GRAVELAND

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: GRAVELAND

03-12-2016, 14:23

majeku pisze:No widzisz jaka to niesprawiedliwość, że to nie jest Gunter Grass. Powiem więcej: jest to pocieszające i zarazem śmieszne.
Wiem. Mnie też to śmieszy, a muzyka GRAVELAND to generalnie kał, ale takie gnębienie to już żenada.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
jaro216
rozkręca się

03-12-2016, 17:08

Tak. Przejdź się. Najlepiej do redakcji gazety wyborczej.
A jest to sens iść na koncert Wyborczej? Od 1989 roku wydają teksty, a mimo to nie nagrali jeszcze nawet demówki ;)
majeku
postuje jak opętany!

03-12-2016, 19:04

Może jak tak dalej pójdzie to zawieszą w końcu działalność? ;)
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

03-12-2016, 19:09

W całym tym zamieszaniu z Graveland i gazetami koszernymi najlepsze jest to, że jakąś dekadę temu Rob nabijał się z Paimona z Thunderbolt, który w wywiadach wypierał się dawnych poglądów i znajomości w dokładnie ten sam sposób.
Only dead fish flows with the stream...
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

03-12-2016, 20:11

majeku pisze:Może jak tak dalej pójdzie to zawieszą w końcu działalność? ;)
Wyborcza?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

03-12-2016, 20:16

Mogłyby te cioty z antify się zawiesić. Najlepiej na drzewie.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

03-12-2016, 21:32

Elhaz_77 pisze:
Plastek pisze:Obrazek

Fajny ten karakan trzeci od prawej.
To menedżer pubu Liverpool, niejaki Raścisław ;)
Całe 156 cm aryjskiego zła i pogaństwa.
535

03-12-2016, 21:40

Widzę, że wyśmiewanie się z ludzi niskich wzrostem, weszło użytkownikom w krew. Bardzo nieładnie. Gdzie są moderatorzy? Nie każdy mógł mieć w dowodzie "wysoki" i nie jest to jego winą.
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

03-12-2016, 21:42

Cytując stary serial " wysoki jak Goebbels".
Lepiej?
Karkasonne

03-12-2016, 21:46

Pacjent pisze: Günter Grass był w SS, Hugo Boss w NSDAP, a ich nazwiska są widoczne na półkach dużych sklepów. Tymczasem facet nie może swobodnie zagrać podziemnego koncertu, bo coś tam kiedyś...
Polecisz jakąś książkę tego Hugo Bossa?
535

03-12-2016, 21:48

sveneld pisze:Cytując stary serial " wysoki jak Goebbels".
Lepiej?
Nie wiem, czy lepiej. Ogólnie słabe to jest.
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

03-12-2016, 22:05

Zgadzam się z Tobą, ze nabijanie się z czyjegoś wzrostu jest słabe. Niemniej w połączeniu z wymiarami trudno nie uznać za śmieszne deklaracji dotyczących losu spotkanych " żydków i czarnuchów" wygłaszanych w mroko pogańskich czasach przez pana Rościsława, czy tego, że zwykł się nabijać z "tego knypa Nergala" ( wtedy nie było przyjaźni pomiędzy Darkenem i Nergalem, a R. był stronnikiem Graveland)
majeku
postuje jak opętany!

03-12-2016, 22:24

uglak pisze:
majeku pisze:Może jak tak dalej pójdzie to zawieszą w końcu działalność? ;)
Wyborcza?
tak, tak
Belfegor
świeżak

05-12-2016, 23:03

widac, ze cioty z antify tez traktuja temat nieco wybiorczo, nie wiedziec dlaczego (?), bo np. IW gra trase z Vader bez problemow, masa kapel ze skandynawii tez poruszala roznej tresci kwestie "za gowniarza" i jakos sie to dziwnym trafem rozeszlo po kosciach. fakt, ze Roberto zaszedl w tym wszystkim chyba dalej, niz ktokolwiek z w/w, i te jego dzisiejsze proby odkrecenia tematu brzmia co najmniej zabawnie, hehe... to, co ktos tam wczesniej napisal odn Hugo Bossa itd. przykladow mozna znalezc dziesiatki, moze nawet setki, wiadomo, ze cweloza z antify bierze sobie na celownik "latwe cele", bo wlasciwie kogo innego to ludzkie scierwo moze sobie brac za cel...?
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

05-12-2016, 23:33

Robercik i Piekielne Wojny to już się muszą pogodzić niestety, że naćpane klejem towarzystwo ze squotów będzie im robić przypał, takie to już pizdy są.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Belfegor
świeżak

06-12-2016, 00:21

jasne, tyle, ze Infernal napierdala trase, jakies sztuki tu i tam, i jest git, a Roberto nie moze nawet zagrac w takim Krakowie czy tam Wroclawiu, bo go blokuja. Tej "logiki" scierwuchow tutaj nie pojmuje.
Karkasonne

06-12-2016, 00:45

Belfegor pisze:jasne, tyle, ze Infernal napierdala trase, jakies sztuki tu i tam, i jest git, a Roberto nie moze nawet zagrac w takim Krakowie czy tam Wroclawiu, bo go blokuja. Tej "logiki" scierwuchow tutaj nie pojmuje.
Graveland jest zespołem reprezentowanym przez jednego człowieka, który swoje w życiu powiedział, a co powiedział co wiedział. Jakie miał poglądy, każdy wie. Czy teraz ma inne? Ciężko powiedzieć. Najpierw się w necie głośno odciął niedawno, potem to odwołał, i tak na dobrą sprawę nikt z boku nie wie już, co on myśli tak naprawdę, z nim samym włącznie. Graveland było przecież czołowym zespołem NSBM.

Infernal War NSBM nigdy nie było. Poglądy przynajmniej niektórzy z nich mają (lub do niedawna mieli) zbliżone do NSBM, ale nie wyrażają tego w tekstach, oprawie i symbolice. Co nie znaczy, że nie mają swoich problemów przez wyraźne sympatyzowanie z NSami.

Mieli za to problemy jako Iperyt, co pewnie większość zgromadzonych pamięta lepiej ode mnie, bo było to już chwilę temu - gaz pieprzowy na koncercie, wymazane drzwi U Bazyla bodajże "Tu grał nazistowski zespół" (mogę mylić się w szczegółach).

Mam nadzieję, że pomogłem.
Belfegor
świeżak

06-12-2016, 01:09

Tytuly takie jak "czarne legiony ss" czy "jewhammer" wcale sie nie kojarza z ta tematyka. Juz raczej w tekstach graveland nie doszukasz sie tego typu tematow.

Robcio zajebal sesje i split z honor, tamci tam grali.

Nadal nie rozumiem tej "logiki".
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-12-2016, 08:45

Belfegor pisze:Tytuly takie jak "czarne legiony ss" czy "jewhammer" wcale sie nie kojarza z ta tematyka. Juz raczej w tekstach graveland nie doszukasz sie tego typu tematow.

Robcio zajebal sesje i split z honor, tamci tam grali.

Nadal nie rozumiem tej "logiki".
No to masz problem, z logiką właśnie. Jeszcze raz zatem: IW poza z grubsza typową dla gatunku działalnością artystyczną rzucali co najwyżej ogólnikami w stylu "popieramy wszelkie akty nietolerancji", a wszystko w zmieniającej kontekst otoczce mizantropii inihilizmu. Aha, no i ich gitarnik wspierał Honor koncertowo, czy tam sesyjnie.

Z drugiej strony Robcio i pozostali członkowie Graveland z powodzeniem lansowali się swego czasu na czołowych nazi black metalowców w kraju. Potem, działając już znowu solo, Robert niby się odcinał, ale co jakiś czas musiał rzucić rodzynkiem w rodzaju "jak to, Murzyn gra Conana" i tym podobne. W międzyczasie nagral też split z podludźmi z Honor. Po latach zbiera skład, zaczyna grać koncerty - i gdzie gra pierwszy? Na neonazistowskiej imprezie.

Cóż, Robcio realizuje swoje cele statutowe, a antifa swoje ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

06-12-2016, 08:55

sveneld pisze:
Elhaz_77 pisze:
Plastek pisze:Obrazek

Fajny ten karakan trzeci od prawej.
To menedżer pubu Liverpool, niejaki Raścisław ;)
Całe 156 cm aryjskiego zła i pogaństwa.
Rasa panów. Standard. Zawsze przecież osobnicy prezentujący takie poglądy to jakieś kaleki, mutanty, totalne lewary z mordy pozbawionej już na pierwszy rzut oka jakichkolwiek śladów inteligencji.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ