IN THE WOODS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: IN THE WOODS

19-12-2014, 06:28

Nerwowy pisze:
Akurat tutaj metaluchy z MA przypadkiem prawie idealnie trafili z uszeregowaniem poszczególnych albumów ;D. Oczywiście z tą różnicą, że generalnie im lepszy materiał tym niższa średnia ocen. No i te niewielkie różnice między poszczególnymi albumami w przypadku czterech ostatnich krążków - wszystko prawda.
Pisz jasno, bez kotar i woalek. Geniusz lepszy niż Rebel Extravaganza?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

19-12-2014, 16:44

535 pisze:
Nerwowy pisze:
Akurat tutaj metaluchy z MA przypadkiem prawie idealnie trafili z uszeregowaniem poszczególnych albumów ;D. Oczywiście z tą różnicą, że generalnie im lepszy materiał tym niższa średnia ocen. No i te niewielkie różnice między poszczególnymi albumami w przypadku czterech ostatnich krążków - wszystko prawda.
Pisz jasno, bez kotar i woalek. Geniusz lepszy niż Rebel Extravaganza?
Przecież tutaj jak byk widać, że jakość tych płyt jest odwrotnie proporcjonalna do ich ocen na MA.

Bardzo dobra płyta, na poziomie zbliżonym do trzech poprzednich, gorsza od Rebel Extravaganza. Nie ma w tym nic trudnego.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

19-12-2014, 21:02

Kurczę, przypomnieliście mi o "Omnio". Ze 3-4 lata nie słuchałem. Nadal mi smakuje. Chrzęści czasami w zębach i ma lekko nieświeży posmak ale ogólnie wciąż lubię. Ma swój klimat i kilka bardzo dobrych momentów. 3 razy od wczoraj poleciała.
Awatar użytkownika
Lobas
zaczyna szaleć

19-12-2014, 21:34

Słuchałem tylko Heart of the Ages i wokale mnie trochę drażniły. Mówicie, że Omnio to lepsza płyta?
Chelsea Bus Company
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-12-2014, 05:44

Wasyl pisze:Kurczę, przypomnieliście mi o "Omnio". Ze 3-4 lata nie słuchałem. Nadal mi smakuje. Chrzęści czasami w zębach i ma lekko nieświeży posmak ale ogólnie wciąż lubię. Ma swój klimat i kilka bardzo dobrych momentów. 3 razy od wczoraj poleciała.
Nie słyszałem od wielu lat płyty, która sklonilaby mnie żeby wyjebac słuchawki z odtwarzacza. Gówno to jest mało powiedziane.
this is a land of wolves now
535

27-12-2014, 08:15

Ha,ha. Ten jak przeżywa. Skąd wiesz, że gówno skoro nie próbowałeś przesłuchać?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-12-2014, 08:17

Nigdy nie próbowałem smakować psiego gówna ale wystarczył wygląd i zapach żeby stwierdzić że smakuje chujowo. Może nadal żyje w błędzie bo póki co nie próbowałem.
535

27-12-2014, 08:20

Nie próbowałeś? Wydawało mi się, że przeczytałem gdzieś, że Phoenix jest jednym z najlepszych numerów nagranych przez Satyricon.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-12-2014, 08:21

;)
Awatar użytkownika
manieczki

02-08-2015, 18:26

https://iliveforonedollaraday.wordpress ... rsal-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-08-2015, 20:10

Przecież ćwiczą.
535

02-08-2015, 20:12

ale dalej kaleczą,więc zagrzewam ich do walki
Awatar użytkownika
manieczki

30-10-2015, 21:02

a w lipcu zem ja postowal
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... skebundet/" onclick="window.open(this.href);return false;

na garnkach pan Kobro z In the woods
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

28-12-2015, 20:22

Ciekawie się zapowiada http://www.debemur-morti.com/en/534-in- ... box.html#/
6xLP BOX SET

250x copies in milky white / black heavy records (exclusively available from us)
750x copies in black heavy records

All orders placed and paid in 2015 will receive an exclusive, free, totebag with Art from "Heart Of The Woods" on it.

: Audio content :
- Heart Of The Ages
- Omnio
- Strange In Stereo

(All three albums in their original, perfect and pure, versions)

: Book content :
- Exclusive artwork by Dehn Sora
- Exclusive in depth story/interview of the band by Yngve M. Jacobsen
- Lyrics

: Extra information :
- Slipcase with textured heavy black carton
- 3 Gatefold sleeves
- 64-page 12"x12" book
- 3 A2 posters
- Vinyl lacquers made at SST Brüggemann for the best audio quality
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
535

03-01-2016, 09:41

Wszystko pięknie, tylko komuś kurwa przeszkadzały okładki.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

23-06-2016, 14:41

Debemur Morti Productions ogłosiło:
Obrazek

17 protracted years after their last fantastic full lenght, "Strange In Stereo", the Norwegian legend IN THE WOODS... rise from its own ashes to deliver a stunningly focused new record soberly entitled, "Pure".

"Pure" combines elements that made early IN THE WOODS... such majestic compositions, with a new-found immediacy and energy. Taking inspiration from the legendary Metal and Rock bands from the 70's to the 90's, the avant garde masters created a collection of 10 huge-sounding, all-enveloping cosmic tales :

1. Pure
2. Blue Oceans Rise (Like A War)
3. Devil's At The Door
4. The Recalcitrant Protagonist
5. The Cave Of Dreams
6. Cult Of Shining Stars
7. Towards The Black Surreal
8. Transmission KRS
9. This Dark Dream
10. Mystery Of The Constellations

About this eagerly awaited new offering, the band comments :

"This is without a doubt the most accessible release by IN THE WOODS… yet. Lyrically, existential and philosophical themes are at the fore ; Elements of psychedelia, alienation and loss interweave, leaving the listener in no doubt that IN THE WOODS… seek to advance their own understanding of the esoteric and transcendental, if were it not already obvious to the listener through the music."

The artwork for this gem was crafted by Max Winter from Teratogen and the front cover is viewable below. The CD version will come with a slightly different cover.

"Pure" is scheduled for release worldwide on September 16th 2016 via Debemur Morti Productions on CD/Vinyl/Digital.

A few months ago, IN THE WOODS... and Debemur Morti Productions gave you the unmissable opportunity to (re)discover the three otherworldly classics released by the band 1995-1999. Indeed, the French label has reunited masterpieces "Heart Of The Ages", "Omnio" and "Strange In Stereo" for the first time in a luxurious coffret 6x12"LP box set and 3xCD box set.

As befits the label, the result is simply sumptuous. Both boxes (CD & LP) are encased in a beautiful slipcase with textured heavy black carton and contain, among other things, brand new artwork realized by the ultra-talented Dehn Sora, lyrics and an exclusive in-depth band story/interview by Yngve M. Jacobsen contained in a substantial book (+60 pages).

IN THE WOODS… will bring their unique and original sound to life on the following dates (the live band is completed by live musicians KARE (guitar) and JOB (keys)) :

08.07 - DE, Torgau (In Flammen festival)
09.07 - DK, Fredericia (Metal Magic festival)
12.08 - CZ, Josefov (Brutal Assault festival)
13.08 - AT, Vienna (Viper Room w/ support from SIGH)
14.08 - CH, Zurich (Werk 21 w/ support from SIGH)
15.08 - DE, Weinheim (Cafe Central w/ support from SIGH)
16.08 - DE, Oberhausen (Resonanzwerk w/ support from SIGH)
17.08 - NL, Leeuwarden (Neeushoorn w/ support from SIGH)
19.08 - DE, Dinkelsbuhl (Summer Breeze open air fest)
09.09 - NO, Kristiansand (Southern Discomfort festival)
10.12 - ES, Madrid (Madrid is the Dark festival)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
535

23-06-2016, 14:45

Cieniutka zupka w tym talerzu. Oby to nie był znak.
Vorathiel
rozkręca się

23-06-2016, 16:14

Oby wokale dały radę. Jakoś nie ufam temu facetowi.

Otwieracz w wykonaniach koncertowych nie powala niczym, ale In The Woods zawsze grali muzykę, która (przynajmniej dla mnie) na pierwszy 'rzut ucha' wydawała się nijaka, a dopiero po pewnym czasie się otwierała na słuchacza.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Przynajmniej charakterystyczne melodycznie 'zaśpiewy' (2:00+) zostały.
Awatar użytkownika
nicram

23-06-2016, 16:20

535 pisze:Cieniutka zupka w tym talerzu. Oby to nie był znak.
Qrde bardzo się ucieszyłem, że wracają ale jak zobaczyłem brak w składzie Transetha to zwątpiłem. Po przesłuchaniu nagrania udostępnionego przez kolegę Vorathlela zwątpiłem jeszcze bardziej. Przynajmniej koncertowo nowy wokal nie daje rady. Czy ja tam słyszę growle? Na jakiego chu.a?
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ