Chyba sobie nie zamerzasz tego kupowac?!kakademona pisze:zassałem ale mi sie koś nie otwiera...ten kawałek z my space the day...to jakies takie odniesienia do staroci, narazie sie nie wypowiadam.nie ma o czym.kiedy ona ma byc po legalu?
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowa METALLICA
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Re: Re:
Zdaje sie, że pisales w ktoryms z tematów, ze nigdy metalliki nie lubiles, a teraz dzieło?kakademona pisze:master of puppets to niekwestionowane dzieło
Nie moge sie zgodzic z tym, że numer jest kiepski, gdyz taki nie jest. Riffy sa calkiem ok, solo również, James nawet niezle spiewa, Lars nie pokazuje za wiele. Rzeczywiscie w szybszej czesci jest lekki chaos, riff z jednego przechodzi w drugi z deka chaotycznie i rzeczywiscie mogli to zrobic ciut lepiej. Na pewno nie jest zle, czekam z niecierpliwościa na pełen album. Wystawiam czwórke
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ten nowy kawałek jest tak nudny i słabowity, że aż odechciało mi sie czekać na tą płytę.
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Re:
Coś z Load tam jest. Posłuchaj ścieżek perkusji na "The outlaw torn" i na tym "nowym" kawałku, zwłaszcza w jego pierwszej części. Zbyt dużo tutaj autocytatów (autoplagiatów?) zlepionych losowo. I jeszcze jedno- ten zespół zawsze miał dar do pisania zapadających w pamięć kompozycji. Po tym co usłyszałem pamiętam raptem dwa fragmenty...Skaut_Kwatermaster pisze:Dorzuc do poczatkow kariery Czarny Album i bedzie ok. Load tam nie slysze. Ale faktycznie, nie ma co sie wiecej nad tym gniotem rozwodzic.4m pisze:To nie jest to samo, bo słychać tam też echa Czarnego Albumu i Load.
-
esq
- postuje jak opętany!
borze tyle pieprzenia na temat jednego kawałeczka, to jak wyjdzie cała płyta to tu armagiedon będzie w topicu 
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nowe kawałki Slayera patroszyliście 2 lata temu w dużo większych ilościach o ile pamiętam, więc nie widzę problemu.
Yare Yare Daze
- 4m
- weteran forumowych bitew
Darz bóresq pisze:borze
Jak wyjdzie cała płyta to zrobimy jej rozbiór co do nutki, przeprowadzimy dokładną analizę dźwięków, omówimy słowo po słowie dogłębną symbolikę tekstów, grafik umieszczonych na okładce oraz wpływ na trendy zachowań wśród społeczności metalowejesq pisze:tyle pieprzenia na temat jednego kawałeczka, to jak wyjdzie cała płyta to tu armagiedon będzie w topicu
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
i nic dziwnego Metallica to wielka nazwaesq pisze:borze tyle pieprzenia na temat jednego kawałeczka, to jak wyjdzie cała płyta to tu armagiedon będzie w topicu
I AM MORBID
- Gotharus
- postuje jak opętany!
i wielki zespółMort pisze:i nic dziwnego Metallica to wielka nazwaesq pisze:borze tyle pieprzenia na temat jednego kawałeczka, to jak wyjdzie cała płyta to tu armagiedon będzie w topicu
-
esq
- postuje jak opętany!
nie zaprzeczamGotharus pisze:i wielki zespółMort pisze:i nic dziwnego Metallica to wielka nazwaesq pisze:borze tyle pieprzenia na temat jednego kawałeczka, to jak wyjdzie cała płyta to tu armagiedon będzie w topicu
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
-
Heretyk
4m pisze:Metalliki nigdy za wieleAle tu akurat nie jest dobrze
Bardziej chyba mi się jednak St Anger podoba (...) Naprawdę wolę St Anger.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Co za kupa.
W zasadzie jednak niech nagrywają kolejne płyty. Przez pryzmat każdej ostatniej lepiej oceniam wcześniejsze.
OVERKILL, EXODUS, SODOM, SLAYER, ONSLAUGHT - nie ma czasu na metkoklocki.
W zasadzie jednak niech nagrywają kolejne płyty. Przez pryzmat każdej ostatniej lepiej oceniam wcześniejsze.
OVERKILL, EXODUS, SODOM, SLAYER, ONSLAUGHT - nie ma czasu na metkoklocki.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Jak Ci się widzi ostatni album? Dla mnie Killing Peace to jeden z bardziej niedocenianych albumów 2007. Czysta energia, świeżość i radość z grania. Jeśli tak miałyby wyglądać wszystkie powroty to jestem za.Gore_Obsessed pisze: ONSLAUGHT -
- Block69
Wydaje mi sie, że "Killing Peace" został zauważony i doceniony. Po EXODUS i HEATHEN to chyba najlepszy materiał nagrany przez thrashową kapele po powrocie na scene (jeszcze DEATH ANGEL bardzo dał rade). HALLOWS EVE słabe, ASSASSIN słabe, NUCLEAR ASSAULT przeciętne i tak dalej można wymieniać.
PENIS METAL
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Prasy muzycznej i innych portali zbytnio nie śledzę więc nie wiem jaki był szerszy odzew. Oceniając przez pryzmat tego forum, to KP przeszło prawie niezauważone, choć oczywiście jakąś szerszą dyskusję mogłem przegapić.Block69 pisze: Wydaje mi sie, że "Killing Peace" został zauważony i doceniony.
Stawiam ich za Exodus a minimalnie przed Heathen. Z tego co wymieniłeś słyszałem jeszcze Death Angel, (solidny album, może nie błyskotliwy ale całkiem niezły) Assassin i Nuclear Assault (oba słabe). Bardzo natomiast liczę na zreaktywowane Devastation.Block69 pisze: Po EXODUS i HEATHEN to chyba najlepszy materiał nagrany przez thrashową kapele po powrocie na scene (jeszcze DEATH ANGEL bardzo dał rade). HALLOWS EVE słabe, ASSASSIN słabe, NUCLEAR ASSAULT przeciętne i tak dalej można wymieniać.
- Rattlehead
Metallica- My apocalypse
jest trochę lepiej niż ten pierwszy shit
jest trochę lepiej niż ten pierwszy shit
support music, not rumors
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
^Nadal nędza, i to jeszcze większa bo to już drugi utwór z nadchodzącej płyty, który jest totalnie beznadziejny.
- Rattlehead
w tym przypadku akurat można stwierdzić, że jest to jedna piosnka a nie sklejka przypadkowa z trzech niepasujących do siebie kawałków. Ogólnie rewelacja to to nie jest ale moim zdaniem lepsze niż to pierwsze
support music, not rumors
- hcpig
Już trzeci numer i tym razem naprawdę się postarali. Iście punkowy ogień, zajebiste wokale i płomienne solo! WOOOOOOOWAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
Nie muszę dodawać, że w kontekście dwóch poprzednich tracków ten jest sporym zaskoczeniem. Coś czuję, że płyta będzie obfitować w takie niespodzianki, mówcie sobie malkontenci co chcecie, ale oni są naprawdę nieprzewidywalni. Powinni zmienić tytuł płyty na "KREW BUZOVATOR".
Nie muszę dodawać, że w kontekście dwóch poprzednich tracków ten jest sporym zaskoczeniem. Coś czuję, że płyta będzie obfitować w takie niespodzianki, mówcie sobie malkontenci co chcecie, ale oni są naprawdę nieprzewidywalni. Powinni zmienić tytuł płyty na "KREW BUZOVATOR".
Yare Yare Daze
-
aryman
- postuje jak opętany!
Mam podobne zdanie. "Killing Peace" mnie rozwalił na kawałki i nie wiem, co musiałaby nagrać Metallica, żeby choćby wyrównać ten poziom.Pelson pisze:Jak Ci się widzi ostatni album? Dla mnie Killing Peace to jeden z bardziej niedocenianych albumów 2007. Czysta energia, świeżość i radość z grania. Jeśli tak miałyby wyglądać wszystkie powroty to jestem za.Gore_Obsessed pisze: ONSLAUGHT -
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)