A właśnie, ten Die Kreuzen wyszedł na CD w ogóle?
SATYRICON VS DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON VS DARKTHRONE
- koreaniec
- w mackach Zła
Lubiem Masterfula za to, że w temacie o DT vs S praktycznie nic nie znajdziesz na temat rzeczonych kapel, natomiast możesz dowiedzieć się o wpływie Dead Kennedys na muzykę Voivod. I w porządku, bo co można jeszcze powiedzieć o tytułowych Norwegach czego przeciętny użytkownik tego forum by nie wiedział. Masterful bawi, uczy, wychowuje.
Lefthandpathyoga
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
np. że Satyricon stworzyli Czral i Wargod a Satyr i Frost dołączyli później? albo że DarkThrone na początku się nazywał Black Death?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz

A tak właściwie to come on, raz że to raczej wiadome fakty a dwa to kogo to tak naprawdę interesuje? Jakikolwiek sens pisania po raz miliardowy o tych dwóch kapelach jest poprostu nikły.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Czasem się oparów z farby w robocie nawdycham, ale na opakowaniach jest napisane - produkt ekologiczny, więc nie kłamię.twoja_stara_trotzky pisze:Przestań kłamać, że narkotyków nie bierzesz!535 pisze:Oczywiście forma w jakiej TO podałeś nadmorski Kolego świadczyć może tylko i wyłącznie o słabości rocznika, cały dzień i pół nocy przed ekranem + alkohol + kawa + Szanowna małżonka widziana tylko w drodze z łóżka do łazienki i z łazienki na spacer (z psem) to osłabia Twoje pokolenie, osłabia fizycznie, ale przede wszystkiem psychicznie, bóg jeżeli istnieje to jest jeden, przynajmniej ten metalowy i kanadyjski, dolarowe banknoty w formie krzyża Tego który umarł za bandę dziwek i głupków niczego nie zmienią...twoja_stara_trotzky pisze:
a to jest mistrzostwo wszechświata
(Voivod RIVEN staje się znacznie mniejszy, jak się zaprzyjaźnisz z Dead Kennedys).
-
- weteran forumowych bitew
Coś w tym jest. Po latach niezbyt lubiany przeze mnie Immortal okazał się jedynym godnym zaufania zespołem w porównaniu z powyższymi.KreatoR pisze:Coby wrócić do tematu: DarkThrone już nas niczym nie zaskoczy, panowie najwyraźniej mają dość bycia trv i znaleźli sobie niszę na black'n'roll'a. Tak jak napisał Marian - będą sobie dalej po pijaku dłubać w szlagierach III ligi.
z kolei SatYricoN już zaskoczył! Po świetnym N,D nagrali straszną kakę p.t. TAoN, której nie jestem w stanie przesłuchać nawet w połowie. Chyba tylko Drone się nad nią spuszczał.
Z tej dwójki głosuję na Immortal.
- witchfinder
!!!koreaniec pisze:Lubiem Masterfula za to, że w temacie o DT vs S praktycznie nic nie znajdziesz na temat rzeczonych kapel, natomiast możesz dowiedzieć się o wpływie Dead Kennedys na muzykę Voivod. I w porządku, bo co można jeszcze powiedzieć o tytułowych Norwegach czego przeciętny użytkownik tego forum by nie wiedział. Masterful bawi, uczy, wychowuje.
Dokładnie :D
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
ee tam Immortal. Denial of God i Barathrum to esencja czerni.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Co za bzdury. Ostatni Satyricon to znakomity materiał. Pisze to od czasu, gdy płyta trafiła na rynek.KreatoR pisze:z kolei SatYricoN już zaskoczył! Po świetnym N,D nagrali straszną kakę p.t. TAoN, której nie jestem w stanie przesłuchać nawet w połowie. Chyba tylko Drone się nad nią spuszczał.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Także nie rozumiem dlaczego "The Age of Nero" jest tak jebany. Przecież to znakomity kawał muzyki, będący zradykalizowaną formą doskonałego "Now, Diabolical".
all the monsters will break your heart
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
We are a Blaze in the Northern Sky - The next thousand Years Are OURS
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
[V] pisze:Co za bzdury. Ostatni Satyricon to znakomity materiał.
- evildead
Była kiedyś taka wódka. Nazwa adekwatna.Pöstmörtem pisze:albo że DarkThrone na początku się nazywał Black Death?
+1[V] pisze:Co za bzdury. Ostatni Satyricon to znakomity materiał. Pisze to od czasu gdy płyta trafiła na rynek.KreatoR pisze:z kolei SatYricoN już zaskoczył! Po świetnym N,D nagrali straszną kakę p.t. TAoN, której nie jestem w stanie przesłuchać nawet w połowie. Chyba tylko Drone się nad nią spuszczał.
Jeszcze rozumiem jakby ktoś napisał, że już nie tak fajna jak N,D etc. - ale jedno świetne, a drugie straszne gówno? Aż tak wiele je różni? Bez jaj.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Taa, w puszcze, pamiętam. :)evildead pisze:Była kiedyś taka wódka. Nazwa adekwatna.Pöstmörtem pisze:albo że DarkThrone na początku się nazywał Black Death?
support music, not rumors
- koreaniec
- w mackach Zła
- evildead
fajki znam tylko z podań i legend, za moich czasów były Dark`i ;))
Intensive silence, all in blood red
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
-
- rozkręca się
Tak. Touch&go go puscil. Stety badz nie razem z "October file".
- Xapapote
Jak nie jak tak? Darkthrone mają już całe dwa (!) kawałki na nową płytę, która ma wyjść w 2012.Pöstmörtem pisze:Satyricon koncertuje w Ameryce Południowej a Darkthrone wydaje jakieś reedycje. O nowych albumach nic nie słychać.
Oczywiście głos poszedł na Darkthrone. Nie ma innej możliwości.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- KreatoR
Sam nie wiem, jak się dowiem, to Wam powiem. :)nicram pisze:Także nie rozumiem dlaczego The Age of Nero jest tak jebany. Przecież to znakomity kawał muzyki, będący zradykalizowaną formą doskonałego Now, Diabolical.[V] pisze:Co za bzdury. Ostatni Satyricon to znakomity materiał. Pisze to od czasu, gdy płyta trafiła na rynek.KreatoR pisze:z kolei SatYricoN już zaskoczył! Po świetnym N,D nagrali straszną kakę p.t. TAoN, której nie jestem w stanie przesłuchać nawet w połowie. Chyba tylko Drone się nad nią spuszczał.
OK, niby jest kontynuacja czegoś, co mi odpowiada (styl z N,D), ale chodzi chyba o przesyt czy wręcz monotonię - podobnie jak mam np. z "Draconian Times" PL. Czasem tak mam z różnymi zespołami, a w tym przypadku nie pomogło nawet kupno płyty, co często przekłada się na łaskawszy rzut uchem.