DEATH ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DEATH ANGEL
Dziadki? Kolego Triceps ile ty masz lat? Czterdziestoparoletnich facetów nazywasz dziadkami?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
W kontekście muzyki typu metal czy punk, jak najbardziej. Najlepsze płyty statystycznie popełnia gówniażeria liceo/post-liceowiekowa.535 pisze:Czterdziestoparoletnich facetów nazywasz dziadkami?
Yare Yare Daze
Popełniała, popełniała. Z drugiej strony zapomniałeś chyba o For All Kings... Potraktujmy to jako przejęzyczenie.hcpig pisze:W kontekście muzyki typu metal czy punk, jak najbardziej. Najlepsze płyty statystycznie popełnia gówniażeria liceo/post-liceowiekowa.535 pisze:Czterdziestoparoletnich facetów nazywasz dziadkami?
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Dziadki? No staż na scenie mają długi, ale nie zapominajmy, że zaczynali w bardzo młodym wieku
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

- hcpig
535 pisze:
Popełniała, popełniała. Z drugiej strony zapomniałeś chyba o For All Kings... Potraktujmy to jako przejęzyczenie.
Dlatego Anthrax jest wielki bo postąpił wbrew regule. to jest fenomen.
Nawet wielko bolączka podstarzałych zespołów czyli żużyty z wiekiem wokal i fatalna w skutek tego forma Anthrax się nie ima ba! kiedy inny z wiekiem stają się cieniem i parodią przeszłości jak Vortex, Snake czy Danzig to 'zniewieściały' nieco wokal Belladonny nie tylko nie stracił na mocy a wręcz na stare lata zmężniał, przez co jest lepszy niż kiedykolwiek wcześniej!
Yare Yare Daze
- Triceratops
Dokladnie tak jest, w przeciwienstwie do wyzej wymienionych wokal Belladonny zeszlachetnial, zmeznial, wydoroslal, jest teraz potezny, klasowy i rasowy, w odroznieniu od wymienionych wyzej panow, ktorych niestety dopadl kryzys wieku sredniego i uwiad starczy oraz otylosc, ktora jak wiadomo wplywa negatywnie na pluca, gardlo i inne organy, prowadzac do szy bkiej degeneracji organizmu,
woodpecker from space
- moonfire
- zahartowany metalizator
Na razie jestem po odsłuchu kawałków z YT i jednym obrocie płyty. Świetny thrash metal nagrali i najlepszą płytę od "The Art of Dying". Jestem kupiony.
- [S.]
- zaczyna szaleć
Przed wczoraj znalazłem trochę czasu, żeby kilka razy "obrócić tę płytę" na spotify i wydaje mi się jeszcze lepsza, niż po pierwszym odsłuchu. Najlepsze są dwa pierwsze kawałki, najsłabszy "Lost", reszta trzyma bardzo wysoki poziom. Czy "Evil" jest lepszy od "The Art of Dying" jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić, ale chyba nie.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- Oki
w przypadku tego zespołu mam tak jak ze Slayerem - nie umiem zestawiać płyt, która lepsza, która gorsza tylko odpalam, słucham i albo mi się podoba albo nie. Nowy Death Angel mi się podoba. Ostatni Slayer zresztą też:)
- Maro
+1Oki pisze:w przypadku tego zespołu mam tak jak ze Slayerem - nie umiem zestawiać płyt, która lepsza, która gorsza tylko odpalam, słucham i albo mi się podoba albo nie. Nowy Death Angel mi się podoba. Ostatni Slayer zresztą też:)
- moonfire
Moja recka. Jak na razie, thrashowy album roku.
Uprzedzam pytania, słyszałem Vektor.
http://ltura.blogspot.com/2016/07/death ... chwaa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The Evil Divide” to dziesięć utworów odegranych w czasie trzech kwadransów. To chyba optymalna liczba kawałków i optymalny czas trwania takiej płyty. A że znów do utworów grupy wkradła się różnorodność i wyparowała z nich monotonia, albumu tego słucha się doskonale. Odkrywcze granie to nie jest, ale w zamian oferuje słuchaczowi mnóstwo energii. Tym bowiem właśnie powinna charakteryzować się każda płyta zawierająca ostre granie, czy to heavy metal, czy thrash, czy punk rock. Nie ma mowy o nudzie, gdy po dwóch początkowych petardach, czyli utworach „The Moth” i „Cause for Alarm”, pojawia się patetyczny i bardzo melodyjny „Lost”.
Uprzedzam pytania, słyszałem Vektor.
http://ltura.blogspot.com/2016/07/death ... chwaa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The Evil Divide” to dziesięć utworów odegranych w czasie trzech kwadransów. To chyba optymalna liczba kawałków i optymalny czas trwania takiej płyty. A że znów do utworów grupy wkradła się różnorodność i wyparowała z nich monotonia, albumu tego słucha się doskonale. Odkrywcze granie to nie jest, ale w zamian oferuje słuchaczowi mnóstwo energii. Tym bowiem właśnie powinna charakteryzować się każda płyta zawierająca ostre granie, czy to heavy metal, czy thrash, czy punk rock. Nie ma mowy o nudzie, gdy po dwóch początkowych petardach, czyli utworach „The Moth” i „Cause for Alarm”, pojawia się patetyczny i bardzo melodyjny „Lost”.
- Oki
a nowy Exumer?
- moonfire
Dobry, ale Death Angel wyżej. Zawsze wolałem amerykański thrash metal.
-
Nowa płyta:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Calkiem swietny, troche za sterylne brzmienie ale to domena czasow dzisiejszych.
woodpecker from space
-
Niezły, ale w sumie poprzednia też mi się podobała. I wydaje mi się, że The Evil Divide brzmiało lepiej.
- Harlequin
Taki se ten numer, solówa bardzo spoko.
- Triceratops
Popadaja w casus Overkill, wymieszac kawalki z 5 ostatnich plyt i nikt sie nie zorientuje.
woodpecker from space