IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Re: IMMOLATION
Kiepscizna to Immolation. Procz wszedobylskiej nudy, brak czegos na czym mozna by zawiesic ucho; krotkie choc zupelnie nietresciwe numery, TRAGICZNIE brzmiace gary, nie stwierdzono ciekawych momentow - epka rozkreca sie w najmniej odpowiednim momencie, czyt. kiedy zbliza sie ku koncowi. Brak nawet immolationowskiego lejtmotywu - slychac, ze to wciaz ta sama formacja, ale nawet na jedynie niezlym SitL bylo pare naprawde solidnie kopiacych dupsko motywow, nieraz zaskakujacych i przewrotnych, tu natomiast tego brakuje, a na dodatek negatywny efekt poteguja zjebane triggery.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Wałkowanie tych samych patentów. Wysokie dźwięki "iiiiiiiiiiłłłłłłł" wrzucane tam gdzie się tylko da już nudzą. Materiał strasznie przewidywalny. O ile na poprzednim lp było trochę urozmaicenia (doomowy Glorious Epoch) to tak epka jest kompilacją najbardziej oklepanych motywów z całej dyskografii.
Zawód.
Zawód.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
Death in another way
- weteran forumowych bitew
Ocenię tę epkę, ale dopiero wtedy, jak jej sobie na spokojnie posłucham w domu z oryginału!:-)
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
Tak się skupiacie na tych garach i w zasadzie zgadzam się co do oceny pałkerów zespołu, ale mnie zastanawia bardzo ograniczona ostatnimi czasy obecność Vigny. Gdzie te pełne smutku, strachu i zapachu śmierci solówki i zagrywki, gdzie ta desolacja, czarna rozpacz i majestat. No, gdzie?
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Włączyłem tę EPkę spodziewając się gówna, ale ku mojemu zdziwieniu okazała się bardzo dobra. Brzmienie zbyt krystaliczne, wiadomo, ale ostatni numer to mistrzostwo.
Ogólnie - słabo znam IMMOLATION, wolę inne I*ATION; debiut jest dla mnie kurewsko nudny, słaby i wymęczony, chociaż "Failures for Gods" jest całkiem fajne. Może kiedyś zechce mi się zapoznać z resztą.
Ogólnie - słabo znam IMMOLATION, wolę inne I*ATION; debiut jest dla mnie kurewsko nudny, słaby i wymęczony, chociaż "Failures for Gods" jest całkiem fajne. Może kiedyś zechce mi się zapoznać z resztą.
-
Barbapapa
- rozkręca się
ceny za ep niezłe
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
za 45 baksow mozna kupic "od reki" http://www.ebay.com/itm/Immolation-Prov ... 1e67b57a4e
albo policytowac o tutaj:
http://www.ebay.com/itm/Immolation-Prov ... 3f0f0cbfad
albo policytowac o tutaj:
http://www.ebay.com/itm/Immolation-Prov ... 3f0f0cbfad
I AM MORBID
-
byrgh
Jesli nie wejdzie debiut to tykanie kolejnych mija sie z celem. Przeciez ten krazek definiuje ten odlam dm, a kazda kolejna plyta jest sukcesywnym rozwijaniem tejze mysli. Wiec mielic, mielic az do skutku, a jak mimo wszelkich staran nie wejdzie, to to samo z HiA - mielic, mielic, az wejdzie. :) Bo nawiasem mowiac, FfG jest chyba relatywnie najslabszym krazkiem wczesnej tworczosci; to taki SitL na tle MD.Mistrz pisze:Włączyłem tę EPkę spodziewając się gówna, ale ku mojemu zdziwieniu okazała się bardzo dobra. Brzmienie zbyt krystaliczne, wiadomo, ale ostatni numer to mistrzostwo.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Bzdura. Ja za debiutem nie szaleję, a resztę uwielbiam.byrgh pisze:Jesli nie wejdzie debiut to tykanie kolejnych mija sie z celem.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Przeskok jakościowy między debiutem a Here in After jest duży. Failures to znakomity krążek i jeżeli słucham Immolation to najczęściej z trójki.
I AM MORBID
-
byrgh
@ Alsvartr: bo wlasnie DoP jest pod pewnym wzgledem najtrudniejsza rzecza Immolation. dales jej zdecydowanie zbyt malo czasu na wymieszanie i nie zdazyles jeszcze nia przesiaknac
@ Mort: co najwyzej przeskok produkcyjny ;) zreszta jakis czas temu mowilem, ze dla mnie HiA jest kontynuacja debiutu i to sie slyszy na pierwszy rzut ucha
@ Mort: co najwyzej przeskok produkcyjny ;) zreszta jakis czas temu mowilem, ze dla mnie HiA jest kontynuacja debiutu i to sie slyszy na pierwszy rzut ucha
-
Baton
No na tle dosyc przystepnych późniejszych płyt jest rzeczywiście zdecydowanie trudniejsza w odbiorze, więc wyczuwam sprzeczność w koniunkcji tego zdania u góry z twierdzeniem, że jesli DoP nie weszła to tykanie kolejnych mija się z celem.byrgh pisze:@ Alsvartr: bo wlasnie DoP jest pod pewnym wzgledem najtrudniejsza rzecza Immolation
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Pewnie jakbym zaczynał od debiutu albo chociażby od dwójki to byłoby inaczej. Ale pierwsze Immolation jakie usłyszałem to był "Unholy Cult", a potem "Close to a World Below", więc wsiąknąłem w granie, które zaczęli prezentować później i to właśnie ten rozwinięty styl do mnie trafia.byrgh pisze:@ Alsvartr: bo wlasnie DoP jest pod pewnym wzgledem najtrudniejsza rzecza Immolation. dales jej zdecydowanie zbyt malo czasu na wymieszanie i nie zdazyles jeszcze nia przesiaknac
-
byrgh
moze to moj wrodzony upor kaze mi tak myslec, bo u mnie to co mi nie wchodzi (choc nie zdarza sie to wcale tak czesto) trafia wprost na tapete z priorytetami :) a DoP jest orzechem, ktory zdecydowanie warto lupac. mozna go lupac miarowo i stopniowo, ale ja zalecilbym uzyc dziadka do orzechow, bo jest tego wart dla pysznego srodka. jesli dla kogos nie broni sie produkcja, powinien ten album przykatowac dla genialnych kompozycji
- Castor
Pod jakim względem, przecież ta płyta wchodzi jak woda, brzmi bardzo klasycznie a produkcja w żaden sposób nie jest przekombinowana, tzn bardzo naturalna, zupełnie jak woda:)byrgh pisze:DoP jest pod pewnym wzgledem najtrudniejsza rzecza Immolation.
Coś w tym jest, choć nie do końca.byrgh pisze:co najwyzej przeskok produkcyjny ;)
Jest kontynuacją, a także pogłębieniem oraz wyjaskrawieniem swego stylu, zapoczątkowanego na debiucie.byrgh pisze:zreszta jakis czas temu mowilem, ze dla mnie HiA jest kontynuacja debiutu i to sie slyszy na pierwszy rzut ucha
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Pewnie do niej kiedyś wrócę. Może wtedy jak będę miał głowę do tego żeby skupić się na muzyce, czyli za jakiś rok-dwa. Niech się odleży i poczeka na lepsze czasy to może nawet sobie kupię.
-
byrgh
Przeciez o to chodzi Alsvartrowi i tez o tym byla mowa.Castor pisze:Pod jakim względem, przecież ta płyta wchodzi jak woda, brzmi bardzo klasycznie a produkcja w żaden sposób nie jest przekombinowana, tzn bardzo naturalna, zupełnie jak woda:)byrgh pisze:DoP jest pod pewnym wzgledem najtrudniejsza rzecza Immolation.
- Castor
-
byrgh
wiec niech sam sie wypowie, bo nie chce mi sie po raz kolejny produkowac o tym samym