to samo sobie pomyślałemMaria Konopnicka pisze:To chyba najgorsza z możliwych opinii, które w największym stopniu zniechęcają mnie do zapoznania się z płytą :) Już jakbyś napisał, że chujowa, że fatalna - to chętniej bym sprawdził czy rzeczywiście masz rację. "Dobra, solidna death metalowa płyta" - brzmi dla mnie jak "Zdrowa, rumiana, umyta dziewczyna". Niby fajnie, że zdrowa, fajnie, że od niej nie śmierdzi - ale to dla mnie to za mało bym chciał ją poznać :)Nasum pisze:nagrali naprawdę dobry, solidny death metalowy album. .
CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CRYPTOPSY
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Hehe, ja tam na jazzie się nie znam i nawet nie wiem czy te wstawki istotnie jazzujące są, ot ludzie gadają ;), ale mi akurat w odbiorze tych kawałków nie przeszkadzają zupełnie, nawet to wszystko płynnie przechodzi od plumkania do nawałnicy ;)ultravox pisze:No właśnie. Nie słyszałem jeszcze całej płyty, tylko trzy kawałki i jak w jednym z nich wyjechali nagle z taką jazzowa wstawką to strasznie mnie to zniesmaczyło ;)Nasum pisze:Trochę nie rozumiem tych jazzowych plumkań które się tam pojawiają, ale nie jest to przeszkodą nie do przejścia, są krótkie więc da się przeżyć.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Heretyk pisze:to samo sobie pomyślałemMaria Konopnicka pisze:To chyba najgorsza z możliwych opinii, które w największym stopniu zniechęcają mnie do zapoznania się z płytą :) Już jakbyś napisał, że chujowa, że fatalna - to chętniej bym sprawdził czy rzeczywiście masz rację. "Dobra, solidna death metalowa płyta" - brzmi dla mnie jak "Zdrowa, rumiana, umyta dziewczyna". Niby fajnie, że zdrowa, fajnie, że od niej nie śmierdzi - ale to dla mnie to za mało bym chciał ją poznać :)Nasum pisze:nagrali naprawdę dobry, solidny death metalowy album. .
Pisałem to niejako na żywo, podczas pierwszych dwóch przesłuchań, więc nie chciałem popadać w jakiś hurraoptymizm, a na ocenę końcową to trochę jeszcze się wstrzymam, co najmniej kilka razy muszę ją posłuchać. Mając na myśli solidny death metalowy album, chciałem opisać swoje pierwsze wrażenie, że jest to album wypełniony agresywną, ciężką muzyką, bez melodyjnych gówienek, solidny - znaczy świetne kompozycje, trzymające poziom, nie odbiegające od death metalowych ram jak to na ostatniej niekoniecznie udanej płycie było. Jaki to poziom, każdy niech się wypowie. Ja napiszę jak tylko przyswoję sobie ten materiał bardziej.
A tak na marginesie - polecam.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
spoko...mam zamiar zamówic w Mysticu.....chyba ze gdzieś taniej wychaczę :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Jeszcze cosik takiego się ukazało niedawno: http://www.metal-archives.com/albums/Cr ... eed/355383
Nie wiem, na chuj komu to wydawnictwo, ale tych trzech niepublikowanych dotąd numerów to można po Sieci poszukać.
Nie wiem, na chuj komu to wydawnictwo, ale tych trzech niepublikowanych dotąd numerów to można po Sieci poszukać.
- Mol
- zahartowany metalizator
-
Self pisze:Jeszcze cosik takiego się ukazało niedawno: http://www.metal-archives.com/albums/Cr ... eed/355383
Gdyby drugi dysk był załadowany niepublikowanymi utworami, jakimiś dodatkami do japońskich wersji, czy odrzutami z sesji, to może bym się skusił.
- hcpig
Na syndrom nie ale na kompleks owszem.535 pisze: Nie cierpię na syndrom Mety.
Yare Yare Daze
Widzę, że dobrze mnie znasz. Psychoterapeuta amator?hcpig pisze:Na syndrom nie ale na kompleks owszem.535 pisze: Nie cierpię na syndrom Mety.
- hcpig
Ta Metallica to przecież bardzo dobry przykład do Twych lęków i fobii. Im dalej w las, tym większy strach.
-
zajebiste!
- nicram
-
- w mackach Zła
Nic dodać nic ujać :)nicram pisze:Wow! Rzeczywiście rozpierdala!
-
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Taaaa.... najpierw płyta w bezpiecznym starym stylu teraz powrót na stare śmieci wokalne ;) Ciekawe czy on tak na stałe?
The madness and the damage done.
-
Ciekawe na jak długo....
- Self
- rasowy masterfulowicz
W sumie nie obraziłbym sie, jakby z Panem Robakiem na Metalfest dotarli. No chyba że będą grali innego dnia niż Entombed (ergo - nie zobaczę ich), wtedy mogą spierdalać. ;)
-
Na takie rozwiązanie też bym się nie obraził, ale tak naprawdę ucieszyłbym się z powrotu Mike'a Di Salvo.
-
Nie tylko ty.