają się chłopaki.
A jak czytam te posty wyżej, to mam wrażenie, że lepiej z tym refrenem w See the Light nie mogli trafić: Every time when you feed me with hate, I grow stronger. Ta kapela była od początku jednocześnie jebana i uwielbiana, i w przeciwieństwie do wielu innych, zajdzie (już zaszła) bardzo daleko. I dobrze.
A jak czytam te posty wyżej, to mam wrażenie, że lepiej z tym refrenem w See the Light nie mogli trafić: Every time when you feed me with hate, I grow stronger. Ta kapela była od początku jednocześnie jebana i uwielbiana, i w przeciwieństwie do wielu innych, zajdzie (już zaszła) bardzo daleko. I dobrze.
-
To oczywiste. Wielka muza, wielki zespół.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Na sekund 5 ogłosić dobrą nowinę. Słyszałem że w górach pogoda trzyma, może niedługo pojawią się grzyby. Pozdrawiam kolegę.Heretyk pisze:o witam. będziesz coś jeszcze pisał, czy tak tylko wpadłeś na sekundę?[V] pisze:Czekałem na ten album bardzo długo ,właściwie w tym roku to czekałem chyba tylko na ten album. Forge napisał wspaniałą muzykę,nic mnie nie obchodzi czy jest to rock,metal,sofciarski pop czy cock rock,jest to po prostu wspaniała,bardzo melodyjna muzyka która zdobywa salony i wchodzi w mainstream jak nóż w masło. Wróżę im olbrzymi komercyjny sukces, trudno się odpędzic od tych piosenek.Teraz tylko czekać kiedy zawitają na koncerty do Europy..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nagrobek
upał jakby zelżał plus zimne piwko pod ręką i takiego rocka mogę słuchać dzień i noc. kręci się któryś raz z rzędu na talerzu a okładka, która jest jebanym majstersztykiem, kręci się w łapach.cudeńko.
-
- postuje jak opętany!
Za słodko. Zemdliło mnie z deka.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Wczoraj, przy pierwszym odsłuchu, miałem lekką ochotę zjebać tą płytę. Dziś zażarło, substancja została wtłoczona do krwiobiegu. Obawiam się, że nie wiem dokąd to zmierza.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- ozob
Dla mnie poki co plyta roku.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Miałem sen roku w trakcie jej słuchania, ale skoro jest tak dobrze to jeszcze posłucham.ozob pisze:Dla mnie poki co plyta roku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Przesłuchałem dwa razy i podtrzymuje swoje zdanie. Dla mnie to za mało przebojowe, abo po prostu za wolne w swojej przebojowości. Niby wszystko przemyslane, ułożone, ale jednak nie nosi mnie słuchając tego. I nie chodzi tu wcale oto, że Mercyful Fate, Blee Oyster Cult czy, że "produkt" muzyczny. Nie ziębi nie grzeje.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Kupiłem digipacka z bonusami i póki co mogę jedynie stwierdzić, że płyta słabsza od poprzedniczek, ale i tak rozpierdol i czołówka roku. Będzie grane często i gęsto; głównie przy grillu. :)
BTW
Zajebiście wyszły oba covery, które znalazły się na digi. Warto dać parę zł więcej. ;)
BTW
Zajebiście wyszły oba covery, które znalazły się na digi. Warto dać parę zł więcej. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- zaczyna szaleć
Hmm, ale bonusy sa na wersji w jewel case a zjebany digipack (a w sumie to ecopack) jest podstawową wersją bez bonusów...
- Drone
- December
- postuje jak opętany!
^
Ten digi
https://www.discogs.com/Ghost-Prequelle ... e/12076097" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten digi
https://www.discogs.com/Ghost-Prequelle ... e/12076097" onclick="window.open(this.href);return false;
- ozob
Jest jewel case z bonusami. Deluxe sie nazywa.
https://www.discogs.com/Ghost-Prequelle ... e/12077712" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.discogs.com/Ghost-Prequelle ... e/12077712" onclick="window.open(this.href);return false;
- vicek
Ich muzyka przypomina teraz trochę The Rasmus , a dwójeczka to był fajny skubi du rock/metal
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Jest też wersja digi z bonusami; szwedzkie bicie z Reaktora. W sumie, kurde, trochę żałuję, bo bonusy są też na wydaniu 3D, a ono świetnie się prezentuje. :/thespectator pisze:Hmm, ale bonusy sa na wersji w jewel case a zjebany digipack (a w sumie to ecopack) jest podstawową wersją bez bonusów...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."